Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, August 13, 2012

Penceroboh!

Masjid Putra dari Jeti yang diceroboh di Kelab Tasik Putrajaya. HDR. Masih tak terer tapi...

Semalam (Ahad), GB dan geng kamera berdriving ke Putrajaya untuk sunrise. Menceroboh ke jeti untuk dapat shot masjid yang best. sambil keluar-keluar peluh sikit.

Cuma sayang sebab langit tak biru. Jerebu lor...

*

Mungkin ada yang pelik nape GB balik KL minggu ni, sedangkan minggu depan dah raya. Sebab...GB ada urusan company hari Jumaat tu jugak. Kene la balik. Lenjan si DarlingPepel kaw-kaw... 2 jam setengah sampai tol Sungai Besi.

Seb baik cek tadi takde saman! Lega...

P/S: Tapi semalam GB bawak CikPuteh gi Putrajaya, bukan DarlingPepel. DarlingPepel kasi rehat, takut dia merajuk sebab dah kene lenjan kaw-kaw. Soweee... :D

32 comments:

  1. kasi rehat itu pepel, minggu ni nak lenjan balik raya pulak

    ReplyDelete
  2. perghhh...
    aku melaka-jb dah 2 1/2 jam.


    .

    ReplyDelete
  3. sibbb beg pepel saya ada dalam cik puteh!

    ReplyDelete
  4. Raya kat mana nanti? Mak nak datang tumpang beraya. :)

    ReplyDelete
  5. penceroboh yang ayu.. tak pe abg guard tak halau... hehehe

    ReplyDelete
  6. heheehe klu gb punye pasal nk ceroboh pon pok guard relakan hehe :)

    ReplyDelete
  7. skang cuaca mmg tak elok sangat..jerebu.. panas kan

    ReplyDelete
  8. op baik-baik.. nanti Darling cium montot olang!

    ReplyDelete
  9. meliaht gambar masjid dan kompleks JPM teringat uncle masa duduk di presint 8 kira-kira 7-8 dulu . .. bangunan itu juga boleh dilihat dari belakang rumah uncle.

    ReplyDelete
  10. Pakcik bikin Shah Alam - Pasir Gudang pun 3jam, ini kamu bikin JB - KL 2.5 jam aje. Ishhhh, laju bebenor ni ...

    Haipppp, "Penceroboh akan ditembak, kalaupun dia hidup akan didakwa" hahaha ... Takdelah, gurau2 je ...

    Nice pic, nice HDR editing ! Keep it up. Gambar kamu ni bagi Wakjan idea, nak bawa basikal kat situ nanti hehehe ...

    OK, pesan pada 'kak drebar' agar bawa laju tapi elok2 ekk balik kampung nanti ...

    ReplyDelete
  11. i pun mencari makna lenjan...oh u sangat daring. tapi i conferm tak berani nak tompang.

    ReplyDelete
  12. Sempat lagi pergi tangkap gambar ke Putrajaya. Cantik:)

    Balik lagi ke KL bila? Kakak Jumaat dah cuti.

    ReplyDelete
  13. speeding tu kalo 2 1/2 jam JB - KL..
    anyway, it's ok to drive fast if we are confident with the ride and safety precaution is well taken care.

    ReplyDelete
  14. Tapikan GB...jerebu itu membawa kelainan pada pic tu...

    ReplyDelete
  15. JB-KL takder hal lar... dalam masa satu hari pun boleh ulang alik... lain lar saya KL-KB... kalau ada hal opis kirim salam jer ...takder bergegas nak balik

    ReplyDelete
  16. berjerebu pun gambar tetap kelas. :)

    salam aidilfitri

    ReplyDelete
  17. Err..saper cik puteh...kete kompeni ker..

    ReplyDelete
  18. wah beraninye...ceroboh kt situ...hihi
    js pun tak pernah haahaa..

    selamat hari raya GB...maaf zahir dan batin...

    ReplyDelete
  19. cantik photo tuu... keep up the good work...

    ReplyDelete
  20. ehhh asal Kl tapi stay d JB yer?? yeah bley kawan...
    :)

    salam kenal

    ReplyDelete
  21. penceroboh yang maniss... nak tembak pun tak jadik.. hikhik..

    ReplyDelete
  22. wah gb...ada purple, ada putih...bila nk tmbh si hitam, si merah? hihihi


    *mcm biasa gmbr gb semua osemm!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D