Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, August 5, 2012

Oh-so-complicated!


Sebulan bukanlah masa yang cukup lama untuk GB explore JB ni. Dalam sebulan ni hidup GB berkisarkan keje aje. Keje, ofis, site meeting, site inspection. Balik malam biasanya. Kalau terpaksa, weekend pun keje. Kalau nak cerita, banyakkkk sangat yang GB nak ceritakan, tapi kat sini GB cuma ada kawan ofis, kawan rumah, dan kawan projek (project team). Kat sana GB ada mak, adik-adik, dan kawan-kawan kamceng untuk GB cerita dari hati ke hati. Cerita dalam watsap tak best lah!

Kalau ada masalah GB cuba selesaikan sendiri. Kalau tak boleh jugak baru minta bantuan kawan-kawan yang sikit tu kat sini. Tapi syukur, kawan-kawan yang sedikit kat sini sangat membantu. Kalau tak boleh jugak, tepon mak ayah adik-adik nangis-nangis mintak tolong. Tetibe rasa fragile lak. Huh!

*Group hug semua...!

Tetibe terasa sangat GB ni takde orang lelaki yang boleh mintak-mintak tolong kalau ada pape, sebab bukan semua benda GB boleh buat sendiri. Kalau ada boyfren ke boleh gak mintak-mintak tolong. Kalau kat KL, ayah ada, adik ada... Huuu...

Tapi takpe, slow-slow.

Yep, a'ah la...GB memang slow sikit banyak bab buat kawan ni. Especially dengan lelaki. Kekok sikit. Takut perasan pun ye. Oh ye, tau tak GB sangat fobia terhadap perasan? Kalau suka, cakap. Kalau tak suka, jangan nak buat GB perasan perasan konon orang suka GB ok. 'nuff said! Tak payah nak feeling oh-so-complicated sangat. GB tak suka. Eh, tetibe!

**

Sebenarnya banyakkkk port best yang GB nak lepak untuk menembak kat sini. Tasik temporary yang ada tunggul pokok sawit, pokok togel takde daun. Ohsem ok! Tapi masa la yang tak cukup. Kalau biar lelama kang port best tu kompem akan lenyap, tetibe je naik dah hoarding untuk pacak building baru. So GB kene la grab sementara hoarding belum naik nih!

Lagi satu...sebab GB takde geng menembak kat sini. Ok, itu sedih. Heheh!

Anyway, cukup lah sedih-sedih. Sebenarnya yang happy-happy tu lagi banyak dari yang sedih tapi saje mengade kan GB? Huhuhu~

***

Ada beberapa plan GB terpaksa pospon atau kensel atas sebab yang tak dapat dielakkan. Harap-harap ada kesempatan lah untuk GB fulfill kan mende-mende yang terpaksa pospon atau kensel tu in the future yek.

P/S: Panjang tak? Sebab GB dah lama tak bercerita panjang-panjang dengan member. Kes lepas gian gak ni.

28 comments:

  1. kejap. nak tanya. dah sopingraya...?!

    ReplyDelete
  2. Takkan masih belum jumpa lagi lelaki yg sesuai kat JB tu? Rasanya ramai kat sana tu. Kalau tak percaya cuba tanya DZ.... ngeeeee

    ReplyDelete
  3. Taklah panjang sangat entri GB ni. Lagi pun dah lama dak update

    ReplyDelete
  4. Dah tukar angin nih... Nt pasti ada perubahannya caner pun..

    Cool oke..

    ReplyDelete
  5. hello...

    complicated nye hidup...
    saya pon nak hepi2 jee jugak la...

    ReplyDelete
  6. saya doa kan GB bertemu lelaki idaman di JB tu..Insya Allah :)

    ReplyDelete
  7. perlu berhati2 membuat pilihan ya, cari yag kukuh iman..

    ReplyDelete
  8. sehebat mana mata yang membacanya, tentu lebih hebat lagi bahu yang memikulnya... ko dah berjaya harunginya sebelum ini, tentu ko boleh harunginya lagi...

    ReplyDelete
  9. Aminnn..

    Nama dia bukan Amin kann?!

    ReplyDelete
  10. salam GB..tak pe kalau nak sedih pun..perasaan biasa tu..bila berjauhan..

    acik dulu mula2 siap nangis lagi he he

    ReplyDelete
  11. salam dikk
    akk doakan jugak
    insyallahh JB
    gadis baik utk lelaki yg baik ;)

    ReplyDelete
  12. Moga GB jumpa lelaki yg baik... Amin..

    ReplyDelete
  13. semoga jodoh yang soleh dtg :)

    http://igossiprizal.blogspot.com/2012/08/isupport-dato-lee-chong-wei.html

    ReplyDelete
  14. Ada plan jalan-jalan tak? Kalu takda geng menembak, ajak Kak Azie. Suka juga menembak, wpun peluru cuma peluru kapur jenama Lumix jerr

    ReplyDelete
  15. insyaallah...jika itu jodohnya pasti bertemu jua...

    ReplyDelete
  16. tanya jer direct la GB!-mama2Q malas sign in

    ReplyDelete
  17. dont sad2 la fren. belum balik lagi eh? jadi ke nak visit minggu ni?

    ReplyDelete
  18. GB.. kalau ada masalah yg perlu bantuan lelaki call kakak mana tahu abang boleh bantu...

    Kakak agak sibuk di bulan ramadhan ini. Buka pun beli, sabtu-ahad fully tak ada kat rumah ikut abang agih mana patut pada org susah.. dan jenguk anak di asrama. Malam dah terawih... pusing-pusing macam tu..

    ReplyDelete
  19. sila carik boipren dgn kadar segera!

    hehehe

    ReplyDelete
  20. duduk merantau memang gitu GB.. sy dah merasa 10 tahun duduk merantau keseorangan.. nasib dalam m'sia je pon.. hehee..

    ReplyDelete
  21. salam GB..aku doakan ko sentiasa sihat n ceria....ceria selalu GB...

    ReplyDelete
  22. Kalau perlu pertolongan suarakan kat kawan2, selalunya pasti ada yang boleh bantu..insyaAllah.

    ReplyDelete
  23. kawan2 pasti sedia membantu yg termampu.

    salam Nuzul Quran eh Gb

    ReplyDelete
  24. nice blog..pes time datang sini ..aku pun dh jarang nk kuar semata2 menembak..kena build up balik passion nk amek gambar tu

    ReplyDelete
  25. k.ana pun tak suka orang yang ala2 oh so complicated ni...senakk.. hee..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D