Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, August 14, 2012

Kalau asben yang komplen cemana?


Housemate GB cakap dia bosan dok sorang-sorang, sebab dia balik keje awal, tapi GB selalu balik lambat. So harini dia order Subway untuk berbuka, mintak GB belikan bawak balik... terus GB rasa bersalah nak balik lambat sebab kesian kat member...

*

Tu baru member housemate yang komplen. Kalau asben yang komplen (later-later) kang cemane ek?

P/S: Awak...dah kawin karang GB balik le awal okeh!

42 comments:

  1. ahahah kalau dah kawin balik lambat kenalah berleter dikk ekke ;)

    ReplyDelete
  2. Selalunya orang yang baru kawen je yang suka balik awal.. Dah lama lepas tu ikut suka la nak balik pukul berapa pun... huhuhu..

    ReplyDelete
  3. kalau dapat subway hari-hari pun ok gak walau bini balik lambat sikit...

    ReplyDelete
  4. kalo dah kawin kena blk awal la..kecuali terdesak la kan..asben mesti paham punye..heheh

    ReplyDelete
  5. wowwww


    siapakah awak itu????

    meh meh bisik kat aku!

    ReplyDelete
  6. gb tak blh blk lmbt2 sbb bila dah jadi isteri pasti byk benda yg nk bereskan ..hihi..

    **agak2 bila tu ye...^^

    ReplyDelete
  7. kalau awak di suruh (later-later)jadi surirumah..

    ReplyDelete
  8. Tuh baru AWAK yg gB risaukan...kalau dah ada anak2 AWAK ngan gB esk2 lagiiiii gB kena blaja2 balik awl..hehe..

    ReplyDelete
  9. dah kawen kene balik awal la. nak jaga anak, masak mcm2 hal la nk tgk kat rumah tu..

    kalau asben balik awal bini lambat agak tak best jugak la bg asben tu..

    ReplyDelete
  10. Kalau asben yg komplen buat2 tak dengar je...hahahaaa...

    Psttt...Pak Tuan dah pencen sekarang petang2 dia sambut akak balik kerja kat rumah...:)

    ReplyDelete
  11. hahaha
    balik lewat xpe,
    tapi weekend tu kene r luang masa ngn future hasben tu..

    ReplyDelete
  12. takpe..abg paham (abg [later2] jawab:))

    ok GB, akak nak wish slmt hari raya & maaf zahir batin..hati2 di jalan raya..u take care ok?:)

    ReplyDelete
  13. hehheheh...selamat hari raya GB..kawen jemput tau..

    ReplyDelete
  14. berani suami komplen???
    hahaha...
    blk lmbt ada sbb pon...bukannyer suke2..
    kena lah terima..

    pst : BB pon ada time kena blk lmbt jugeee :D

    ReplyDelete
  15. kalo dah kawin nanti, tak yah disuruh2... dengan rela hati balik awal sebab rindu nak tengok muka asben.. hahaha..

    ReplyDelete
  16. dlu masa bujang (dulu2 la) smpai kul 3,4 pagi sy kerja...skrg? blum time balik dh off laptop..hahaha...kalau lmbt ckit hubby dah call2

    ReplyDelete
  17. Errkkkkk!


    jujurnya..

    Kena cari pasangan yg FAHAM nature kerja awak...Serious cakap ni..

    ReplyDelete

  18. asben x bagi keje kang...hehe

    selamat hari raya =)

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/08/di-kesempatan-ini.html

    ReplyDelete
  19. takpe dapat asben spoting nt :)

    ReplyDelete
  20. gB..
    tiup2 angin bertiup..
    rasa macam dah dekat jer....

    ReplyDelete
  21. Kalau dah kawin selalu balik lambat.... nanti asben suruh berenti keje... ekekeke

    ReplyDelete
  22. Kena cari satu opis la camtu...bior lewat together-gather

    ReplyDelete
  23. dah kawin nanti pandai2 lah ejas..GB kan?

    ReplyDelete
  24. tulah susahnya nanti GB,lebih2 lagi kalau dh ada anak..rasa bersalah pulak sebab lebih pentingkan kerja dari keluarga...

    nk tinggalkan anak lama2 kat pengasuh pun rasa bersalah...

    SAlam aidilfitri, maaf zahir batin ikhlas dr saya

    ReplyDelete
  25. ehem2...awak..ehem2.. =p

    nanti dah berkeluarga..insyaAllah..otomatik melekat je kat rumah..
    itu biasanya jadi kat org yang dah berkeluarga...yang jenis sebelum kawen kakijalan.
    percayalah..hahahahha

    ReplyDelete
  26. pic tu.....hurm...u all gi menembak sama2 pastu sorg lagi terbalikkan yer....hehe

    BTw...salam idulfitri ya GB..balik kedah tak? saya balik malam sabtu insyaAllah

    ReplyDelete
  27. Jgn takut yg nak kawen dgn GB pasti understanding bagi mudah perjalanan yg dilalui...

    ReplyDelete
  28. kalo dah kawin nnti jgn panggil 'Awak' yee.. harhar2

    ReplyDelete
  29. selamat hariraya aidilfitri maaf zahir bathin cikfidde yg jauh dimato tuuu..

    ReplyDelete
  30. GB!!!

    Selamat Hari Raya GB
    ampun maaf zahir & batin ye :)

    ReplyDelete
  31. Salam Aidilfitrah.. Maaf Zahir dan batin.. =)

    ReplyDelete
  32. Saja2 je lalu sini.slmt hari raya.. :)

    ReplyDelete
  33. cari lah hasben yang balik lagi lambat....

    ReplyDelete
  34. i nak komplen! mana gambar raya?

    ReplyDelete
  35. miss GB.. Selamat Hari Raya!!!.. [^__^]


    ehem..ehem.. nak kawen dah eh..

    wahhhh.. tahniah!!!.. ;D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D