Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, August 8, 2012

Ceritera Iftar


Bila baca entry Iftar Di Bawah Lampu Neon  ni, GB rasa macam nak jugaklah beriftar kat open air, tepi tasik, bentang tikar picnic style. Kat JB ni taktau la kat mana nak buat macam tu, lagipun GB tak sure ada ke member yang nak ikut cara GB berbuka macam tu. Frankly, GB tak kisah kalau takde tempat yang proper untuk berbuka, asalkan ada makanan. Duduk atas tanah tepi tasik pun GB on je. Huhuhu...

*

Pernah sekali tu, GB dan PuanBestie keluar window shopping raya (kononnye) kat area Sogo nun...bayangkan aje lah bila wiken sesaknya macam mana. Last-last tak dapat tempat untuk  berbuka sebab semua tempat makan penuh. Beli je kuih kat stall tepi jalan dan berbuka je ramai-ramai kat tepi jalan tu jugak. Duduk kat tangga la. Tapi quite fun jugak la berbuka beramai-ramai dengan orang lain yang kite tak kenal, sambil bersyukur sebab ada jugak makanan untuk berbuka.

**

Baru-baru ni GB gi AEON Bukit Indah. Konon nak berbuka kat VIVO, sekali dah full booked daa... Bergegas kitorang ke Subway, queue up dan order Ramadhan Set. Food court pun dah penuh time tu. Kitorang ended up makan kat bench depan elevator. Tapi still fun jugak walau tak proper makan tak bermeja. GB tak kisah. Seb bek member GB pun tak kisah. Tapi GB tau ada orang yang kisah...

Esoknye lepas keje GB berbukalah kat VIVO. ;D

***

Paling selalu masa kat KL, adalah berbuka puasa dalam kereta. Sebab tu masa kat KL, GB selalu make sure ada makanan dalam kete. Paling kurang twiggies dan air kotak. Tapi sememeh la kan makan dalam kete...

Kat JB ni penah jugak berbuka dalam kete sekali dua, tapi setakat teguk air je sebab kenapa ntah GB tak simpan stok makanan dalam kete selama kat JB ni. Oh, mungkin sebab biasanya GB akan sampai bazaar lepas azan habis (Nusajaya ke BBU takde jem, heaven!), dan time tu semua stall tengah pack-pack nak balik dah. GB pun pusing-pusing tengok dan beli mana yang masih ada. Selalunya dapat diskaun, kadang-kadang dapat free terus! Haha! Syukur...

****

Tapi rasanya bila dah berfamily nanti GB takleh bawak stail yang terlalu selamba tu kot. Agaknya lah kan. Tapi kalau asben nanti jenis selamba gak cam GB, anak-anak boleh la ikut sekali stail selamba tu kan? Ahahaha dan dan berangan!

P/S: Tapi sementara belum ni, ada sesape nak teman GB berbuka kat tepi tasik? ;D

44 comments:

  1. aahhh..

    stok lama.....
    heheheheee

    ReplyDelete
  2. aminnn..moga angan2 GB jadi kenyataan

    ReplyDelete
  3. KL dan sibuk. Taim nak berbuka laaaagi la sibuk dan full! Tu pasallah kite tak ske berbuka kat luar hehe.. malas la nak leceh2! Taim anak dare dulu mungkin leh kautim kot tapi ni dah ade anak berderet maleh nak adventure camtu hahaha...
    My latest Entry :)
    JJCM: Day 18 Ramadhan 1433

    ReplyDelete
  4. Selamat berbuka sambil santai2 tepi tasik...
    Jika kat bangi... Boleh jugak akak temankan..
    Hehehe...

    ReplyDelete
  5. subway! nak cari lah besok. bench depan elevator tu yang depan playground eh. yeh cari yang sama selamba.

    ReplyDelete
  6. @FARAH deeb

    kat KL mmg jarang boleh buat macam tu, kecuali kalau semua orang balik kampung! hahah!

    ReplyDelete
  7. @sji

    hahaha. tapi punye susah nak jumpa kan kak??

    subway again today!

    ReplyDelete
  8. cantik photo tuu dik
    kalau dpt hubby yg sporting dan humble boleh je dik ..
    rasanya lebih happening koot sbb ada org sekepala ngan kite ;)

    ReplyDelete
  9. untung gak ek pg bazar lps bbka? bleh mkn free hari2..keh2 pantang dengar freeeeee~

    ReplyDelete
  10. itulah klu berbuka kat luar memang mencabar sikit klu tak buat booking kan hehe..

    tapi memang fun!

    ReplyDelete
  11. akak belasah masuk
    kedai mana-mana pun ok
    untuk berbuka
    dengan syarat
    kedai itu memang buka bukan sekadar Ramadhan sahaja
    bulan lenlain deme tutup?

    ReplyDelete
  12. Kakak puasa mesti berbuka di rumah dah terbiasa dari kecik. Sebab itulah puasa saja kami tak makan di luar walau semua makanan beli diluar.

    Lepas rayalah kita makan tepi tasik boleh?..

    ReplyDelete
  13. jomm... kite teman awak...

    kite slalu je buat gitu.. ahaha...

    sorang2 la tapi... kadang2 je teman2 ni..

    ReplyDelete
  14. we want new stock! we want new stock! ahahaha..

    bentang tikar kat tepi pantai lido tu...ahahaha

    ReplyDelete
  15. ok la tu picnic malam2.. kalau dgn asben romentic tau!

    ReplyDelete
  16. saya pernah buka puasa. tapau mcd pastu drive pergi pantai puteri, buka dalam kete tepi pantai gitew. syok!

    ReplyDelete
  17. jom..jom..tepi tasik putrajaya..hahaha

    ReplyDelete
  18. seronok kan berbuka di tpt open air, tepi tasik ke..tepi jalan pun ok masa long journey..masa kecik2 byk kenangan macam ni :)

    ReplyDelete
  19. mula ingat apa la yang stock lama..baru perasan.. heee..

    selamba best GB.. nikmat dia lain..sendawa dia pun lain.. hee..

    ReplyDelete
  20. @ieda

    betul tu kak. asben nanti kene sporting dan humble. :D

    ReplyDelete
  21. @Munnafendy

    2-3 kali je singgah bazaar lepas berbuka, selebihnya time azan isyak baru sampai umah. :D

    ReplyDelete
  22. @Riri Yoorin

    kadang2 hidup too well planned ni bosan gak.

    ReplyDelete
  23. @Daddy Ziyyad

    new stock comingggg!!!

    best ke pantai lido. hahaha!

    ReplyDelete
  24. @Tihara

    saya jarang picnic masa kecik dulu. ayah takde masa. :D

    ReplyDelete
  25. @anaa

    saya rasa akak boleh geng saya kan? :D

    ReplyDelete
  26. kat tepi tambak johor pun boleh la kot... hehehe janji open air

    ReplyDelete
  27. berbuka dalam eroplen pernah.?!

    ReplyDelete
  28. aku rasa berbuka di jalan lagi feel..
    hehehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D