Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, August 28, 2012

7 Syawal. Leisure Saturday, Girls' Day Out, & The Expandables 2. And are you capable of living an out-of-normal life?


Harini 10 Syawal. Tapi masa 7 Syawal GB kuar dengan sorang member baik yang GB dah kenal sejak darjah 1. Movie. Makan. Borak. Dan kopi.

*

Satu hari yang leisure tu banyak buat kitorang refleks diri balik. Ingat balik apa yang sebenarnya kita nak dalam hidup. Kitorang dah boleh tanggung diri sendiri. Itu betul. Dan sekarang masanya untuk berseriosa pasal masa depan, pasal teman hidup. Teman hidup yang boleh buat kita hidup normal, yang kita boleh keluar jalan-jalan tanpa rasa takut, tanpa ada orang kacau, tanpa sorok-sorok. Yang kita boleh tua bersama tanpa makan hati.  Yang boleh jadik bestfriend kita, boleh share banyak benda, tapi masih ada personal space reserved for each other. Yang boleh complement kekurangan kita. Dan boleh argue tanpa gaduh kalau pendapat tak sama.

Sounded too fairy-tale-like?

Tak sebenarnya. Kitorang sedar hidup bukan perfect. We are not perfect either. Tapi itu yang buat kita manusia. Tul tak?

Tapi...dalam dok borak-borak tu ada gak banyak 'tapi' nya. Hati adalah sebuah organ invisible yang complicated sebab di situ ada perasaan.  Nasib baik ada akal sebagai penasihat, walau kadang akal pun kalah.

Tapi fikir-fikir balik, GB lebih sanggup tunggu lagi, dari end my bujangness with forever out-of-normal life, ever.

Syawal yang meaningful... :)

P/S: Kadang kita boleh terpengaruh bila ada somebody yang powerful enough to overpower kita punya decision making. GB pernah hampir terpengaruh. Hampir. Tapi akhirnya tak. Syukur pada Allah...

23 comments:

  1. cantikkkkk * heart* itu....!!


    dah posa nam lom?

    bila balik KL ? winduuu aaa ..
    ( hehehee.. baaaru je balik Johor dah tanya bila balik KL.. !!)

    ReplyDelete
  2. Anak mak dah cukup dewasa untuk buat apa pun keputusan, kan? :)

    ReplyDelete
  3. hrrmmm...kia dtg dr dunia berbeza. byk yg unexpected tp kalau blh SABAR byk ...it's not fairy tale alike ;)

    ReplyDelete
  4. sempat jek bentukkan buih kopi
    tu mcm hati gb gak kan..hik3

    tapi nak cari yg perfect masa berkawan
    susah sayang..insyaAllah bila dah
    kahwin dan beranank semuanya jadi lebih
    perfect tau... :D

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya GB


    *emran mintak duit raya. hehe

    ReplyDelete
  6. Tak apa klu bercita-cita atau berkeinginan. Tapi klu dah ditakdirkan tak sejajar dgn apa yg kita citakan, jgn kesal di situ ya?

    ^__^

    ReplyDelete
  7. perlukan masa...semua itu...

    mai kopi secawan...

    ReplyDelete
  8. Syukur alhamdulillah GB boleh buat keputusan sendiri tanpa pengaruh org lain....

    ReplyDelete
  9. tapi kan~~jangan tunggu lama-lama~~~

    ReplyDelete
  10. GB bak kata ayah kita " entah apa yang dia cari lagi"

    whua klu la berpasangan itu semudah ABC.. sabar yea.. insyaAllah fairytale itu akan jadi kenyataan :)

    ReplyDelete
  11. ada org memang diberi bakat utk mempengaruhi org lain dgn kata2nya ..... ngeeee

    Tak nak kongsi ke citer GB hampir terpengaruh tu utk panduan org lain?

    ReplyDelete
  12. simbol heart dalam kopi tu (kopi ke) menyentuh le.. hee.

    kak ana angkat tangan ngan kaki setuju ngan pendapat kak ati.. apa pun jua keputusan, yang penting adalah untuk mencari redha Allah semata2..

    ReplyDelete
  13. bagus entry hari ni...
    tak pandai nak ulas.. tapi suka...
    :-)
    semuga mendapat seperti yang diidamkan...

    ReplyDelete
  14. GB
    iye
    akak setuju aje..
    tapi jgn tnggu lama sangat
    karang jadi cam akak...
    hehe
    .
    .
    .

    ReplyDelete
  15. nais pic tu.

    ehem...ehem...
    semoga ketemunya nanti. pasti ada tu

    ReplyDelete
  16. eh. ko tak criter pun The Expandables 2.

    raya aku beli byk dvd lanun, dalam 10... paling best The Hunger Games, siap dak Husna mintak belikan buku. aku beli online dr MPH, tengah offer boxSet trilogy, jugak offer free delivery. tadi baru sampai... best eh criter tuh.! mgkn sbb ada Jennifer Lawrence. :)

    ...suka jugak MoneyBall, bukan sbb ada Brad Pitt.! :D

    ...Hemingway & Gellhorn ada Nicole Kidman. hehehe...


    .

    ReplyDelete
  17. Allah Maha Mengetahui yang terbaik buat kita...akak doakan moga gb bertemu dengan seseorang yang baik dan memahami..calon yang baik memang susah nak dapat..bila dah dapat insya Allah kekal, serasi dan bahagia dunia akhirat..musah-mudahan :)

    ReplyDelete
  18. pikirkan yg terbaik utk kita ! all the best yek

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D