Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, August 29, 2012

5 Syawal. Meriahnya di lebuhraya PLUS.

View sawah padi menguning kat hentian sebelah mana entah, sebelum R&R Gurun. Ada jalan masuk kecik merentas tali air dari situ. Yang nakal-nakal mesti suka. ;D

Beberapa entry mulai entry 7 Syawal adalah berkonsep flashback (membelakang). 

*

Raya ke 5. GB dan family dah pack nak balik KL. Tapi singgah Pekan Rabu dulu nak beli barang sikit. Mak nak cari acuan kuih semperit. Ayah dan adik-adik nak beli kuah rojak Mak Bee la, putu kacang la, kerepek la, bahulu la... Dan GB pulak, tipikal tak reti shopping, cuma rembat 2 botol minyak wangi bau ros yang sweet dari Mekah, dan sepeket tomato kering buat kunyah-kunyah masa drive balik nanti. Nyum!

Hiway tak jem, tapi banyak kete. What to expect kan? Banyak orang pun sama lah schedule nak balik KL time tu jugak. Cuma kene hati-hati sebab hujan dan bila ngantuk tu alert je mata cari signage berapa KM lagi next R&R. Sampai nak dekat kul 11 malam.

Penat. Tapi esok dah ada agenda. :D

P/S: Harini 11 Syawal, GB pusing Legoland. Sekaliharungkan inspection dengan jalan-jalan amik gambo. Nanti GB taruk pics eh... :D

23 comments:

  1. Mak suka dgn pemandangan sawah padi di sebelah lebuhraya tu. :)

    ReplyDelete
  2. tahun ni sy & suami 'bernakal2' kt sawah padi..kmpung sy..hihi..peghak kemain~

    ReplyDelete
  3. Sawah kat rumah akak dah kontang! Kuning dan hitam akibat jerami selepas padi dituai dan jerami dibakar.

    ReplyDelete
  4. kalau dating bawah pokok tu pun best ye hehehe
    selamat hari raya Gadis Bunga :)

    ReplyDelete
  5. waaaaah memang best la tgk sawah tu.. ritu balik pilah pon lalu kt sawah tap xsempat nk amek gambo!

    ReplyDelete
  6. Salam, gB. Tak ajak pun nak pusing legoland???

    ReplyDelete
  7. wah legoland
    best aaa kan dapat wat inspection kat tempat baruu
    weee....

    ReplyDelete
  8. raya 1st pun dah banyak keta atas highway.. hujan plak tu..

    ReplyDelete
  9. Legoland...
    Kami dah plan nak kesitu... Pastu gi tanjung yg menunjukkan hujung Malaysia.... Tanjung Piai... Kotnya....
    Tp tak tauler bila... Asyik nak penuhi undangan org kawin dan rumah terbuka....

    ReplyDelete
  10. Dari kedah ke legoland. Ujung ke ujung la kampung GB ni ye.

    ReplyDelete
  11. woww... hebat kanss...(tetiba..)

    ReplyDelete
  12. member saya raya ke2 dah gi legoland... saje kasi jeles... huhuhu

    ReplyDelete
  13. best..nice pica..syoknye legoland :)

    ReplyDelete
  14. mcm pic kat sebelah rumah saya jer tu!

    *
    *
    GB...saya dah emel, dapat tak? dah 2x emel , sblm raya dan lepas raya, kalau dah dapat sms nom Gb eh..nak jemput ke open house nanti...:)

    ReplyDelete
  15. LEGOLAND........ saya baru dok bincang ngan kenkawan nak terjah..... gB dah pergi best tak

    ReplyDelete
  16. pemandangan di sekitar gurun mmg tidak mengecewakan.

    ReplyDelete
  17. Pemandangan di sawah bagus juga ya walaupun musim kemarau :)

    ReplyDelete
  18. gambo ko amik semua cun-cun beb!

    jeles akak!

    ReplyDelete
  19. dah boleh masuk ke legoland,dapat tiket free bagi kita yer :)

    gambo tip top...

    ReplyDelete
  20. i nak rumah yg dapat pemandangan sawah ni!

    ReplyDelete
  21. kalau tak silap shida kat hentian pendang...sebab dr utara ke selatan b4 rnr gurun adalah hentian pendang..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D