Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, August 30, 2012

4 Syawal - Hari yang full. Full. Full!

Embun di padi yang menguning

Semalam kitorang dah berpenat-penat berkenduri akikah, harini pulak GB dan family berenam jalan sakan ke rumah tunang adik GB, makan nasik dagin yang ohsem! Lepas tu gi rumah maklong pulak, makan lemang dan kek lapis sarawak. Nyum!!! And then terus ke Alor Setar ke rumah kazen, makan pulak soto. Pehtu gi umah kakak sedara sepupu kat Guar Cempedak, makan nasik pulekkkk....!!! Kenot tolak sebab ada ulam dengan ikan pekasam....!!!!

Terus rasa macam naik pat kilo on the spot!

P/S: But I loveeeee Kedah. Loveeee the sunrise at sawah padi. Loveeeee the embun di pagi hari...!

23 comments:

  1. cantik...bila nk bershoot kt sawah terbentang tu...hihi..

    ***raya sakan GB...msh raya ke?...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemarisuri-
      tak...tu cerita raya ke 4 sebenarnya...gb kan tgh buat entri edisi flashback raya... :D

      Delete
  2. bestnya makan..makan..makan..makan..
    nasi daging ohsem tu makan dengan kuah apa???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ibu n abah-
      nasik dagin tu mkn dgn sup tulang. Dagin rebus cicah air asam. Walaweh...melelehhhh!

      Delete
  3. Replies
    1. scarlett o hara -
      selagi x licin serdak biskut, makannn aje la kite kan?

      Delete
  4. gambar padi yang tunduk, memang menarik. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepa-
      tengs pa.
      Kat sesetengah tempat yg lagi utara, padi dia dah kuning keemasan tau! Lagi cantik.

      Delete
  5. kalau ke Kedah, saya suka ke Muzium Padi dan Gunung Keriang

    ReplyDelete
    Replies
    1. myjourneymyphoto-
      saya ni baru sekadar lalu tepi gunung keriang n muzium padi je...tapi area tu mmg cantik!

      Delete
  6. oh....Gb buat saya miss my kedah sooo much!

    ReplyDelete
  7. Kampung akak padi dah habis dituai yang ada tunggul jerami dan tanah yg kontang sahaja...

    ReplyDelete
  8. tu hr pi kedah rasa mcm nk berhenti je tepi jln nk pi menembak padi.
    tapi yg drive org lain.
    takut plak nk suruh... hehe.



    .

    ReplyDelete
  9. cantik padi tu... panjang2 butir padinya...

    ReplyDelete
  10. best ney raya gb mesti banyak views yg indah2 kat kedah :)

    ReplyDelete
  11. time raya mmg makan banyak... cepat jer badan naik...

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum GB,

    Selamat hari raya maaf zahir batin...

    Wah bestnya dapat p berhari raya rumah kawan2 dan sanak saudara kan he.he....

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. kat kedah musim mengerat dah la ni..hehe

    la, kat guar ja?kalo tau nak suh GB belanja makan mee abu...hehe

    salam merdeka :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D