Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, July 3, 2012

Yang Manis, Yang Sedih



Yang manis:

GB ingat boleh la kurus banyak kat JB ni. Tapi nampaknya tinggal harapan je la. Sebab nampak gaya sume makanan sedap-sedap kat JB ni. Isk.

I'm loving JB.

*

Yang sedih:

Kite kehilangan kawan blogger....Allahyarham Lieynanilaz yang telah kembali ke rahmatullah semalam. GB dapat tau dari kawan yang terbaca di blog Tihara. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya. Amin...

P/S: Nanti kite update my lovey dovey in JB eh...

41 comments:

  1. al-Fatihah. semoga Allah mencucuri rahmant ke atas rohnya.

    sedap nasi lemak tu nok!

    ReplyDelete
  2. hehehe enjoy je lama2 nanti jemu lah

    ReplyDelete
  3. Hidup perlu di teruskan....
    salam kenal dari sumanje

    ReplyDelete
  4. saya pun baru tahu bila baca kat blog orang lain..apa nama blog nya ya?

    ReplyDelete
  5. byk makanan yg sedap2 kat JB tu hehe.. dpt berita tu jugak dari blog kawan2

    ReplyDelete
  6. kasi tau tempat makan tu kat mana?

    @sji

    ReplyDelete
  7. JB makanan memang sedap2 sebab tu orangnya pun sihat2.. hehe..

    Al-Fatihah...

    ReplyDelete
  8. saya pun tahu bila baa blog Irfa tadi.

    Al-fatihah untuk arwah.

    Sedap nampak nasi lemak tu...

    p/s: ok je layout baru ni, tp GB suka letak gambar, kalau buat layout posting di tengah dan semua yang kecik2 sidebar tu di bawah saja lagi cantik kot. Puas sikit tengok gambar...:)

    ReplyDelete
  9. innalillah...




    chopp..
    mana kichen toyota kitaaaaaaaa
    :)

    ReplyDelete
  10. Tak payah kuruslah... nanti mak takde 'kawan'. :)

    ReplyDelete
  11. Innalillah hi wa inna ilaihi rajiuun

    moga arwah di tempatkan dikalangan orang beriman dan beramal saleh..

    ReplyDelete
  12. yang manis:

    makan jee awak....

    nnti dah sakit orang tak bagi makan memacam... hehehe


    yang sedih:

    Al Fatihah untuk arwah...

    semoga dia ditempatkan dengan orang2 yang beriman....

    aminn...

    ReplyDelete
  13. Apa nak susah plaza angsana sebelah aje nak singgah apa pun ada...

    ReplyDelete
  14. assalam GB...kurus ke tidak bukan bergantug pada makanan..betul ke..
    makan je GB sementara ada selera dan sihat

    ReplyDelete
  15. salam GB

    Innalillahhiwainnailaihirojiun
    Al-Fatihah buat Lieyna...

    ReplyDelete
  16. rasanya ramai yg terasa akan kehilangan lienanilaz..alfatihah buatnya

    ReplyDelete
  17. Selamat berJB. Beru2 semua sedap.. nanti lama2 tak tau nak makan kat mana..

    Innalillah.. tak sangka kurang sihat Lienanilaz tu serius..

    ReplyDelete
  18. Innalillahhiwainnailaihirojiun
    Al-Fatihah buat Lieyna


    masa beliau dah sampai.. kite ntah bile..

    ReplyDelete
  19. Sebab JB ni tempat baru, lebih baiklah GB pi merasa makan apa yg ada, makan apa yang sedap di JB.......bila semua dah merasa, baru start semula diet. Waktu tu boleh kata 'tak heran' dah, sebab semua dah rasa...kan :)


    Alfatihah buat sahabat blogger.

    ReplyDelete
  20. Salam GB,

    Orang berbadan besar ni kadang2 bukan kerana makan sajer. Banyak punca lain yang menjadikan badan berisi sikit, contohnya senang hati, Itu yang mustahak.

    ReplyDelete
  21. Semoga dia ditempatkn dalam kalangan org2 yg beriman

    ReplyDelete
  22. memang sedappun nasi lemak tu...aper mknn best kat johor?

    alfatihah Allahyarham Lieynanilaz

    ReplyDelete
  23. Al-Fatihah.. Tapi tak kenal blogger tu.. Meninggal sebab apa ehh..? Sakit? Apapun, semoga arwah ditempatkan di kalangan mereka yang beiman dan dicucuri rahmat ke atas rohnya.. Amin..

    GB dok kat BBU ehh..? Entah2 dekat dengan rumah kawan akak.. jeng3.. haha..

    Makanan kat JB memang sedap2... TERrindu JB sudaaaa.... huhuhu...

    ReplyDelete
  24. alfatihah buat arwah..i pun sedih...

    oh alamak jusco ada, tesco ada, TF ada..ni kat area mana ni hehehehhe...

    dari org jb hhehehehe

    mmg org jb sihat sejahtera hahahaa

    ReplyDelete
  25. 2-2 berita sedih. HUhu... Plan nak diet tu selalu terganggu kalau ada makanan sedap. Aihh..

    Rakan blogger tu sakit apa? Kepada Allahlah tempat kembali.

    ReplyDelete
  26. yang penting manissss... :)

    ReplyDelete
  27. sy pun baru dapat tahu tentang arwah...

    macam tak percaya je...baru semalam berbalas ziarah.... AL-fatihah buat beliau...

    ok la tu..walaupun kurus sedikit.. :)

    ReplyDelete
  28. lady br th td kat fb.. misssenget yg mentionkan.. td g blog die, entry last 1.7.2012.. dan smlm 2.7.2012 beliau meninggal.. smg perjalanan kehidupannya di sana indah.. ameeennnn.. smg ditempatkan di kalangan yg terpuji.. ameeennnn..

    ReplyDelete
  29. betul ckp org kat atas tu, nanti lama2 taktau nak makan kat mana sbb semua dah jemu..masa tu leh kurus balik...hahaha

    Innalillah..apa nama blog arwah tu yer..

    Gb, nanti ada masa kita dating yer, insyaAllah...skrg si qaid tgh tak sihat ni, nak kuar pun takleh, tp kalau Gb datang rumah, umah terbuka jer...:)

    ReplyDelete
  30. Sedap ke makanan kat JB tu?

    Mmmm...

    =p

    Al-Fatihah. Sekali kelip mata ini, sekali nyawa menghadap Illahi. Semoga allahyarhamah ditempatkan di kalangan yg beriman. Amin.

    ReplyDelete
  31. dah cantik dah
    tak yah kurus lah..hehehee
    apa2 pun takziah kepada keluarga arwah

    ReplyDelete
  32. saya pun baru tahu. AL-Fatihah utk beliau. :)

    ReplyDelete
  33. Al-Fatihah..

    JB memang best la GB.seyes syok

    ReplyDelete
  34. Al-Fatihah untuk arwah.. Tidak sempat mengenali arwah.. Semoga rohnya di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman.

    P/s : Sedap benar nampak nasi lemak tu.. perut memang tengah lapar ni.

    ReplyDelete
  35. salam gan ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya gan !

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D