Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, July 18, 2012

Tridax procumbens. Dan kisah survival.

Tridax procumbens (Sila lah jenguk bunga yang sama yang ditangkap pakai kamera cap ayam GB pulak di sini.....)

Survival bukan hanya berlaku bila kita ke tempat baru, ke tempat orang yang mana ramai orang tak kenal kita dan kita tak kenal orang, atau pun bila kita masuk hutan atau naik bukit atau redah sungai sahaja.

Survival juga perlu bila kita bersama diri kita saja. Atau berdua. Atau mungkin bertiga (di mana yang  ketiga tu adalah syaitonnn). Bila kita seorang diri, tak semestinya tiada yang lain di situ. Dunia kan sudah tiada sempadan. Dan bila dunia sudah tiada sempadan, yang ketiga itu (syaitonnn) wujud bila-bila masa sahaja.

Hati-hati.

P/S: Macam paham tak paham je entri GB kali ni kan? Takpe. Kasi layannnn je satu kali eh!

20 comments:

  1. Memang klu berdua lebih2 lg bukan muhrim tu ada org ketiga.

    ReplyDelete
  2. ahahhaha kali nie akk paham .. yehaaaaaa

    ReplyDelete
  3. belajar berdikari d mana jua~~ kte keseorangan tanpa teman.. namun Yang Maha Pencipta bersama kita.. Salam Ramadhan yg bakal mnjelang tiba ;)

    ReplyDelete
  4. law of nature= survival of the fittest

    ReplyDelete
  5. ye sy faham..
    survival menjaga maruah..
    ecehhh...

    ReplyDelete
  6. Berhati-hati bila sendirian apa lagi kalau hanya berdua. Banyak lagi kerja nak setel dan masih balik tengah malam lagi ke?

    ReplyDelete
  7. aku tengah belajar survive berlapar sampai ke maghrib~keh keh~

    ReplyDelete
  8. takut tido sorang2, mati sorang2 lagi takut...

    ReplyDelete
  9. i will survive,... yey.. yey...

    ReplyDelete
  10. gB
    akak cukup suka masuk tempat baru...
    contoh: Makan angin sendiri2 tanpa travel agent ....
    walaupun mulanya ada rasa takut dan cuak.. tapi... keseluruhannya... BEST..

    ReplyDelete
  11. yg paling tak tahan,kena survival cari barang dlm peti ais hehe...terpaksa punggah semuanya...

    ReplyDelete
  12. pening arrr nk fhm gb puya...hikhik...

    takpe arrr js wat2 fhm blh...kihkih

    ReplyDelete
  13. amacam JB? boleh survive? ekekeke

    ReplyDelete
  14. dulu ada reality show... 'Survival'.
    :)

    ReplyDelete
  15. tak payah berdua, aku duduk sorang-sorang pun ada setan menjadi yang kedua...

    ReplyDelete
  16. Errkkk...kejap....nak paham kan....ahakz

    ReplyDelete
  17. owh hati2 jika masih sygkan diri... ingat
    dirimu begitu berharga.

    ReplyDelete
  18. konsep hidup dalam dunia ni kena independent in order to survive. Yeah! :D

    ReplyDelete
  19. ohh dah duduk JB permanent yer...good luck ye

    lawa dandellion

    ReplyDelete
  20. kita sbnrnya dah belajar survival sejak dari persenyawaan sperma dan ovum lagi..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D