Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, July 24, 2012

Testimonial kacang pool dan air kathira pertama


Lokasi: Bazaar Ramadhan Bandar Baru Uda
Menu: Kacang Pool tak branded, Air kathira kaler putih, dan laksam (tiada dalam gambo)

The verdicts:

Kacang pool sedap....! Tapi tak tau la sama tak rasa dengan kacang pool aji yang femes tu. Dah try kang baru boleh compare. Cicah dengan roti gemuk, layan giler! Dan tak sangka la pulak sangat kenyang jadinya. Seb bek laksam boleh buat sahur (awal la tapi..)...

Air kathira...power!!! Kaler putih la...bukan hijau. Kire kaler putih ni air kathira tipu kah?

Laksam...sorry to say....terlebih gula. GB terlupa nak mintak kurang manis takde gula masa beli. Tapi takpe..layan abis jugak sambil menangis sorang-sorang sebab tengok Pursuit of Happyness. Sahur awal sebab takut basi. Heheh!

P/S: Ops, ni bukan blog makan-makan tapi... ;D

48 comments:

  1. waa.. kacang pool , kekasih ku katira :(

    nk blk JB ...

    ReplyDelete
  2. Roti gemuk tu jangan amal setiap hari. Nanti jadi gemuk .... hehehe

    ReplyDelete
  3. the best katira memang kena balik JOhor.. pergghhh..

    ReplyDelete
  4. tak pernah mkn kacang pool..

    rs cmne kak?rs kacang ke?heeee

    wah mmg akk nak murid y sgt baik!hehehe :)

    ira pn masih cntct dgn cikgu Form 2 :)

    ReplyDelete
  5. dah lama x mkn kcg phool..kt angsana pun dh ada kan..waallaaa sedappnya..:)

    ReplyDelete
  6. Pasar ramadhan di BBU memang famous dengan semua menu tu.. Nak pergi juga, tapi tak sanggup nak tempuh jem.. :)

    ReplyDelete
  7. agak2 kenyang ke sahur mkn laksam...ke sakit perut...kalau js tak mau nya...hikhik

    ReplyDelete
  8. simple menu ....

    buan posa .. ni makan sikit un dah kenyang. Berkat ...

    ReplyDelete
  9. teringin nak merasa air katira.. sampai la ni tak pernah rasa lagi.. huhuhu.. =D

    ReplyDelete
  10. hehehehehe...
    sahur awal yer???
    takut bangun sahur yer??

    ReplyDelete
  11. sedap juadah berbuka ar...
    sbnrnya hanya 1 jeh yg aku tahu, laksam, sbb pernah makan kat pasir puteh, lama dulu. :)

    ReplyDelete
  12. Pelik sungguh nama makanan....den tak pernah makan....ahakz

    ReplyDelete
  13. air khatira kaler putih? not the original lah GB tu...Alhamdulillah boleh layan maakanan Johor :)

    ReplyDelete
  14. laksam memang manis ke??tak pernah lagi makan laksam yang manis...

    ReplyDelete
  15. aji mana yang femes tuu....

    ReplyDelete
  16. kathira kat melaka dulu warna putih.. kat selangor ni sokmo kaler ijau..
    tatau mana yg asli.
    Tapi yg kat melaka dulu kathira dia powerr

    ReplyDelete
  17. rupa dah memang macam kacang pool haji... branch² dia kot awak beli tu

    ReplyDelete
  18. tak makan nasi langsung GB?

    sahur awal tu mesti sebelum tidur ye..

    ReplyDelete
  19. kite nak jugak....

    kacang pool tak de aji pon tak pe...

    gan air katira la sgt tu...

    ReplyDelete
  20. air katira ada macam2 kaler kan. tapi selalu jumpa hijau. putih pon ada. pink pon pernah jumpa

    ReplyDelete
  21. sy sedih sbb dekat bazar ramadhan dekat umah sy x jual air katira yg betul..dia jual yg dah campur dgn ais..sy x suka :(


    sy biasa minum yg ijo muda

    ReplyDelete
  22. pestime dengar makanan ni...belanja saya la GB..nak rasa..hehe..salam ramadhan.. =)

    ReplyDelete
  23. nak gak kacang pool...tak merasa lg..nnti nk pi lagi lokas makana :)

    ReplyDelete
  24. W'pun sy dtg dr johor tp sy tak suke air kathira. Hehehehe....

    Sy tak nah mkn kacang pool kat memane selain kat bomba larkin tu je.

    =D

    ReplyDelete
  25. adik k.ana yang kat JB selalu balik KL time posa bawak berpuluh2 plastik air kathira untuk adik beradik buka sepanjang posa... disejuk bekukan la tapi.. hehe.. sedap gilos..

    ReplyDelete
  26. tak penah rasa kacang pool..

    kenyang ke makan tu je GB? hehee

    ReplyDelete
  27. bukan belog makan makan, tapi blogger asik makan. kikikiki

    posa posa, jangan marah

    ReplyDelete
  28. Mak aihhh sedapnya! Taknah rase kacang pool itew... huhuuuu...
    My latest Entry :)
    JJCM: Day 4 Ramadhan 1433

    ReplyDelete
  29. kalu dah pose waktu buka tu makan apapown sedap ! telan dulu baru komen hehe

    ReplyDelete
  30. yang macam telor mata kerbau tu apa? kacang pool nya tak nampak pun,camne rupenya

    ReplyDelete
  31. salam GB..acik pun suka air kathira warna putih..

    ReplyDelete
  32. me penah try kacang pol larkin.. first and the last.. ehheee

    ReplyDelete
  33. Salam ..

    Amboih .. laju nye makan laksam.. Sampai tak sempat nak amik gambor nye .. haha

    ReplyDelete
  34. air kathira
    roti john
    otak-otak gelang patah


    menu yg selalu dibeli di stadium larkin, 94-98.

    kau buat aku rindu jay bee, GBee!!

    ReplyDelete
  35. Kno kak GB panggile roti gemuk?
    Eh bila nk submit pantun? dah jnji kan? promote la skit kat blog hhe

    ReplyDelete
  36. laksam tu kalau lambat makan,basi nanti dik...
    :(

    ReplyDelete
  37. kacang pool..tak penah makan pun..

    ReplyDelete
  38. wah..air katira....belum bertemu lagi tuk tahun ini.. :)

    kalau bazar dekat2 sini xde..kena pergi yg jauh sikit..baru jumpa... :)

    ReplyDelete
  39. hehehe..bestnye GB..mcmana JB ok x?

    ReplyDelete
  40. nanti test tau kacang pool haji.. nest in town

    ReplyDelete
  41. Salam.
    Cubalah rasa air Khatira First Cup.
    Sila layari blog kami
    http://onefirstcup.blogspot.com
    Selamat mencuba.

    First Cup
    First Taste. First Love

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D