Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, July 17, 2012

Tecomaria capensis. Dan kisah baju raya last menet. Ye GB tau...puasa pun belum kan...?

Tecomaria capensis (Cape Honey Suckle)

Tadi borak jap dengan budak opis. Pasal baju raya. Huuu...

GB teringat sejak 10 tahun lepas GB jarang prepare kaw-kaw dalam bab baju raya ni. Selalunya shopping last menet. Tempah...pernah la sekali dua je kot dalam tempoh 10 tahun ni. Selebihnya beli siap. Biasanya esok nak raya, atau esok nak balik kampung dan lusanya raya, barulah terkocoh-kocoh menerjah mana-mana kedai yang still bukak lagi. Itu pun ikut nasib la. Kalau ada yang berkenan dan ada saiz (heheh!), merasa la baju raya baru. Kalau takde maka recycle la baju raya tahun lepas, mix and match sikit nak bagi nampak lain. Lagipun sehari dua je pun nak melaram...

Tahun ni pulak GB dah terfikir pasal baju raya even sebelum puasa lagi. Tapi mungkin jugak setakat di fikiran aje la. Shoppingnye last menet jugak. Huhuh..

P/S: Tapi takpe, Plaza Angsana tu sepelaung je dari umah GB. Jusco Bukit Indah tu pun sepelaung je dari opis GB. Ecehhh....

23 comments:

  1. GB!!!! Jusco Tebrau dah ada siket baju raya..g lah tengok!

    ReplyDelete
  2. Den pun beli jerk.....lebih mahal menempah....ahakz

    ReplyDelete
  3. slam GB dah berangan nak shopping di JB ke..

    ReplyDelete
  4. baju melayu dah siap tempah sebelum puasa lagi ... huhuhuhu

    lebih selesa pakai pakaian yg ditempah.

    ReplyDelete
  5. satu lagi...
    GB! i ada satu pics utk u..amik tauuuu..

    ReplyDelete
  6. cantiknya tu, bunga jenis ni jg ada saya tanam baru pindah dari pasu ke tanah . kali ni tanam di pasu roda terbuang. Cantiklah bubga ni ya..

    ReplyDelete
  7. dah lawat blog saya ke? dah follow hehe tanya ja ya..

    ReplyDelete
  8. KAT SINI BAJU RAYA DAH SOLD OUT!!!
    ok aku tipu.

    tapi setuju dgn kata2 bro the malay male tu.

    tapi shopping last minit ada bestnya juga. seronok layan kelam kabut ni

    ReplyDelete
  9. mgkn 2 3 ari nak raya baru beli... sejak duludulu cam tuh. layan yg dok ada katparkson jeh. :)

    ReplyDelete
  10. alamak samalah.. apa baju pun tak beli lagi ni heheheh

    ReplyDelete
  11. Banyak2 baju raya akak, akak lebih suka pakai baju raya tahun 2005.. Kakak yg bagi kain tu.. Sedap pakai baju tu.. Nasib baik masih boleh muat sampai sekarang.. hehe..

    Tak pernah beli baju siap.. Jahit sendiri je.. :)

    ReplyDelete
  12. Salam ..

    Moga segala persiapan GB berjalan dengan lancar.. chewaaahh .. :)

    ReplyDelete
  13. ckp pasal baju raya.. tahun ni warna hijau ehhe

    ReplyDelete
  14. jom jumpa at our shopping spots dis wkend.
    nak go take baju girls first time try tailor at larkin.
    @sji

    ReplyDelete
  15. saya suka nama honeysuckle tu...

    ReplyDelete
  16. aku nk beli dh siap je.
    kalau ada yg berkenan la.
    kalau takde tak payah beli.
    senang je hidup aku.

    keh2.


    .

    ReplyDelete
  17. selamat menyambut bulan ramdhan GB
    yeap
    suckle mcm bunyi cuddle...
    manja -manja gitu
    hehe

    ReplyDelete
  18. alamak... baju kanak2 belum beli la...

    ReplyDelete
  19. Cantik gmbr bunga tu GB,,, KA pown lebihkan persiapan utk anak2 utuk KA semua last menet juga hehe

    ReplyDelete
  20. oi kita dah 2 minggu lepas antar tempah!
    eksen jap
    hahahaha

    ReplyDelete
  21. Akak pulak dah siap beli kain disember lps.. Tp malas nak gi tailor yg kat ampang tuuuuuu...
    Makanya tahun ni beli baju siap juga....

    ReplyDelete
  22. Sejak rasa tua sikit ni, macam malas gile nak prepare bebaju raya. Untuk anak je, tambah2 lagi tahun ni ada princess,ehehe....

    ReplyDelete
  23. GB jom kita suppink kat angsana dua orang jom hehe..tp kan nasihat sy jgn pegi angsana esoknya nk raya..menangisss dia punya sesakk

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D