Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, July 19, 2012

Ramad


Ramad = Panas


Ramadhan? Ye, bulan yang panas.


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan ye kawan-kawan terchenta.


P/S: Bulan Ramadhan ni GB rasa macam ada aura. Aura yang GB tak rasa di bulan-bulan lain...smell of Ramadhan air rasa lain sungguh. Damai yang lain macam. Terus rasa rindu nak berterawih dengan mak kat sana. Sobs!

33 comments:

  1. moga ramadhan kali ini menjadi ramadhan yang terbaik

    ReplyDelete
  2. selamat menunaikan ibadah puasa .. jangan sedih2.

    ReplyDelete
  3. wuihhh... alangkah seronoknya berterawikh dgn saudara mara...dan sahabat handai...

    teringat pula kat juadah moreh ketika budak-budak dulu...

    homesick? hehehe...

    ReplyDelete
  4. selamat beribadah di bulan mulia ni GB

    *maaf jikalau ada kata2 yg menyinggung perasaan

    ReplyDelete
  5. As salam GB,

    Wishing you a blessed month of Ramadhan... :))

    Rindu juga emak di sana..sobs...sobs.. :'(

    ReplyDelete
  6. Sama ler kita. Tak tau nak describe cemana. Selamat menyambut Ramadha, GB. moga sihat sejahtera sentiasa...

    ReplyDelete
  7. ya...akak pasti ramai yg merasakan begitu...feel dibulan mulia ni lain macam sikit..yalah buat apapun berganda pahalnya..:)

    ReplyDelete
  8. selamat Ramad di perantauan GB...

    mak masak apa untuk buka ek esok...??

    ReplyDelete
  9. hoping for a different and better ramadhan dis year too. nak jumpa u 1st ramadhan. terawih kat mana?
    @sji

    ReplyDelete
  10. selamat berposer jugak tuk cikGB yg jauh dimater tuuu.. tengok api menjulang2 bergelora tuuu.. nice capture tho.. uhhuuu

    ReplyDelete
  11. selamat berpuasa gb. jangan sedih2 berpuasa di tempat orang. explore bazar ramadhan yang best2 ye. hehe

    ReplyDelete
  12. Salam Ramadhan gB, semoga dipermudahkan segala urusan gB dalam menjalani ibadah puasa dan berterawih.

    Salam sayang dari Kak Sari, mwahhhhh!

    ReplyDelete
  13. Assalamu'alaikum gB sayang,

    selamat menyambut Ramadhan di rantauan ya? Mak rindu Fid, sungguh! :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun rindu kat budak tu....Kak cik, cari kan sorang tuk dia...klu bole yg Kak cik tau ati budinya...saya da lama ngidam nasi minyak

      Delete
  14. salam

    semoga ramadhan kali ini memberikan seribu rahmat buat Gb dan family ;)

    ReplyDelete
  15. Selamat berpuasa GB..mohon maaf andai ada salah dan silap sepanjang berblogging.. moga ramadhan kali ni lebih baik dari sebelumya..

    p/s ; saya pun rindu mak saya jugak..bestnye kalo dapat buka puasa dgn mak dan pegi terawih sesama kan..sob sob sob

    ReplyDelete
  16. selamat berpuasa adek manis...

    maafkan salah dan silap kita ye..



    .

    ReplyDelete
  17. Selamat Berpose GB! Betulkan, suasana di bulan Ramadhan lain dr bulan lain. Kite pun sejak ade budak tecit tak merase gi tarawih lagi. Mase anak dara dulu wajib gi ngan akak dan mak huhuuu (sedih la pulok!*
    My latest Entry :)
    JJCM: Chengal D' Garden Cafe

    ReplyDelete
  18. gB..
    Selamat berpuasa di perantauan...
    Esok balik berbuka dgn famili, kan?

    ReplyDelete
  19. Salam Ramadhan GB..

    Rindu kat JB laaa... huhuhu..

    Rindu nak puasa dengan kawan-kawan yang masih ada kat sana... sobbss jugak...

    ReplyDelete
  20. GB....selamat berpuasa di perantauan dik..!

    how's your work dear?

    ReplyDelete
  21. kata kawan acu di Mekah suhu nye boleh cecah ke 50 darjah bulan puasa nie

    ReplyDelete
  22. samalah gb...tadi jawab soklan kat blog member pun akk jawab macam tu..suasana ramadhan tu indah..susah nak cakap...kalau menjelang syawal rasa syahdu..masa budak2 dulu terloncat seronok nak raya..dah beso ni rasa syahdu nak tinggalkan bulan ramadhan..

    ReplyDelete
  23. eh, selamat berpuasa ye GB :)

    ReplyDelete
  24. ramadhan kali ni disambut dgnhari2 yang hujan..harap lebih sejuk dan nayaman sepanjang bulan =p

    selamat menyambut ramadhan =)

    ReplyDelete
  25. selamat berpuasa dan menyambut ramadan di perantauan

    ReplyDelete
  26. bertarawih kat kampung la paling seronok..kan??

    ReplyDelete
  27. Haiya alas solah..
    haiya alal falah...

    ayuh kite sejukkan ramad dgn peningkatan amal ibadah...

    selamat berpuasa di rantau awak...
    ;-)

    ReplyDelete
  28. jangan sampai hati panas ok.. nasihat utk diriku juga..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D