Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, July 20, 2012

Momordica charantia. And why I should not dig that deep.

Momordica charantia (Bitter gourd, peria)

Antara satu perangai GB yang buruk patut dikurangkan adalah over analyse. 


Menganalisa terlalu dalam akhirnya akan membuat GB yang sudah mula tertunduk hati untuk sesuatu, kembali ke safe zone atau comfort zone yang mana GB rasa selamat tanpa sebarang manipulasi. 


Terlebih DHA kot GB nih?


P/S: Selain tu, GB suka tanya: Kenapa? What's reason? Why? 'No answer' could lead to a dead end. Dan selalunya macam itu lah. Haru kan GB nih? 

31 comments:

  1. ekkeke agaknyee nie GB ... ;)

    salam ramadhan dik

    ReplyDelete
  2. terlebih adrenalin kot.

    salam posa eh. :)

    ReplyDelete
  3. Yu r absolutely not alone gB! Sy pon suka fikir jwpan smpai jauh benar kdg2 tuh nk sampai simpang o_O

    ReplyDelete
  4. memang haru dan akan jadi biru..
    ekekekek...
    akak ni suka rhymes....

    ReplyDelete
  5. gambar tu sekali lagi, cantik. SubhanaAllah.

    ReplyDelete
  6. haha sama jugak la kita
    jap2. ni pokok apa ? hehe

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa :)


    betul GB kengkadang kalau terlebih analisan ni susah kita nk buat apa-apa..

    ReplyDelete
  8. awak hapal berapa ribu nama bunga ek...?

    ReplyDelete
  9. My advice, jangan terlalu cepat menilai suasana terutama jika jenis yg mudah terpinga-pinga. Hehehehe....

    ReplyDelete
  10. in search of truth, we should analyse.
    suka tanya, nak tau kenapa, very good. using and appreciating the faculties given to us.
    not just accept blindly.
    sadly lacking nowadays, many are 'lazy' to activate the brain cells and the end result, weak, dying, dead cells
    @sji

    ReplyDelete
  11. overprotected ke camtu? yang penting diri hepi,syukur nikmat..selamat berpuasa hari ni :)

    ReplyDelete
  12. Selamat berpuasa GB.
    Dantik gambar bunga tu

    ReplyDelete
  13. hehehe tak haru sgt la kak GB..tu mksudkan ada daya nak tahu y tinggi..:)

    kalau budak2 mmg bagus la tp penat nak jwb..hehee

    salam ramadhan :)

    ReplyDelete
  14. tu bukan kira macam spesis cerewet ke? jangan cerewet sangat.... sikit-sikit sudahlah... hahaha

    ReplyDelete
  15. Salam Ramadhan dan selamat berpuasa sahabat... =)

    ReplyDelete
  16. gadisbunga, cantik gambar bunga tu

    ReplyDelete
  17. cer berani cket buat eksperimen...yang real nye kan..
    baru leh analisa ....

    masih terasa di manipulasi....

    selamat bersahur esok yee awak ...

    ReplyDelete
  18. em takpe kot camtu dlm sesetengah keadaan sbb kita leh tau byk menda.tp dlm sesetengah keadaan tak boleh juga sbb mungkin boleh memburukkan keadaan pulak.apa pun nice capture :)

    ReplyDelete
  19. Point Pakcik berkaitan entry ni sebenarnya pada #6, tapi alang2 tu nak lah berkongsi dengan GB dan rakan2 yang lain.

    "7 lovely logics":

    (1) Make peace with your past, so it doesn't spoil your present.

    (2) What others think of you is none of your business.

    (3) Time heals almost everything, give the time, some time.

    (4) No one is the reason of your happiness except you yourself.

    (5) Don't compare your life with others, you have no idea what their journey is all about.

    (6) Stop thinking too much, its alright not to know all the answers.

    (7) Smile, you don't own all the problems in the world.

    ReplyDelete
  20. Berada di safe zone / comfort zone mmg mmbuatkn kite x mahu ke mana2 atau terikat dgn sesuatu yg lain..

    Ps:barangkali wujud 'more comfort zone'...fikir2kan..

    ReplyDelete
  21. org kata malu bertanya nanti sesat jalan...

    buat sesuatu tanpa sebarang reason pun nanti jadi ikut-ikutan saja...

    ReplyDelete
  22. tak yah gali2..sit back and relax.. hee..

    ReplyDelete
  23. takpe GB.. jangan over confident ok.. rajin-rain lawat PU eh...

    ReplyDelete
  24. kaji untuk tambah ilmu.. bagus tu..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D