Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, July 13, 2012

Leucophyllum frutescens. Dan kisah dua minggu.

Leucophyllum frutescens di Kota Iskandar

Dah nak dekat dua minggu GB keje kat JB. So far keadaan kat sini takde lah se-miserebel (miserable) yang GB ingat. Sebenarnya ok je duduk and keje sini. Ok sesangat! Tapi frankly GB spend lebih banyak masa kat keje dari kat umah sewa. Nantilah bila dah agak free kang GB bergroup hug dengan bebudak umah sewa pulak.

Tapi GB rindu la ofkos kat family kat Kg. Subang. Especially masa weekend. Memang la purposely weekend tu GB duk umah tak gi memana sebab nak basuh baju, ngemas segala, tapi rasa lost gila sebab macam sunyi sikit. Jalan-jalan beli makan sorang-sorang. Makan pun sorang. Tengok TV pun sorang. Gelak pun sorang (sebab tengok lawak kat TV lah, bukan gelak sesaje!). Nangis! Sebab budak umah sewa tu time weekend depa takde. Gi deting kot. Ahahah.

So kalau ada sesapa terasa nak keje kat JB tu, meh la sini. Boleh geng dengan GB.

P/S: Tapi weekend ni GB balik KL sebab ada company quarterly meeting. Siap ada costume theme la pulak. Funky floral Hawaiian. Ajojo nak dress up cemana ni???. Weehooo!!!

27 comments:

  1. maybe kita ni jenis Foreveralone kot GBob?

    ReplyDelete
  2. @Anonymous

    EE - dont tell me it's typical Aquarius trait. wuwuwuwu...

    ReplyDelete
  3. nak komen tapi taktau apa nak ckp...hehe

    ReplyDelete
  4. lilit je badan dgn bunga-bunga hutan tropika. gantung sikit2 buah betik, rambutan, pulasan... durian janganlah, nanti cucuk-cucuk orang...

    ReplyDelete
  5. kesian kat uols...
    kena lah cepat2 bergrouphug dan beramas-mesra ngan housemate nokkk

    ReplyDelete
  6. MQ org johor pun jarang gi JB... Lagi2 skrg dh duduk subang...

    ReplyDelete
  7. ko kena pakai bra tempurung beb...
    letak sikit bunga orkid.

    kehkeh.



    .

    ReplyDelete
  8. Baju kakak tak adalah tapi kalau nak pinjam topi adik ada cuma kena tambah bunga-bunga kalau nak up macam Hawaiian...

    ReplyDelete
  9. kena pakai bra bunga2
    sama skirt ranbu ramba
    pastu atas kepala ada lingkaran bunga & juga kalungan bunga kat leher...hehehehe

    ReplyDelete
  10. alah siannya..jomla deting ngn kita..nnt bila hubby kita outstaion kita PM awak ya..kita gi jenjalan nak?

    ReplyDelete
  11. da nama gadis bunga~pakai baju bunga2 lah~~keh keh~kena plak dengan tema~

    ReplyDelete
  12. anyam daun kelapa je lah GB =D


    *kesiannya..sy pun selalu mkn sorg2 dlu...dlu la sblm kwin.. :p

    ReplyDelete
  13. tak bleh nak cadang eh. sbb tak pernah gi Hawaii...
    tak silap aku, diaorg tak pakai aperaper... tutup anu anu jeh ngan daun... agaknyer la...

    :)

    ReplyDelete
  14. pakai ala2 hawaii... alamak!!


    *ada layan siaran indonesia dan singapura tak? menarik kan?

    ReplyDelete
  15. nice blog!! informative, keep it up. i'm newbie.. visit mine too :)

    shesaj.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. takpe kalo kite busy dgn kerja, kite jd tak kisah sgt kan, blk rumah leh rest je ...take care gb :)

    ReplyDelete
  17. meh sini kite temankan..bile nak jumpe2 ni:)

    ReplyDelete
  18. sian nya ko....sib baik lom meroyan lagik....ahakz

    ReplyDelete
  19. suka blog anda, so pakcik linkn ya, sebab ada ciri2 pencipta alam, bunga2 memang saya suke tengok ya.
    http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D