Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, July 5, 2012

Kerja lama, di tempat baru lah tapi...

Setiap benda kat atas meja kerja tu mengingatkan GB kat ramaiiii orang. :)

Masuk hari ketiga keempat GB kat tempat baru. Hari pertama dah pegi meeting kat site yang sungguh messy sebab hujan lebat dan tanah lecak dan site opis jauh gile dari tempat parking kete. Hari kedua, 3 meeting in a row. Despite of knowing almost zero, GB buat-buat muka kompiden aje la. Dan stay back secara berjemaah sampai pukul 11 malam. Huhuhu. Hari ketiga, site meeting lagi, dan stay back sampai sekarang sebab ada keje tender drawing dan tender document nak kene siap (pukul 12.22 tengah malam, berjemaah le tapi...). Dan esok, site inspection pulak.

But GB loves her job.

Despite macam-macam-macam dugaan yang kene ditempuh yang tak berkaitan dengan keje, GB cuba bertenang. Tapi kadang-kadang GB rasa macam perlu dipeluk supaya boleh berasa lebih tenang. Ahahah!

P/S: But it's ok, sebab GB just loves her job. Sebab kerja ni yang GB buat sejak semester pertama matric lagi. Part of GB oledi.

P/S 2: Tahniah kat member GB LadyAspen sebab dah selamat bersalin anak ketiga pada pukul 9.32pm 4/7/12. Baby boy 3.5kg youuu... :)

88 comments:

  1. kawan kawan baru so far best tak? dah rindu Subang tak? ekekeke

    ReplyDelete
  2. Dapat selesa dan sesuaikan environment baru dgn cepat itu yg penting...

    ReplyDelete
  3. Dan yang lebih penting....gaji baru GB akan open table....pehhhhh......terbaekkk...ahakz

    ReplyDelete
  4. botol air mineral tu sepatutnya kena yg besor punya. minum air masak banyak lagi bagus GB hehehe

    ReplyDelete
  5. mesti gb terindu kt tmpt lama kan...^^

    ReplyDelete
  6. harap semuanya baik2.. hujung minggu tidur rumah sis ya

    ReplyDelete
  7. kemasnya meja... tapi kalau 5S banyak yg kena alih tu..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. Walaupun jauh di perantauan, GB masih ingat kat kawan2 lama... hehehe..

    ReplyDelete
  9. moga dimudahkan segala urusan di sana gb :)

    ReplyDelete
  10. @Daddy Ziyyad

    best!

    saya rindu subang. tapi sini pun best juge. :D

    ReplyDelete
  11. @Kakzakie

    mungkin sebab i am so looking forward to this kot. mungkin. :)

    ReplyDelete
  12. @jeBateja

    insyaAllah...rezeki sama dikongsi. :D

    ReplyDelete
  13. @Telor Power

    tengs telor. aku dok angkut air dari dalam pantry juga tu. huuh~

    ReplyDelete
  14. @makchaq

    saya punye meja kemas sekejap je kak. kehkeh~

    ReplyDelete
  15. @~ Cik Azz ~

    mereka dah jadi part of gb. tak mungkin lupa. :)

    ReplyDelete
  16. @Nieda

    tidur tak berapa lena....tapi bagus jugak. boleh bangun awal selalu. huhu~

    ReplyDelete
  17. kepada GB : sila berjimba2 dgn kamera anda di VILLA NABILA Tu GB.
    dah dok area JB kan.?

    cuba tanya rakyat JB kisahnya, dimana lokasinya hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. telor power,

      ko meh turun jb dulu pastu kite cari sesama. Ada bran? :p

      Delete
  18. Replies
    1. khairul hakimin,

      ala. Power rangers??

      Sailormoon boleh? Huhu

      Delete
  19. kerja banyak pun kalau happy tader hal eh..



    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak tas,

      betui. Happy gila dok sini

      makan pun not bad. Haha!

      Delete
  20. gB..
    mencintai sesuatu yg memang kita suka..
    INDAH...

    ReplyDelete
  21. sibuk pun - meja tetap kemas...
    hiks

    ReplyDelete
  22. air mineral tu mengingatkan GB kpd siapa ?

    "lebih baik letih bekerja dari letih tak ada kerja" riwayat al-lavendari.

    dulu GB ada tag uncle, hari ini uncle tag GB pulak. Silalah ke blog uncle sekarang.

    ReplyDelete
  23. kat melaka pon hujan semalam, nak pergi site terus kensel. bagus2. kalau tak sah2 tayar kete macam hape nanti

    ReplyDelete
  24. kat site tengah-tengah malam?

    atottt antuuu!

    ReplyDelete
  25. GB keje kat iskandar kah? ke UEM? ke nusajaya? hehehe..memandai jek aku teka, sebab sume tempat tu dekat ngan umah kite,....hehehehe...bile nak open table?;)

    ReplyDelete
  26. lama2 akan terbiasalah... keje mana2 pun sama kan GB

    ReplyDelete
  27. Mcm ne angin selat tebrau? Ada rasa manis-manis kasih sayang tak? Hehehehe....

    Sy dah dgr lagu If Tomorrow Never Comes cover by Joose tu. Versi RnB kan?

    =D

    ReplyDelete
  28. kerja yg best we enjoy tak rasa boring. semua mesti excited nak tengok project turn out gorjes.
    nak datang sini see our newly opened supertrees gardens by the bay. nak boro library books pun boleh.
    @sji

    ReplyDelete
  29. kalendar kiter samerr ler GB hikhik


    beruntungla GB sbb dpt keje yg mmg GB cintai..walaupon keje bnyk tp rs happy..itu yg penting :)

    ReplyDelete
  30. mesti kulit tgn lembut jer ni..siap ada lotion ata meja tuuuuu

    ReplyDelete
  31. meh saya pelokkkk!!
    i miss yuuuu :D

    ReplyDelete
  32. semoga happy di tempat baru ;)

    ReplyDelete
  33. salam..

    seronok sbb dpt pengalaman baru ;)

    ReplyDelete
  34. kalau buat kerja yang kita minat, memang tak terasa penat kan GB..walau dimana jua kerja tu.. huhu.. tak yah la rindu kat k.ana, k.ana selalu menempek kat fb tuu..

    ReplyDelete
  35. mula2 mesti cam tak biasa lagi..lelama mesti ok tu...kan

    ReplyDelete
  36. kalau buat kerja yg kita suka mmg seronok.... all the best gB!

    ReplyDelete
  37. GB...terimalah seadanya. Sebenarnya masa akan membuatkan kita lebih selesa, sekarang masa untuk belajar menerima suasana baru. Home sick tak?

    ReplyDelete
  38. kite baru start nak menapak ke alam pekerjaan

    ReplyDelete
  39. bila bekerja, yg penting hepi, kan GB. All the best to you, dear.

    ReplyDelete
  40. @sayadankamerasaya

    boleh! Tunggu saya beli yg saya punye. Yg dlm gambo tu opis punye. Heheh!

    ReplyDelete
  41. @miloais milo

    belah tu je yg kemas. belah ni hahahampeh. hhahaa!

    ReplyDelete
  42. @al-lavendari

    air mineral mengingatkan GB pada uncle dan KTS. kehkehkeh!

    ReplyDelete
  43. @maya amir

    gb dgn consultant. tp involve dgn iskandar. UEM. Nusajaya. ahahah!

    jom bulan depan!

    ReplyDelete
  44. @Anonymous

    bulan depan i ingat nak jalan sana. nak rasa bukak puasa di sana, ok tak?

    ReplyDelete
  45. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    itu la. kalau bersama dgn benda yg kita cinta, mesti sanggup tempuhi dugaan kan?

    ReplyDelete
  46. @Mama2Q

    nanti gb tanye kat org yg penah pegang tgn gb. ekekekek!!!

    ReplyDelete
  47. @Syira

    benda baru kan...mesti rasa seronoknya.

    ReplyDelete
  48. @anaa

    lagi cakap tak payah rindu laaaagiii gb rindu tau!

    ReplyDelete
  49. @lizz

    need time jugak utk biasakan diri. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D