Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, July 2, 2012

Deeper Conversation

Abiskan stok gambo. Tak sure la gambo fountain ni GB dah penah publish ke belum.
Ni pun download from fesbuk sebab cable camera tak bawak pulak...

First thing first in JB - Sesat! Sebab... 1) Jalan bersimpang siur, dalam GPS takde lagi. 2) Degil, nak outsmart GPS kononnya. Last-last salah jalan! Ahaha terbaik! Nasib baik kuor awal gile gi opis walau tido lambat malam tadi. Padahal umah  ke opis ada la dalam 12km je pun. Huhuhu.

Masih dalam mode menyesuaikan diri. Both opis dan rumah letaknya di kawasan yang okey. Ada Tesco, ada Jusco, ada TuttiFrutti. Owh, depan umah nampak sunset, depan opis nampak sunrise. Nice...! Heheh.

Masih terasa asing lah tapi. Masih. Tapi family dan kawan-kawan yang bagi semangat kat GB...tengs so much!

*

Suka lagu ni. Tak sempat cari klip youtube lagi tapi...

Deeper Conversation By Yuna


Is your favourite colour blue?
Do you always tell the truth?
Do you believe in outerspace?
And I'm learning you


Is your skin as tanned as mine?
Does your hair flow sideways?
Did someone took a portion of your heart?
And I'm learning you


And if you don't mind
Can you tell me
All your hopes and fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I'd love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me
I let my guard down for you
And in time you will too

P/S: I'm learning JB. Give me time okeh.

33 comments:

  1. InsyaAllah semuanya akan 'serasi' nanti. :)

    ReplyDelete
  2. baru2 memang macam tu. jaga diri ye tempat orang =)

    ReplyDelete
  3. Semoga GB dpt sesuaikan diri di JB...

    ReplyDelete
  4. take care dik
    sesat2 nie normal .. tmpt baru kan
    nak2 JB huhuh takut ..
    dah macam di KL sesak dia ;)

    ReplyDelete
  5. OK, ok.. kami dah tau pasal Tesco, Jusco and TuttiFrutti.....

    Kami nak tau pasal Boipren....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tau gakkkkssss...spt ciri ciri yg ku sebut sblm ni ok...

      Delete
  6. mula2 memang asing lepas ni mesti superb JB..

    ReplyDelete
  7. RS pun dok jb...GB area mane tu...gambar cantik...nice view...

    ReplyDelete
  8. Nothing to worry kakak ada di sini. Kalau kakak ke bandar boleh fetch GB. Dekat sangat nie dgn kakak...

    ReplyDelete
  9. hujung ayat gb sekarang sudah ada "seh" belum?

    ReplyDelete
  10. kat JB yer..windu sangat JB sbb ada bff kat situ...n tpt hubby study dedolu..JB best :)

    ReplyDelete
  11. GB stay kat mana kat JB tu...? Bandar Baru Uda ke..? Atau Taman Perling..? Taman Kobena..? Taman Skudai Baru?

    Errr..., GB kat JB atau tempat lain ehh... Hahaha... main belasah je kata GB kat JB....

    Lama2 nanti biasa la... :)

    ReplyDelete
  12. 12km tu agak jauh tu beb...




    psstt... nnti dtg melaka eh...


    .

    ReplyDelete
  13. Good Luck di JB.

    *Sy dah biase di JB. Dulu ms bujang, sy keje sana. Byk kenangan tu.

    ReplyDelete
  14. nak tiket diskaun ' tempat' tu !!!!!

    hahahahaaaaaaaaa!!!!!!!
    melampau ek!

    ReplyDelete
  15. dah lama tak pegi JB..good luck GB

    ReplyDelete
  16. kena beli piano satuuu.. harhar2

    ReplyDelete
  17. tak JB tau kalau petang2 tak makan goreng pisang cecah kuah kicap! ahahaha

    ReplyDelete
  18. ni kat area tebrau ke ni ada jusco tesco bagai nih? bila nak datang pasir gudang nih...

    Tapi kan, Gb kira teror gila, pandai datang Jb sendiri, pandai cari jalan sendri ke opis, which semua tu saya tak boleh buat dulu!

    ReplyDelete
  19. take yr time dik.. lama2 oklah tu. n nice photo juga hehe

    ReplyDelete
  20. biasalah...masih baru..

    dah lama nanti..sure xprt selok belok jalan kat JB..

    all the best tuk GB !!! :)

    ReplyDelete
  21. yey.... awak dah keja satu hari di sana....

    esok cer dengor ckp gps polop ok....
    jalan mana dia bawak awak... hehehe...

    ReplyDelete
  22. mula-mula rasa kekok nanti lelama biasa lah tu.. insyaAllah..

    psstt: tekaan dari Daddyziyyad tu takdelah dalam mana.. kihkihkih.. ai cuma minta NOTE je.. kecik skit.. ;)

    ReplyDelete
  23. huhu, klu dh lma2, dah biasa.. lma2 best lh tu.. xpa, pngalamn prtama katakann.. hehe

    ReplyDelete
  24. besh nye dok jb. leh trn spore sokmo

    ReplyDelete
  25. Hanya Johor tak pernah sampai. :)

    ReplyDelete
  26. gmbr x HD la kak hehe.. nnt upload lain ehhe

    ReplyDelete
  27. Lor...dah tukau tempat kerja ke ko...?....pehhhh...naik gaji banyak2 lah erk

    ReplyDelete
  28. saya punnnnn nak tiket7 diskaun hehe sebab tu semalam nak buat baik haha. my son queue to buy subway to eat for breakfast. belum surut2 lagi queue. baru bukak tu. yg 1st outlet, we went twice but hampa. dekat je opis u tu.
    fountain tu hari tu we at kinokuniya, adek2 tu mesti nak beli buku, tengok fountain show very colourful, i believe 'dancing' to music tapi we tak dengar.

    ReplyDelete
  29. slo slo ehhh.... silap2 jatuh chenta ngan jb dah tak mau turun kl.. hee..

    ReplyDelete
  30. Biasalah tu.. Saya yang dah lama duduk JB pun boleh sesat.. hehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D