Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, July 30, 2012

Cooling down at Danga Bay

Bestnye kalau ada yacht senirik kan? Hihihi!

Haritu GB hot kan?

Sekejap je sebenarnya. Sebab tetibe teringat mak GB berkata...

Orang yang kalau kupas bawang potong bawang asyik menangissss je maksudnya kuat cemburu. Kurang-kurangkanlah sikit GB oii...

Yep, time tu GB tengah menangis-nangis sambil kupas bawang besor. Tak tahan pedih lah...!

*

Wahai GB, silalah kurangkan cemburu anda kalau mahu rumahtangga bahagia suatu hari nanti. Boleh pesan gitu kat diri sendiri? Heheheh!

P/S: Tak sabar nak tunggu construction kat muara Sungai Danga siap. GB rasa situ akan jadi port lepak pepagi atau pepetang lepas balik keje bila siap nanti. Sunrise and sunset la...apa lagi kan? ;D

Postnote: GB rasa cool jugak update cerita-cerita hidup di JB ni. Mungkin lepas ni (lepas beberapa tahun) GB akan update cerita-cerita hidup dari tempat lain pulak. Mana la tau kan? Kot-kot boleh merasa update dari negeri lain atau negara lain pulak... (kalaulah company nak anto alangkah bestnye!)

34 comments:

  1. gB..
    memang dah tetap ke tinggal dan bekerja di JB???

    ReplyDelete
  2. same la kita.. xsabar gak .. klw x situ la jadi tempat lepak.. skrg sume tertumpu kt bndar.. nsib ada bazar karat.. huhu ..

    oo GB kuat cemburu ..~ cemburu tanda syg tau.. tp klw terlebih cemburu cmne plak ? ngeh3..

    ReplyDelete
  3. Ooo...kawe tak de cemburu lah...sebab kawe tak nangis...ahakz...ahakz....tak pernah kupas...mcm ne nak nangis erk....

    ReplyDelete
  4. jrg dapat lepak kt danga bay tue..ujung minggu jew rajin g sana:)

    ReplyDelete
  5. GB...ko tgk post aku yg kedua hari ni.....ko kenal tak nama pokok...blogger ALIEN suruh tanya ko...sebab ko kan gadis bunga....

    ReplyDelete
  6. alamak kuat cemburu ni yg masalah sikit ni ekekekeke

    ReplyDelete
  7. di jb banyak yang pahit untuk akak..jadi tak mungkin ke sana lagi.
    (ayat merajuk)

    ReplyDelete
  8. Ooo padan la makchaq tak cemburu.. Makchaq potong bawang tak pedih mata..

    Makchaq cadang nak pi legoland, ok ka tempat tu..

    ReplyDelete
  9. Err.. Tempat lepak pepetang pas keje??

    Hehee.. Bukan abes keje slalu matahari dah x der ker...

    ;-)

    ReplyDelete
  10. nama je i ni org Johor. Danga Baya pun tak pernah sampai..

    ReplyDelete
  11. Sila sebut DangE ya ... Bukan DangA
    ;)

    ReplyDelete
  12. dah pegi puteri harbour kat nusa jaya?byk yatch jugak situ :) nice view..

    ReplyDelete
  13. As salam GB,

    Akak doakan ayat yg terakhir tu termakbul...insya'ALLAH :))

    Take care flower gurl!

    ReplyDelete
  14. bestnye, keje g tmpat2 gitu

    ReplyDelete
  15. Eh..bukan ke GB ada apply keje kat luar negara ke?? acu lupa mana ntah..Abu Dhabi ke???

    ReplyDelete
  16. GB hot pasaipa..sy terlepas entri haritu..sy nk pi baca jap :))

    p/s: terbaca kt blog kak zakie..oh awak dh gi deting ngn akak zakie yaaa

    ReplyDelete
  17. ye marilah ke melaka pulak. tak tau lah sunset/sunrise port kat mana sini. hihi

    ReplyDelete
  18. seronok nyer dapat tengok matahari terbit matahari terbenam..

    ReplyDelete
  19. cemburu tandanya sayangggg.. heee..

    ReplyDelete
  20. siapalah yang tak menangis ketika mengupas bawang?...

    maksudnya: menjadi resam manusia itu cemburu

    ReplyDelete
  21. Ooo..patutlah tiap kali kupas bwg banyak2, daku menangis ....ehehe.

    Tapi kupas sikit, tak menangis le pulak :)


    Dalam diri memang kena simpan sikit rasa cemburu :)

    ReplyDelete
  22. dah naik tak bot keliling danga bay?

    ReplyDelete
  23. lepak danga bay mlm2 sedap...

    ReplyDelete
  24. 1st time tau kalau kupas bawang sambil nangis2..rupenyer cemburu...hehehehe

    Kak Alin sekali jek pi DB tu..tupun malam..

    ReplyDelete
  25. Haa... pergi dgn siapa? Petang panas kan sekarang tak apa yg special pada kakak tapi photographer mesti suka..

    ReplyDelete
  26. cembura tu sayang.. tapi kalau terlebih bahaya tau..

    Cantik kan Danga Bay.. dah mcm feel kat obersi.. hehee

    ReplyDelete
  27. hehehe..aku kalo kupas bawang pon nangis2..kuau air mata..hehe

    insyaallah GB..satu hari nanti pasti GB akan keliling dunia...:)

    ReplyDelete
  28. apala guna ada yacht sendiri tapi takde tangga.. hewwheww2

    ReplyDelete
  29. hai GB, johor sgt terkenal dgn keindahan pulaunya..salah satunya pulau Sibu,Mersing juga terkenal dgn makanan lautnya,kopok lekor,ikan terubuk masin...keroppok lelain tu...

    rumah mk saya dekat dgn Mersing,tenggaroh..kalau free boleh la jenjalan ke tempat yg saya nyatakan tu...travel satu negeri sampai puas :)

    ReplyDelete
  30. org tua2 mmg ckp kupas kulit bwg menangis tanda cemburu.. tapi dah gas bawang tu pedih sgt, memang lah nangis..hahahah.. *sebab akak pun nangis jugak bile kupas bwg*...

    ReplyDelete
  31. betul ke teori tu ? hehe.bawang mana bawang, nk kupas tengok

    ReplyDelete
  32. itu tandanya sayang.... i loVe uuu...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D