Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, July 13, 2012

Calathea lutea. Dan quote of the day.

Inflorescence of Calathea lutea


Pokok ni faveret kat lanskap rumah atau taman awam. Bukan sebab bunganya sangat, tapi sebab daun dia yang lebar dan hijau..... Kalau nak tau lebih banyak pasal shrub ni, boleh le gugel 'Calathea lutea' ye...hihihi...

*
GB nampak quote ni kat fesbuk tadi. Cool. Dan boleh jadik peringatan kat GB yang kadang-kadang blur tahap gaban dan nampak macam naive tahap cipan nih. ;D

GIVE but don't allow yourself to be USED
LOVE but don't allow your heart to be ABUSED
TRUST but don't be NAIVE
LISTEN to others but don't lose YOUR OWN VOICE

Khalas.

P/S: Happy weekend kawan-kawan. I mean kawan-kawan ye, bukan follower ataupun fans. Ok. Ayat diva tak hengat. Hahaha!

24 comments:

  1. weekend balik jumpa omak kah? ;)

    ReplyDelete
  2. Wahhh...daun dia kalau buat masak lomak cili api....or rebus buat ulam...sodap oooo.....ahakz

    ReplyDelete
  3. hepi weekend jugak gb...mesti seronok tu duk tmpt baru...muah muahhaaa

    ReplyDelete
  4. selamat berhujung minggu...
    terima kaseh berkongsi nama-nama bunga ni.. akak memang sangat minat..

    ReplyDelete
  5. Designkn kita a simple 2'x6' nye lanskap..blurrrr

    ReplyDelete
  6. Wah kerja landskap ke..pokok tu camane ek..

    ReplyDelete
  7. Apa khabar org kat johor?ada bagus?

    ReplyDelete
  8. lawa gambar tu...nk mntk tlg bleh? klik link header sy ni http://on.fb.me/Mp2hgO & like gambar tu..
    tq ea :D

    ReplyDelete
  9. Gb, meh tlg buat landskap utk saya juga!

    ReplyDelete
  10. uncle suka quotation tu .. betul sangat !

    ReplyDelete
  11. I always being used, tp xpenah kena abuse lg takat ni ...
    #GB kat belog saya ada gambaq bunga, kot2 gb kenai...

    ReplyDelete
  12. selamat hari minggu dik, merayau ke mana hari ni? harap sihat sihat saja ye...

    ReplyDelete
  13. Happy weekend untuk GB.. Quote tu high class sangat.. :)

    ReplyDelete
  14. Salam ..

    Huhu .. quote yg super nice .. :)

    ReplyDelete
  15. nice quotes...mohon share kat fb...
    itu bukan species keladi ke?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D