Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, July 10, 2012

Antara Setia Alam dan Seri Alam...

Sunset kat West Park Lake Garden, Setia Alam, Klang

Bezanya dan jauhnya adalah beratus kilometer ye...

*

Antara perkara biasa yang terjadi kat GB bila bertukar angin adalah...hormon dalam badan macam kucar kacir sikit. Time ni jerawat tumbuh macam happy nho dok kat muka GB ni. Lepas satu...satu. Abis ternoda kulit muka GB yang halus mulus suatu ketika dulu. Amik masa la nak mulus balik macam haritu. Wuwuwu....

Benda yang sama jadi kat GB masa belajo dulu. Tiap kali cuti sem, balik Kedah, mesti hormon akan jadi kucar kacir gitu. Kadang efek kat jerawat kat muka. Kadang efek kat piyed.

Tapi bab jerawat ni...kene fikir jugak kot kot moisturiser yang GB pakai sekarang tak sesuai ke? Atau diet GB sekarang (yang belasah apa saja, segala jenis seafood dan kacang-kacang) pun mungkin jadik faktor penyumbang? Atau sebab keje banyak? Atau sebab body clock dah tak betul? Atau tengah nak adapt dengan angin Selat Tebrau?

Apa pun sebab dia, GB kena sabar dalam beberapa bulan jugak untuk dapat balik kulit muka yang lawo. Sabo....sabo...Heheh!

P/S: Jerawat tak jerawat....jeliter tetap jeliter yer...hihihi~

36 comments:

  1. setia alam dan seri alam dua-dua tak pernah pergi

    ReplyDelete
  2. @sayadankamerasaya

    saya lak...dua dua dah pegi. dua dua dah pegi banyak kali. dua dua ada site projek. aishhh....

    ReplyDelete
  3. Pakai moisturiser yg x sesuai kot,cuba tukar yg lain.

    ReplyDelete
  4. gambor sunset seri alam mana?

    ReplyDelete
  5. cantik sunset tu...jeles js tau...hihi


    pssst...jerawatkan pemanis muka tak gitu ke gb..^^

    ReplyDelete
  6. Gbob mmg Jeliter..

    ReplyDelete
  7. Jom diet duet ngan Aspen jom...rasa lonely laaa

    ReplyDelete
  8. Jom diet duet ngan Aspen jom...rasa lonely laaa

    ReplyDelete
  9. Jom diet duet ngan Aspen jom...rasa lonely laaa

    ReplyDelete
  10. masalah kita sama gB tapi sepetik kata gB.. jeliter tetap jeliter.. ececeh!!

    ReplyDelete
  11. apa????
    seri alam....ok semoga sentiasa selamat di bandar JB tu.


    p/s: seri alam bukan dekat dengan masai@PG ker?

    ReplyDelete
  12. ko mmg jelita...
    mcm baby.
    aku rasa nk cubit pipi..



    .

    ReplyDelete
  13. tetap jelita dan tetap gila2 hehe

    ReplyDelete
  14. heheeh...ape2 pon GB tetap cun n jelita..don't wori babeh..hehe

    ReplyDelete
  15. May u will always been bless GB :)

    ReplyDelete
  16. Guna la krim meiko...along guna krim tuh dah 2 bulan dah..alhamdulillah kulit muka cerah dan jerawat dah hilang..kesan2 degil tu pun dah mula nak pudar...kalau nak bg tau..along leh bg contact number agent..

    ReplyDelete
  17. @Nazayiena

    kite rasa laaa....nanti nak tukar yg lain tgk.

    ReplyDelete
  18. @Tihara

    ahaha kite melawak jer...tengkiu kak. ;D

    ReplyDelete
  19. @Mama2Q

    tak penah stay sampai sunset lagi kat seri alam...

    nanti bila dah agak free dari keje kite try menyunset. baru tak stress. huhuhu~

    ReplyDelete
  20. @jemarisuri

    TAPI JERAWAT SAYA BUAT MUKA NAMPAK TAK CANTIK KAK....

    ReplyDelete
  21. @Anonymous

    EE!! BABAB KANG!

    JELITER CAM SAPE? REBECCA NUR AL ISLAM? HUHUHU~ :p

    ReplyDelete
  22. @Telor Power

    AHA. DEKAT DGN MASAI PASIR GUDANG.

    PENAH SAMPAI? JOM SUNSET!

    ReplyDelete
  23. @❤Kamsiah❤

    AHAHA! KALAU TAK GILA2 KANG SAYA JIWANG MELAMPAU PULAK. :p

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D