Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, July 19, 2012

Allium tuberosum. Dan kisah UV protection.

Flowers of Allium tuberosum. Atau nama Melayunye, kucai. Goreng dengan togeh taruk kicap sedap woh!

Last week masa balik Kampung Subang, mak dan sume-sume lah menegur; Awat hitam (burned) sangat? Pastu awat banyak jerawat? Duh..

Ok. GB mengaku GB burned teruk gak. Sebab bedak Ronasutra GB yang ada SPF 35 tu dah abis dan kebetulan GB banyak turun site. Then starting Isnin lepas terus GB tak lupa sapu sunblock Loreal SPF 50 everytime sebelum kuar rumah supaya tak terus dihangitkan lagi. 

Harap-harap sebelum raya nanti GB boleh le memancor kembali macam dulu....huhuhu~

P/S: Dalam bekerja atau ber'deal' dengan orang pun, kita kene protect diri jugak. Supaya tak dimanipulasikan...itu je. 

33 comments:

  1. dulu sy pakai gak bedak ronasutra tp x sesuai dgn kulit sy..jd kering


    tp skang sy dah ada BFF sy..perfect beaute cream yg sy citer dulu.


    heheh. memancor sepanjang hari

    #bukan nk pmote ni..nk citer jer kehkehkeh

    ReplyDelete
  2. tak pernah tau pun kucai ada bunga..cantik bunga dia.. :)

    ReplyDelete
  3. Macamana pun, anak mak tetap cantik kan? :)

    ReplyDelete
  4. nice la bunga kucai!
    yes protect diri ye sentiasa :)
    i must try catch u dis wkend ;)
    @sji

    ReplyDelete
  5. memancor..hahaha..dah belajar bahasa johor nampak..heheheh..

    GB, nanti dtg amek award : kreativ blogger award..ngeh ngeh:))

    ReplyDelete
  6. Hitam itu menawan la dear.. Putih tak semestinya cantik...

    ReplyDelete
  7. ekekek aloor hitam2 manis tau GB .. ok lerrr .. kejap je tu ;)

    ReplyDelete
  8. hehhehe..ala xpe GB..Gb tetap cantik n comel...o tu pokok kucai..first time tgk...hehhe

    ReplyDelete
  9. haiiiii mcm kena je dgn entri sy hari ni? benci gila bila dimanipulasikan.

    ReplyDelete
  10. tak suka p site. habuk gila. nasib skrg melaka mendung2 hujan je. so al selamatlah kan. kalau hujan lagi bgs, dok opis je. haha

    ReplyDelete
  11. lawo jugak munge dia ek..ada tanam tp tak tumbuh2 lagi...campur dalam cucur udang pun dapp :)

    ReplyDelete
  12. Lunch karang saya nak makan allium tuberosum with togeh goreng lah..ahahahah..


    Pssttt...mintak boyprend kat JB belikan set penjagaan SKII...ekekekekeke

    ReplyDelete
  13. tambah dalam kuetiau kerang pun sedap ek..

    ReplyDelete
  14. tak de SPF pun GB dah cantik..

    ReplyDelete
  15. ok yee..guna bedak tuu..patut la gebuzz jer pipi gB..jeles ni...

    ReplyDelete
  16. semoga berjaya memancorkan semua wajah tu sebelum raya ni..heheh

    ReplyDelete
  17. jaga diri jgn dihangitkan oleh matahari, dihangitkan dgn panggilan hangit tak pe kan GB ^_^

    ReplyDelete
  18. lawa juga bunga kucai ni eh...?



    .

    ReplyDelete
  19. dok khatam previous entries,
    lupa pulak nak mengomen.. hahaha

    ReplyDelete
  20. lepas habis matrik, Hajar bertafakur dalam rumah menyenbabkan kecerahan berganda. Hehehe~ :D Selamat memancar kak GB. (:

    ReplyDelete
  21. perubhn angin gaks tuh...

    semoga kembali memancorrr oke.

    ReplyDelete
  22. takpe gb...putih ke hitam ke...tetap menawan di mata kita...hihi

    ReplyDelete
  23. bila rizal berhenti bersukan, sng sgt naik jerawat..
    haihh

    ReplyDelete
  24. cer guna payung

    time panas bole guna..
    time ujan pon bole guna..

    hehe..

    peng "deal" lan saya telah pun di manipulasi kan...

    :(

    ReplyDelete
  25. Wahhhhh....bukan kah hitam itu menawan....ahakz

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D