Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, June 22, 2012

Touched by a Boy... I love you Umair. :)

Sunset at Western Park Setia Alam, yesterday. Tak tunggu blue hour sebab sorang-sorang...takut... 

Semalam GB pass barang untuk Aspen kat rumah MissCandy kat Setia Alam sana. MissCandy ajak masuk tapi GB takmo sebab nak cepat. Borak-borak jap, pastu terus kejor sunset kat depan tu aje. Tapi elok je sampai sun yolk pun hilang...tapi takpe. Boleh ripit anytime. :D

*

Harini...bila whatsapp GB connected balik, dapat mesej-mesej tertunggak dari semalam. Yang menyentuh perasaan dan buat GB nak nanges!

"GB (nama sebenar dirahsiakan saje sebab mengade-ngade. :p) dah sampai umah ke? Sempat tak sunset tadi? GB nak tau...tadi masa ko datang tu kan, Umair & Insyirah (MissCandy's son & daughter) tengah tido...tapi diorang dah tau acik GB nak datang. Sekali bila terjaga je Umair tanya, 'Mama, acik GB dah datang ke?'. Aku cakap 'dah'. Dia kata kenapa tak kejut Umair?? Aku kata, 'Takde, acik GB datang kejap aje. Tak masuk pun. Pastu dia, 'Ye la...kejut la Umair, nanti baru Umair tahu acik GB pakai tudung warna ape...'

Rupanya Umair tanya sebab nak lukis gambo acik GB untuk farewell card sebab acik GB dia dah nak gi JB!

Nanges!

MissCandy whatsapp lagi. 'Bila tanya, Umair suka ke jumpa acik GB? Dia kata, 'Suka.' :)'.  


Nanges lagi!!

P/S: Oh Umair....acik GB dah nanges terharu!!! Acik pun suka jumpa Umair, Insyirah, Danial dan Aliyah (anak-anak Aspen). Cerita pasal Danial pulak ada GB taruk kat entri ni. Sayang anak-anak ketat-ketat!


31 comments:

  1. Begitulah kasih anak-anak GB terlalu suci memang boleh mengalir airmata walau bukan anak sendiri...

    ReplyDelete
  2. N3 tat touch me sob3 n cantiklah view tu!

    ReplyDelete
  3. tambah..
    nanti rindu harraz dgn khayra pulak..
    haha

    ReplyDelete
  4. Kadang2 kita tak sedar yang di sekeliling kita dipenuhi dengan mereka yang menyayangi - hanya disebabkan kebencian yang ditunjuk oleh seseorang! :)

    ReplyDelete
  5. whoaa..baca dialog tu pun dah terharu rasa....kanak2 hatinya suci :)

    ReplyDelete
  6. kids
    they are
    adorable
    just some people
    cant them
    or
    feel them.

    You are one of them that have the kid's touch...
    (peh..terspeaking plak..heh)

    ReplyDelete
  7. aloor seetnya cik umair tuu ;)

    ReplyDelete
  8. GB ni misti pandai layan kanak-kanak kan sbb tu mereka suka dgn GB..=)

    ReplyDelete
  9. GB..cantiknya gambar tu.
    warna jingga tu menambahkan cantik dan menariknya.
    GB jangan sedih dan jangan nanges ye..insyaallah nanti boleh jumpa lagi..

    ReplyDelete
  10. alolo...sungguh touching.. budak kecik pun dah pandai appreciate beauty.. errk.. heee.

    ReplyDelete
  11. sure budak2 tu mmg suka sangat Gb, sbb GB pun minat dan suka kanak2

    ReplyDelete
  12. anak orang best.... anak sendiri bising!

    haha

    ReplyDelete
  13. hahaha..sakit perot gelak baca komen uncle Gedek!

    ReplyDelete
  14. uncle gedek ni...hahahahahahaha

    ReplyDelete
  15. Uncle Gedek spoiler la....mood tacing tuuu....cess

    ReplyDelete
  16. Ehh.., kerja baru GB kat Johor ke..? Jauhnya bawak diri.. ehehh..

    Kalau betul kat sana, lagi banyak benda yang boleh GB tangkap dan candid..

    Nak tisu tak..?
    :D

    ReplyDelete
  17. ohh GB.. MC plak tetiba rs sgt terharu..kami akan rindu awakk!

    ~anak2 ni,orang yg baik padanya pasti dia sentiasa ingat..kids are always sincere~

    ReplyDelete
  18. hehhehe..uncle gedek kelakau...hehehe

    gb aku pon nak nanges..hehhe

    ReplyDelete
  19. awk... tiba2 kite rindu anak2 kite....

    ReplyDelete
  20. psstt: dari situ hala ke puncak alam, rumah akak dekat Jalan Iskandar, Bukit Kapar.. tak jauh dah tu.. ;)

    ReplyDelete
  21. ini bermakna anda disenangi oleh kanak2 kerana sifat mu.

    ReplyDelete
  22. huhu...lama xon9 ngan jengah kt cini...hi GB.. :) hope sihat selalu..

    ReplyDelete
  23. rombongan cik kiah manerr.., uhhuu

    ReplyDelete
  24. dah lama x main kejar2 ngn sunrise/ sunset.. :( huhuhu

    ReplyDelete
  25. agaknya kalau dah kenal Gb, anak saya pun akan sayang GB!

    ReplyDelete
  26. cis...elok2 aku tacing, aku gelak giler2 baca komen uncle gedek...kehkeh...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D