Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, June 5, 2012

Tanjung Dawai

Foto Tanjung Dawai ni di publish atas permintaan Akuzle Ayu. Spesel nih... :)

Petang. Tapi matahari masih tinggi lagi time ni. Takmau tunggu lah, so kitorang spent kejap je kat sini.

Ini muara Sungai Merbok sebenarnya...yang depan tu bukan pulau, tapi part of tanah besar jugak... Kalau ikut google map depan tu adalah Kampung Bagan Ulu, Kuala Muda. Yang macam batu tepi pasir tu bukan batu, tapi lumpur. Cemana GB tau? Sebab kaki GB dah terbenam masuk dah pun...sebab ingat batu kan... Pijak la, konon nak cari angle. Sekaliiii....amik!

Sunset dalam gambo ni belah kanan ye...dan GB syak boleh nampak sunrise jugak dari sini di belah kiri sebab it's a muara sungai kan... Belah kiri jugak ada jeti besaq tempat orang naik ikan... Mmmm... menarik.. menarik....

*

Haritu penah pegi kat muara Sungai Kelang pepagi buta, konon nak tembak sunrise la (sebab tengok dalam map macam logik je boleh nampak sunrise...), tapi sume tempat kat muara depa dah bukak jadi kolam udang. Hamfeh betei.....

**

Lepas dari Tanjung Dawai baru la singgah for almost-sunset kat Pantai Murni pulak yang macam GB post kat entri ni. Sori la sebab post gambo taruk tak ikut turutan...ngeeee....

P/S: Pasni kite ke tanjung kat selatan la pulak...hihihi~

30 comments:

  1. GB..tk ikut turutan tak pe..janji ada ghambar yang cantik2

    ReplyDelete
  2. tanjung dawai ni ada lagu kan?

    ReplyDelete
  3. Huk alosss sungguh ghajin mengkaji tempat sunrise la sunset segala. Kalau daku HAREM! Hahaha...
    My latest Entry :)
    Cuti-cuti M'sia: D'Ark Resort Janda Baik, Pahang

    ReplyDelete
  4. pernAh pi tanjung dawai sekali ja..

    ReplyDelete
  5. Cantiknya Tanjung Dawai......

    ReplyDelete
  6. cantik!!...saya pun tak jejak lagi ke tanjung dawai..

    ReplyDelete
  7. cantik. Rase tenang jiwa gitu....

    ReplyDelete
  8. aduh...kalau blumpur mmg tak dapek mandi la.apalah makna pg pantai xleh mandi..rugi3

    ReplyDelete
  9. Kat sini dekat dengan masjid Tamjung dawai ke?

    ReplyDelete
  10. baru balik dr Tanjung Dawai.. orang kata belacan terbaik ada di sini

    ReplyDelete
  11. akaka ada la 2,3 kali kesana...tgk2 hasil laut...tp panas,kan...

    ReplyDelete
  12. nanti kalau kami dah pindah laguna merbok, selalu le agaknya ke tanjung dawai ni, huhu.


    drhanie, lagu tanjung dawai tak dak kot, lagu cinta pantai merdeka kot yg sebut tanjung dawai, keh3.

    ReplyDelete
  13. Lawo kan? Pemandangan yg x der kt tmpt lain. Tqvm krn menujukannya kpd sy.. Terharu!

    ReplyDelete
  14. Dear..
    agak2 yaa..tang mana dawainya ya..huhu..pe2..satu pemandangan yang indah gitu..seunik namanya Tanjung Dawai..;)

    ReplyDelete
  15. Euwwww, gB pentipu !
    Takde 'dawai' pun dalam gambor tu : p

    ReplyDelete
  16. Tak pernah sampai tg dawai..tg leman pernah la..hehe


    lawa tempatnya..nasib tk jatuh GB,kalau tk berendam dgn kamera...bahaya...

    ReplyDelete
  17. tg dawai mmg best juga....tak singgah ke jeti ke GB

    ReplyDelete
  18. Tak pernah lepas kat tanjung2 ni.. Mungkin sebab nama kampung akak dah ada Tanjung kat depan dia kot, sebab tu tak pandang dah tanjung lain... hahaha...

    Bukan tanjung rambutan tauu... ehehh...

    ReplyDelete
  19. saya pun turut suka sunrise n sunset gak....rs bercampur2 sehingga xterkata apabila melihatnya

    ReplyDelete
  20. tanjung dawai kat kedah kan..

    ada beli ikan bilis fresh :)

    ReplyDelete
  21. tak pernah sampai..rasa mcm nak pergi je...cantik sgt ni...

    ReplyDelete
  22. salam..

    pernah sampai sini, tp rugi sbb x berani nak naik bot..hehe

    ReplyDelete
  23. kan ku ukir nama mu di situ tanjung dawai haha

    ReplyDelete
  24. yg kat selatan, Tanjung Piyai kan.?!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D