Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, June 6, 2012

Tak sabar nak bagi surat cerai!


Officially, GB akan based kat Selatan Semenanjung starting July ni. Rasa teruja, tapi nervous, tapi seronok, tapi ah...macam-macam rasa pun ada lah. Dah la nanti dah dekat bulan puasa kan...kalau tidak suma harapkan mak. Tapi nanti GB kene uruskan sahur dan iftar sendiri. Wuwuwu~

Tapi tetap ada seronoknya. Banyak dah masuk dalam list of exploration nih. Tapi tetap kene prioritize bab keje la.

Tapi...tempat tinggal tak cari lagi nih. Untuk permulaan ni tak payah la rumah, dapat bilik sewa pun dah ok. Barang pun takat baju je. Bantal. Teddy Bear. Tilam. Gebor. Dengan rack untuk gantung baju. Takde la nak berlemari bagai. Mungkin buku-buku bawak sikit kot. Ada sapa-sapa nak tolong GB? Hihihi...

Ada yang cakap GB amik risiko, gi keje jauh-jauh. Tak pepasal nak kene bersusah payah bagai. Tapi risiko adalah benda yang GB suka amik (kecuali beberapa jenis risiko yang lain). Tapi mesti la ada advantage nye kan. (S.W.O.T.). Kalau risiko buta-buta je.. yang tu baik tak payah...

*

GB nak bagi surat cerai talak 3 ni. Tapi nampaknya sume bos takde kat KL. Pos kat rumah diorang boleh tak? Ok la..tak...tak...GB tak pos lah. Tunggu je diorang balik dan bagi dengan sopan santunnye kat diorang.  ;D

P/S: Takpelah. Kita sambung keje dulu ek.

44 comments:

  1. ke johor eh...?

    bosan2 dtg melaka.
    kita pi menembak sama2...



    .

    ReplyDelete
  2. all the best kat tempat baru GB!

    ReplyDelete
  3. GB dah merasa kerja di tempat lain ye..tak pe..dimana2 tak kesah..janji GB suka ngan kerja GB..

    ReplyDelete
  4. Wow, menarik? Hijrah itu pasti, rahmat itu mengiringi. Insyaallah... All the best ekk?

    ReplyDelete
  5. wah tahniah! tapi dalam banyak2 barang keperluan basic? teddy bear? hehehehhehe

    ReplyDelete
  6. jauh nye... baru nak manje2 gan GB,... hehehe....

    selamat bekerja di tempat baru nnti...

    ReplyDelete
  7. g johor ke? tak pe org kata jauh pmandangan luas permandangan hehehehehe..good luck dear!!

    ReplyDelete
  8. tahniah dpt keje baru..musti lagi bestkan offernya...yg penting seronok..kan

    ReplyDelete
  9. g johor lepas ni blh la msk temasek lagi...hihi

    ReplyDelete
  10. Berjinak-jinak ke selatan last jodoh kat selatan. Bila jatuh talaknya dgn yg sekarang nie GB. Jodoh baru tu pulak bila arikhnya? hihi... banyak tanya pulak kakak ye.

    ReplyDelete
  11. Moga dipermudahkan segalanya...Amin..
    Take care dear!

    ReplyDelete
  12. semoga susces kat temp baru...

    ReplyDelete
  13. semoga boleh sesuaikan diri kat sana~~lain padang lain belalang~~

    *gaji kerja baru mesti lagi masyuk kan???

    ReplyDelete
  14. Nak gak anta surat cerai! Uwaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  15. congratulations GB!
    best of luck 2 u sis!

    ReplyDelete
  16. Landscape Architect? kita sealiran la GB...

    ReplyDelete
  17. selamat berhijrah ke tempat baru GB.. :)

    ReplyDelete
  18. Tinggalkan nama yang baik tau. :)

    ReplyDelete
  19. orang Johor baik baik hensem hensem tauuuu

    ReplyDelete
  20. lagi jauh lah GB nk balik kampung..dari selatan ke utara lah pilak...huhuhu!

    ReplyDelete
  21. orang kata kalau mencari rezeki dengan merantau...murah rezeki..:)

    semoga suksess di tempat baru dan tabah..

    teringat masa pertama kali jejak kaki di bumi asing ini...

    ReplyDelete
  22. huwaaaaa... sanggup ko tinggalkan nursery-nursery bunga kat sg buloh ek... sob sob sob..

    ReplyDelete
  23. elok2 di negeri orang. dtg johor jangan lupa singgah jejalan dan makan ke sana

    ReplyDelete
  24. Tahniah dan selamat maju jaya ye gadis bunga.

    ReplyDelete
  25. Tahniah GB. Hijrah untuk kebaikan. Lepas ni kalau gathering kami akan rindu-rinduan sama kamo.

    ReplyDelete
  26. GB pindah JOHO ke? Nnti rojer2 lah CiM, manatau boleh bntu2 apa yg patut.

    Ngajak ikhlas ni

    ReplyDelete
  27. Tempat baru...tukar kerja ke?
    jauh di selatan tambah pengalaman

    ReplyDelete
  28. lepas ni boleh tgk gambar-gambar indah edisi selatan ler pulak ;)



    good luck GB !

    ReplyDelete
  29. perubahan angin kerja ni mungkin baik..cthnya dpt kenal tmpt baru,jodoh errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr lari.......

    ReplyDelete
  30. dari KL ke Johor...berdikari...sesekali mcm tu mmg seronok,kan...tp bila bulan posa nanti...mesti monyok berbuka,bersahur sorang2...

    ReplyDelete
  31. Alaaaa, tak sempat nak deting dengan GB. dia dah nak pindah ke selatan tanahair huhuhu ...

    Pakcik mendoakan kesejahteraan kamu selepas 'bercerai' dengan yang lama dan 'nikah' dengan yang baru. All the best GB !

    dekat atau jauh, persahabatan kita masih berterusan OK ( :

    ReplyDelete
  32. GB gud luck.. kita pon ternanti2 kot2 kena transfer luar dari kl...

    :)

    ReplyDelete
  33. huhu makin jauh ler nie... gud luck GB! smoga pengalaman baru lebih mengembirakan..

    ReplyDelete
  34. ooo.. LA rupanya.. join consultant ke client nih?

    ReplyDelete
  35. selamat berhijrah to u!

    jgn lupa sy di sini~

    ReplyDelete
  36. good luck, all the best miss landscape architect.. ;)

    semoga rejeki mencurah2 disana.. semoga jumpa 'tuuut' jugakk.. ;)

    ReplyDelete
  37. johor ke GB? Yeay!!! boleh la suruh GB ajar guna kamera tuu....nanti kita dating eh

    ReplyDelete
  38. Ko keje ngan company mne pulak pid?aku igt nk ke johor gak heheh

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D