Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, June 4, 2012

The sunrise I'll regret if I miss it...

Sunrise and the paddy field at Batu 18, Sala Besar, Yan, Kedah

Kitorang gerak ke Kedah pukul 11.30 malam hari Jumaat tu. Sebab ada sikit jammed kat hiway, maka Subuh tu baru sampai....

Singgah solat dulu, pastu beli breakfast sikit untuk dibawak ke rumah Mak Ngah, pastu sampai je terus GB meniti batas bendang untuk kejar sunrise.

P/S: Mula tu dah rasa nak kecewa sebab langit mendung dan ada hujan gerimis...hihihi~

24 comments:

  1. wah cantiknya! nak tinggal situ la.

    ReplyDelete
  2. mintak permission nak copy gambar. yg dulu tak mintak izin, maafkan. simpan buat tunjuk famili kat rumah ni, biar tertarik nak pegi sana.

    ReplyDelete
  3. sangat cantik laaaa!!!! tak pernah dpt ambil pic camnie...lawooooo

    ReplyDelete
  4. beb..
    aku pun pi kedah jumaat lepas.
    banyak no kereta eh...?



    .

    ReplyDelete
  5. Uishh! Jammed ke?

    Walau apapun, gamba tu mmg ctk!

    ReplyDelete
  6. bestnyaa... akak miss Baliiii..

    ReplyDelete
  7. Masa kat kampung, rumah akak tepi sawah jugak... Sekarang ni kat kampung semua dah takde, baik rumah, mahupun sawah.. Yg ada sekarang ni hanyalah kelapa sawit manakala pokok getah dari dulu memang dah ada dah......

    Teringin nak tiup serunai batang padi... huhuhu...

    ReplyDelete
  8. subuh sepi'e sampai bendang! ahaha

    nice pic GB!

    ReplyDelete
  9. area bendang eh...mesti best pagi2 pi kejar sunrise.

    ReplyDelete
  10. bendang! x penah kaki sy memijaknya..teringin!

    ReplyDelete
  11. Cuti Jumaat/Sabtu/Ahad lepas sana-sini jem. Ingatkan ada accident tapi tak ada tapi slow gila kat highway...

    ReplyDelete
  12. cantiknye..subhanaallah..bestkan suasana kg..

    ReplyDelete
  13. wah ! panorama yg indah ...
    kalau ke kedah sawah dia memang cantik2 kan ;)

    ReplyDelete
  14. Wakjan terbayang2 berlarian anak di atas batas tu. Pastu buat2 jatuh dalam air untuk berkubang hahaha ...

    ReplyDelete
  15. hujan-hujan pacat suka panjat betis...

    ReplyDelete
  16. cantik...kombinasi biru dan oren buat tema kawin pun cantik!

    eh eh eh!!!!

    masuk umah org pun cite kawin lg ni!! alahai ampunnnnnn

    ReplyDelete
  17. chantek sungguhh buat me jeless jerr.. kalo de model pengantin lg mancongkamms tuu.. uhhuuu

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D