Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, June 11, 2012

Misi meneruskan obsesi

Minaret dan reflectionnya di kolam, Masjid Negara, Kuala Lumpur

Minggu lepas, giat sungguh GB dan geng kamera (DrSinga dan CikPuanLawa) berpagi-pagi subuh sepi-e sampai ke KL. Gigih bangun awal dan keluar awal dari rumah. This time ke Masjid Negara. First time masuk ngeeee.... Ada view sunrise yang ohhhhsemmmm dari situ. Visit Makam Pahlawan juga. 

Ok jugak. Best. Pagi lepas Subuh, jemaah takde. Orang pun tak ramai. Lagi-lagi musim cuti sekolah, jalan clear. Lepas setel obsesi, gerak ke opis pun masih sampai awal lagi. Terbaik lah!

P/S: Minggu ni pulak nak gi tingkat 50 Menara Pucuk Rebung Pakcik Hijjaz. Fuh!

62 comments:

  1. public boleh ke naik sampai tingkat 50 menara rebung tu?

    ReplyDelete
  2. Kesempatan yg ada digunakan sepenuhnya!

    ReplyDelete
  3. @Daddy Ziyyad

    ada org nak tolong 'sampaikan'....heheh~

    ReplyDelete
  4. @JunAina

    betul kak. kakak...mau ke mana wahai kakak...? dah 2 kali saya tanya nih. hehehe~

    ReplyDelete
  5. giler lawa.....ini ilmu ambil gambo tahap MAHAGURU ni....ahakz

    ReplyDelete
  6. Nanti pindah ke JoO, kena cari geng baru. :)

    ReplyDelete
  7. Nanti sampaikan salam kat Pakcik Hijjaz Kasturi tu ya.. Untung GB dapat kenal dengan orang2 hebat...

    ReplyDelete
  8. @jeBateja

    ko tau tak aku malu bila tgk gambo orang lainnn?

    ReplyDelete
  9. @kakcik

    ala mak...jgn la buat saya sedeyyyy~

    ReplyDelete
  10. @~ Cik Azz ~

    kalau kem salam kt org yg nak seludup saya tu boleh la. kat pakcik hijjaz tu takleh, dia x kenal saya. ngeeee~

    ReplyDelete
  11. kite nak ikottt.... bole eyhh...

    ReplyDelete
  12. gigih korang yer...tapi cantik views tu!!.

    ReplyDelete
  13. Puaskan dulu ambil gambar di sana. Nanti sampai JB duduk pantai lido ambil gambar S'pore dari JB pagi sampai malam tunjuk warna-warna berbeza...

    ReplyDelete
  14. mesti jenuh nak ngejas bagi puncak ke puncak menara tu nampak eh...

    ReplyDelete
  15. mmg obses betul ni..seronoknya sy pon suka tgk gambar cantik mcm ni tp x nama nak gi ngambek sendiri mmg takla kan hehe

    ReplyDelete
  16. aku tak geng menembak.
    menembak sorg2 je..


    .

    ReplyDelete
  17. Cantik... solitare

    Lama dah tak singgah Masjid Negara. Kalau tak digambarkan tak nampak cantiknya..

    Tahniah kepada jurugambar...

    ReplyDelete
  18. dasat la gb punya kenangan...phewww~

    ReplyDelete
  19. peehhhhhhhhhhhhhhhhhh

    terbaiklah, yangini kak ayu mmg kalah..
    terus pusing balik..
    kikiki

    ReplyDelete
  20. kalau kamera kecik susah nak ambik macam ni..
    cantik lah ..

    ReplyDelete
  21. hebat sungguh pandangan anak dara ini. mmg marvelous n amazing! tajuk tuh ingatkan 'obesiti'...ahahahah

    ReplyDelete
  22. nak ikut panjat menara pakcik Hijjaz!!!!!!!

    ReplyDelete
  23. owh kacaknya gambar ni...


    jika aku mmg dok kl sudah tentu aku turut join sama dgn korang ni

    ReplyDelete
  24. uishh.. tempat menggamit kenangan terindahh tu.. terbayang2 berlari2 ngan geng gi ngaji kat masjid negara.. murid tua ..

    ReplyDelete
  25. @Aku


    hahaha. aku buat vertorama. tak jenuh sgt nak ngejasnya. lagipun nak harap lens tak wide angle aku tu? mmg tak laaaa

    ReplyDelete
  26. @tasekM

    nanti kite gi melaka, kite geng eh.. :D

    ReplyDelete
  27. @~najwa~

    lepas ni bila dah bz balik mesti gatal tgn!

    ReplyDelete
  28. @Citarasa Rinduan

    ala...jgn la pusing. meh la temankan gb.. :D

    ReplyDelete
  29. @eita


    :)

    nanti saya akan amik pakai kamera kecik pulak yer.. :D

    ReplyDelete
  30. @akuzle ayu

    saya pun sekali imbas baca rupa cenggitu jugak. hahaha!

    ReplyDelete
  31. @anaa

    murid tua pun masih berlari ke kakak? ngeeee~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D