Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, June 21, 2012

Lain orang lain rezekinya, lain orang lain ujiannya


Kadang-kadang, pada waktu normal, kehidupan kita macam biasa saja. Tapi ada suatu ketikanya kita akan didatangi rezeki dan happiness yang tak putus-putus, macam mencurah-curah dari langit. Apa kita buat masa tu? Bersyukur? Bagus...

Dan ada ketikanya, kita akan didatangi ujian dan dugaan yang tak putus-putus juga, macam bertimpa-timpa dari langit juga, Apa kita buat waktu tu? Bersyukur juga? Bagus...

Sebab rezeki dan ujian itu dua-duanya ada hikmahnya. Allah sayang kat kita.

P/S: Cuma, saya sedih bila saya terpaksa tiada di sisi bila kawan saya diuji. Sebab saya sayang kawan saya. :'(

37 comments:

  1. doakan dia..

    betul!!! apapun Allah kasi kita kena syukur...

    ReplyDelete
  2. ingatan kita pada kawan2 pun dah cukup memadai. sentiasa doakan yg terbaik utk kawan kita

    ReplyDelete
  3. semua manusia pasti diuji..semua segala ujian kita dan kwn kita tabah menghadapinye..yg pasti kene kuat..chaiyok2..hehhe

    ReplyDelete
  4. suka dgn entri ni

    call dia ye

    ReplyDelete
  5. jangan sedoh ye..kalau tak nak call takut nangis sama dan tak dapat cakap sms je..

    ReplyDelete
  6. Tapi ada juga kawan yang makan kawan kan? :(

    ReplyDelete
  7. Doakan dia.. Dia mungkin tak dengar doa kita, tapi Allah maha mendengar akan segalanya..

    Call dia dan tanya masalah dia.. Ataupun boleh kongsi rahsia kat chatroom..

    ReplyDelete
  8. doa dari kejauhan utk kawan GB tu :)

    ReplyDelete
  9. paling penting DOA.insyaAllah semuanya akan baik k...dan jugak support yg berterusan.GB...blog lama mmg dah close dah.sme yg terbaru RS update kat blog yg baru ni :)

    ReplyDelete
  10. Mesti ada hikmah disebalik yg berlaku kita tak tahu gB.

    ReplyDelete
  11. gerak hati, spiritual connection.
    bila hati tertanya, jawapan pun tiba.
    walau jauh. dekat pada ingatan dan doa.
    ujian often increases one's gratitude and trust and it refreshes the heart.
    sama merasa sedih, sokongan walau tanpa disisi tentu sangat bermakna.

    @sji

    ReplyDelete
  12. cop, gambar ni sdek sebab jerebu, atau over exposed?

    ReplyDelete
  13. pssst...

    siapa kawan yang di sayang tu..


    ^_____________~

    ReplyDelete
  14. ada kalanya saat di timpa musibah, pernah juga mengeluh..

    "kenapa aku?" nasib baik cepat2 sedar..yg tak sepatutnya cakap macam tu kan...

    tapi..minda kita ni ada kalanya susah nak kawal....

    untuk kawan GB...moga dia tabah harungi dugaan,:)

    ReplyDelete
  15. jgn lupa doakan utk kawan tu..kala dia tak tau kita doa kat dia lagi mustajab, insya Allah...ujian kesenangan lagi meyulitkan sebenarnya

    ReplyDelete
  16. Doa yang tebaik buat kawa kita semoga ALLAH permudahkan jalannya, kuatkan hatinya.

    Setiap ujian akan membuatkan kita semakin kuat.

    ReplyDelete
  17. kata kata GB pun boleh memberi semangat pada dia juga.

    ReplyDelete
  18. salam..

    doakan kebahagiaannya dari jauh..Allah akan sampaikan doa kita untuk dia.

    ReplyDelete
  19. masjid besi!!

    insyaallah....bykkan doa....kene yakin, ade hikmah disebalik ape yg terjadi......sabar yeak sis...

    ReplyDelete
  20. apa yg GB ckp ni sesuai sekali dgn kondisi sy sekarang

    ReplyDelete
  21. rasanya mcm tau jer siapa

    saya pun ternanti2 'kepulangan' dia

    ReplyDelete
  22. nak tumpang tanya Gb , Gb tau mana Drsinga? tak boleh buka blog dia...

    ReplyDelete
  23. Takper GB....I fahammm...hu3x


    (Eh, are u talking 'bout me??!! heeeee)

    ReplyDelete
  24. call la your friends. at least you show that you care. :)

    ReplyDelete
  25. yg pasti lain org lainnn cara menghadapinya .. dan dengan itu ia menguji ketabahan dan kesabaran setiap manusia .. kerana manusia itu sendiri ada pelbagai rupa ;)

    ReplyDelete
  26. saya pun ada pernah rasa mcm loser gila takde tepi dia pinjamkan bahu utk dia menangis. simple, telefon dia atleast kita pendengar yg baik.

    ReplyDelete
  27. bila kita call bagitau keadaan kita insyaAllah dia akan faham.. bukan sengaja kita nak elakkan diri tapi keadaan tak mengizinkan untuk kita berada di sisinya..

    ReplyDelete
  28. setiap orang ada bahgian ujian dan rezeki nye sendiri kan.. yg penting macam mane kita menghadapinya...

    p/s : cuba hubungi die.. may be dapat mengurangkan siket maslaahnye kn

    ReplyDelete
  29. awk.. kite da cengeng da ni...
    sama2 kita doa supaya Allah makbulkan permintaan kita supaya suma nya selamat.. aminn..

    ReplyDelete
  30. kalau dia call share, support dia.. kalau dia tak call to share, doa kan dia..

    ReplyDelete
  31. ujian lagi berat dari cobaan..

    ReplyDelete
  32. telefon kan ada GB. selalulah bertanyakan khbar

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D