Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, May 24, 2012

You know you are disturbed when...

Masjid AsSyakirin KLCC. Macam senget sikit gambo ni kan? Tapi GB maleh nak edit.

Pagi tadi masa on the way ke opis, GB layan lagu Adele. Ada satu lirik yang buat GB berfikir panjang.....

Pastu tengok minyak dah kuning. Ok, singgah Shell jap. Kebetulan pam-pam yang untuk lubang tangki sebelah kiri sume penuh. Ada satu pam kosong, tapi untuk tangki belah kanan lah. Ala..leceh la. GB malas nak adjust-adjust, malas nak tarik hose panjang-panjang merentas bonet. Tapi kalau tak chop cepat nanti kete lain masuk pulak. Takpelah. GB drive ke pam tu. Adjust-adjust bagi ke depan sikit, bagi agak-agak sampai nozzle ke lubang tangki.

Pastu keluar nak bayar minyak. Then tengok...eh...lubang tangki kete GB belah kanan rupanya? Patut la moto sebelah tengok pelik beno GB park ke depan sangat. Dem.

*Yang kelakar tu, dah nampak dah sebijik kete sama spesis budak purple yang tengah isi minyak kat tangki belah kanan. GB boleh terfikir apa tau... 'Eh, dah tukar side ke sekarang ni?'. Adeyyy....!

Kene bercuti.

P/S: Haritu masa on the way balik dari Selayang ke Kg Subang, mak tetibe tanya pasal soalan sensitip. Adeh. Terus salah jalan kat roundabout, masuk susur ke KL. Tak pepasal nak kene u-turn bagai. Dem.

82 comments:

  1. soalan sy sama dgn dr singa punya soalan. hehe

    ReplyDelete
  2. ...but i set fire to the rain...






    aku memikior yg nih...


    .

    ReplyDelete
  3. errmmm.... fikiran melayang yee

    ReplyDelete
  4. .mak tanya.."bila dak kawin?"
    wakakakak!

    ReplyDelete
  5. Hahahaa...itu keta yang selalu bawak pun boleh lupa. Husband Kak Jun setiap kali dia bawak kereta akak selalu gaduh dgn dia, tiap kali isi minyak tanya tangki belah mana? Gerammm...dah 4 taun akak pakai kereta tu tak hafal2 lagi dia tau la tangki keta dia belah kiri...ishhkkk....

    ReplyDelete
  6. bile yu nak kawin yang?







    *aku syak GB tgh asah parang*

    ReplyDelete
  7. macam boleh agak je mak awak tanya ape...

    ReplyDelete
  8. soalan sensitip? bhy nye time drive tnya soalan sensitip....:D

    sabar ye kak GB....insyaAllah ada tu...DOA + USAHA + ISTIQAMAH + TAWAKKAL

    ReplyDelete
  9. i know i'm disturbed when i don't get my distribution .. hehe

    tetiba uncle teringat kembali entri ini ..

    http://al-lavendari.blogspot.com/2010/10/tadi-kita-di-malukan-oleh-kereta-kita.html

    ReplyDelete
  10. ekekek duk bayangkan wajah GB masa nie ekeke ;)

    ReplyDelete
  11. Sy pokai. Sy isi minyak 95. Tapi smlm sy blur. Sy suh atendan tu isi minyak 97.

    Dem.

    ReplyDelete
  12. lagu yang tas nyanyi tu,
    bikin saya terkenang sama lake toba! hahaha

    ape taknya, 1 hari 3-4kali dok ulang lagu tu dalam kereta!

    ReplyDelete
  13. kereta aku dua2 belah ada tempat isi minyak~keh keh~~

    ReplyDelete
  14. yep.. u are disturbed when suddenly your mind is meraban entah ke mana ekk.. haha.. akak selalu..kes macam gB lupa kanan ke kiri tangki minyak keta pernah, tersasar ke mana2 pun pernah.. hehhe....

    ReplyDelete
  15. Cantik plak twin towers tu dari sini ya. Nice and interesting perspective.

    ReplyDelete
  16. atee... nampok sangat GB jarang isi minyak... tu yg lupa lubang tangki kat sebelah mana... :D

    ReplyDelete
  17. I wish the best for you...

    yg ni ke liriknya?

    ReplyDelete
  18. memang selalu sy lupa. sbb biasa yang isi husband jer.. heheeee..

    ReplyDelete
  19. Dah jangkit penyakit kakak GB... Kena cepat-cepat jawab pertanyaan mak tu..:)

    ReplyDelete
  20. @DrSinga

    mak tanya bila ehem nak masuk meminang. emo ai!

    ReplyDelete
  21. @tasekM

    lirik ni:

    just cause i said it, don't mean that i mean it, just cause you heard it.

    deep tak? heheh~

    ReplyDelete
  22. @kaklong

    lebih kurang itu la soalannya. hahaha!

    ReplyDelete
  23. @JunAina

    sebelum ni saya tak pernah lupa kak.... :D

    ReplyDelete
  24. @hanie

    aku asah blade dalam opis ni. takut tak? takut tak?

    ReplyDelete
  25. @al-lavendari

    saya ada baca entri tu uncle. mmg lawak!

    ReplyDelete
  26. @h4ni3

    pak ridu suka lagu tu eh kak? hahaha!

    ReplyDelete
  27. @anaa

    tepat kak. kepalotak meraban. adeh!

    ReplyDelete
  28. @Izni Hafiz Abdul Rashid

    eii...sebelum ni tak penah silap tau. hahaha!

    ReplyDelete
  29. @Aku

    bukan...aku dah jawab kat soklan kak tas.

    ReplyDelete
  30. @Kakzakie

    bende komplikated kene diakhirkan saja kak. heheh~

    ReplyDelete
  31. gB... apa2lah.. hahaha.. wah! Suka tngok gbr tu..

    ReplyDelete
  32. hee....layanzzz...


    p/s: lepas bagi jawapan kat mak, bagi tau akak tarikh yeee....hee

    ReplyDelete
  33. @Azian Elias

    belum ada jawapan utk diri sendiri pun kak. heheh~

    ReplyDelete
  34. kan? bila ada soalan yg sensitip, yg buat hati agak tercalar (cewah!!) mmg buat kita tak keruan kan...

    aku pernah rasa tu...

    ReplyDelete
  35. sy takut nak isi minyak hehe


    ckp kat mak..mak carikan boleh?


    p/s:sori lmbt jengah..internet kena block smalam

    ReplyDelete
  36. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    mak serik. ayah pun serik. sapa pun serik. abis cemana? :D

    ReplyDelete
  37. suka lagu Adele - Rolling In The Deep...

    :)

    ReplyDelete
  38. mesti gb mengelamun kan...hihi

    ReplyDelete
  39. Memang hilang konterasi memandu bila ditanya soalan2 yg sensetif.....

    ReplyDelete
  40. @sepa

    aku suka set fire to the rain. :D

    ReplyDelete
  41. @Nazayiena

    terlanggar lampu merah pun penah. :D

    ReplyDelete
  42. pi la bercuti..mana tau dalam bercuti tu ada peluang jumpa seseorang...:p

    ReplyDelete
  43. @diana

    hihi. kalau jumpa, kalau serasi, kalau jodoh, apa salahnya. heheh!

    ReplyDelete
  44. hahahahha klakor la GB.baca entri ni

    ReplyDelete
  45. saya pun kdg2 mcm tu juga..boleh pulak nk naik escalator yg turun punya....apa daa..

    jgn fikir2 sangat GB

    ReplyDelete
  46. terlajak jalan boleh di u-turn... terlajak kata?

    ReplyDelete
  47. salam,

    sy pun klu isi minyak mesti cari pam yg belah lubang tangki tu, hehehe...

    ReplyDelete
  48. heheh...yang menggangggu tu adalah soalan mak tu atau jawapan yg tiada?



    Gb nak tgk kameranya ker nak tgk hasil fotonya? kalau fotonya, tunggu master dulu baru leh publish...kalau tak wat malu jer...heheh

    ReplyDelete
  49. soalan sensitif dari mak tentu sahaja soal jodoh kan. Adakalanya buntu juga memikirkan jawapannya.

    ReplyDelete
  50. so bright! been to masjid asSyakirin 9years ago. so much bigger than asSyakirin yang sini punya. tapi kan dulu i pergi takde tulis gadisbunga kat dome tu :D

    then u sampaikan lah soalan mak tu to ehem. atau suruh mak tanya ehem direct.
    jangan tunggu lama2..

    why u dont mean what u said, which i heard? haha banyak lirik lagu yg ganggu fikiran eh.

    dats why i tak layan lagu ;)

    ReplyDelete
  51. @Telor Power

    gb yg dok dalam kete ni lagi rasa kelakar telor..

    ReplyDelete
  52. @Maya Mayana

    kalau tak fikir mungkin kete akan habis minyak tgh jalan. heheh~

    ReplyDelete
  53. @delarocha

    terlajak kata...diam je sebulan. hihi~

    ReplyDelete
  54. @Mama2Q

    dua dua mengganggu. heheh.

    saya nak tgk dua dua sebenornya. :D

    ReplyDelete
  55. @ummi5

    nanti u dtg sini nak ke situ lagi tak?

    mmm. me and ehem are no more an item. cemana nak suh tanya? :D

    ReplyDelete
  56. Jap nak ketawa tonggeng tonggeng jap.....hahahahhahahahaha....




    Masih lg dgn pikiran ke laut dia

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D