Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, May 2, 2012

Update celaru

There will always be another beginning with each ends.

Sebenarnya GB ada menda lain nak update. Pasal lontong darat yang sedap gilos. Pasal fridge magnet kuda laut dari Miri. Pasal bahulu gula merah dan ketip kuku dari Kota Kinabalu. Dan pasal purse comel dari Putrajaya. Eh tak. Sabah. Eh, Putrajaya lah. Err..pape lah.

Tapi last-last GB lost. Takpalah. At least bila dah tulis kat sini boleh gak jadik reminder kat diri sendiri.

Heniwey...bila kita dalam kesepitan (bukan kesempitan tau), kita akan treat semua peluang yang datang equally same dengan harapan itu adalah sesuatu yang lebih baik untuk kita. Faham? Tak faham? Heheh takpe. GB pun blur kengkadang.

P/S: Selalu berharap yang ujian ni betul-betul sebagai satu peringatan dan untuk mempersiapkan kita menjadi seorang yang lebih kuat, dan di sebaliknya ada hikmah yang besar. Paling penting, bersangka baiklah dengan Allah. Dia tak pernah zalim. Syukur. :)



16 comments:

  1. selepas setiap ujian itu pasti datang sesuatu yg akan membahagiakan kemudiannya, kan Gb?

    ReplyDelete
  2. memang banyakknya GB nk syer..
    tapi tak apa.. dlm kalut pasti ada lesung pipi yang sentiasa mekar di senyumanmu..

    muahhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  3. GB apasal muda2 lagi dah melatah ni..he he

    ReplyDelete
  4. hebat.....GB, sentiasa ada kamera kemana sahaja.

    ReplyDelete
  5. Suasana petang yg damai jer... walau pun ditengah kesibukkan jalan raya...

    hanya untuk orang2 yang menghargai keindahan alam cipta yang maha ESA...

    ReplyDelete
  6. Allah uji kita kerana Dia tahu kita mampu tempuhinya

    ReplyDelete
  7. Allah uji kita, Allah sayang kita GB.....

    ReplyDelete
  8. mak aihh banyakk nye pasal dikk ekekke ... x perlahh ape2 punn ok , janji GB update ekekke ;))

    ReplyDelete
  9. salam..
    syukur Alhamdulillah..
    semoga Allah permudahkan
    urusan anda :)

    ReplyDelete
  10. itu senjakah atau pagi?

    panjang beratur tuuu....

    ReplyDelete
  11. ini sunrise la Dino...

    aku pernah tangkap satu masa kat kcp...

    ReplyDelete
  12. subhanallah cantik nye pemandangan tu :D

    ReplyDelete
  13. salam

    nampak sangat banyak fikir ni ;)

    ReplyDelete
  14. aminn..cantik pic kt atas tue h ehee

    ReplyDelete
  15. Allah beri ujian tanda dia mengingati kita, kan. hurm..
    lontong darat? melaka mana nak cari........ nyampah tahu. kat melaka ni nasi ambang pon xde ! ggrrrrr

    ReplyDelete
  16. awak...jgn keliru sangat...

    nnti tak chumel....hehehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D