Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, May 7, 2012

Subang Skypark Terminal Sunset


Orang kata, bila gian, kita sanggup buat apa saja.

GB gian nak menyunset. Tak dapat kat tepi pantai, belakang airport pun jaaadiiilaaahhhh....

*

Masa kecik dulu kan, GB selalu main torchlight dalam bilik gelap. Adik-adik GB yang masa tu pun kecik kemetot lagi join sekali. Tapi game faveret bila ada torchlight di tangan adalah 'menangkap matahari'. Kononnya cahaya torchlight tu matahari la. Bila cahaya jatuh atas dinding bilik, ada lah sunrise dan sunset nya. Yang pegang torchlight, GB. Yang kene tangkap 'matahari', GB serah kat adik-adik. Lompat-lompat atas katil sebab nak tangkap matahari. Heheh. Riuh rendah time tu.

P/S: Sentimental feeling sebab pagi ni hujan mendung sejuk dah macam kat Cameron Highlands. Huarghhh!!!

34 comments:

  1. terkenang masa blajar dulu...pergi balik kampung guna subang airport nie!

    ReplyDelete
  2. ada satu restorant seafood kat subang airport ni,sedap!(orang lain cakap lah)wakakakak!

    ReplyDelete
  3. @Chenal

    kire macam pudu raya lah ni eh? :D

    ReplyDelete
  4. @kaklong

    yang cina tu ka? a'ah. orang cakap sedap! orang cakap la jugakk...heheh!

    ReplyDelete
  5. cantiklah GB.....

    macam GB.....hehehe, cuma GB belum senja lagi

    ReplyDelete
  6. kalau kat tempat saya, suka tengok sunset kat sg tuang. dia ada batu panjang2 kat pantai, membentuk macam tanjung, so jalan2 atas batu sampai hujung, tengok laut luas,tenang je rasa. tapi kita xde kamera canggih. haha. amik pakai kamera cap lumix biasa je. so tak cantik le gambonya

    ReplyDelete
  7. cantik .. kagummm
    keindahan ciptaan allah ;)

    ReplyDelete
  8. Shoot yg cantik... sekarang di JB gelap macam masih malam lagi...

    ReplyDelete
  9. skypark sekarang tak sama macam dulu da~~tapi dalam dia cantik~~

    ReplyDelete
  10. Dapat tarik kain selimut pagi ini, sedap kan?

    Dua minggu lepas mak solat Maghrib di Skypark sementara menanti ketibaan ayah dari KB. Tapi, masa tu boleh tertinggal kamera dan hp dalam kereta. :(

    ReplyDelete
  11. gB..
    Akak punsuka tangkap sunset.. Lebih2 jika mmg ada kat tepi pantai... Mmg indah...
    Indahnya momen yg sekejap tu....

    ReplyDelete
  12. uncle terbaca menyunset tu 'menyunat' .. hehe

    ReplyDelete
  13. suasana mendung, hujan dan sunset mmg seronok flasback nostalgia :)

    ReplyDelete
  14. Gb,

    naper x dtg smlm?ingat leh jupe.xde rezeki

    ReplyDelete
  15. Masa kecik dulu aku guna torchlight nak suluh durian...

    Musim durian sekarang ni kat mana ek? Perak?

    ReplyDelete
  16. ... sila lihat foto di http://akuyangakut.blogspot.com/
    ada percubaan di situ...

    ReplyDelete
  17. cantik gambar ni..
    semalam mendung aje..
    rehat2 dok rumah aje la.. :)

    ReplyDelete
  18. bukan ke ko lebih suka sunrise.?! :p

    ReplyDelete
  19. salam
    akak keck2 dulu suka gak main tourch light...padam lampu dlm bilik...suluh kat bawah dagu...muka nampak mcm hantu...terjerit2 adik2 smp kena marah dgn mak ayah hehe

    ReplyDelete
  20. Menyunset ada..menyanrise ada tak? :)

    ReplyDelete
  21. salam..

    kita masa kecik2 selalu jugak main macm tu, tp x taulah pasal sunset ni, ckap matahari malap je..hehe

    ReplyDelete
  22. kt tc sunsetnye...biru..heheee

    ReplyDelete
  23. aku pun tgh kesejukan kat ofis ni ha...menaip sambil menggigil2...huhu...

    ReplyDelete
  24. tgk pic tue mcm satu secene dlm film pearl harbour la...

    ReplyDelete
  25. masa menyunset tu, ada nmpk sy tak kat celah2 pagar tu? ekekeke

    ReplyDelete
  26. salam awak....

    cantek....sangat....

    ReplyDelete
  27. slalu lalu sini time keja kt sana dulu...hihi

    ReplyDelete
  28. Akak pun teringin nak amek gambar sunset kat pantai.. Tapi pantainya jauh bebeno dari sini.. huhu..

    ReplyDelete
  29. wah..kagum dgn pmandangan ni..cantiknyer

    ReplyDelete
  30. baru nak teka kawasan airport. tp dah mentionkan dlm entri...tak jadi teka hahahaha

    ReplyDelete
  31. menyunset yerk...ada gambar plane melintas sekali tak? hehe

    ReplyDelete
  32. sunset memang waktu paling indah...
    penah sampai sekali sahaja di sana..
    ehehehee

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D