Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, May 18, 2012

Reflection

Reflection of a KLCC tower during blue hour


*

Look at me,
I will never pass for a perfect bride,
Or a perfect daughter.
Can it be, I'm not meant to play this part.
Now I see,
That if I were truly to be myself, I would break my family's heart

Who is that girl I see
Staring straight, back at me
Why is my reflection someone I don't know
Somehow I cannot hide, who I am
Though I've tried.
When will my reflection show who I am inside.

When will my reflection show who I am inside.

**


Itu lirik lagu yang selalu GB humming-humming masa tengah buat design zaman belajo dulu. Reflection by Lea Salonga.

Nak dengar? Cer tengok klip ni. Pendek je pun... :)


P/S: Sape nak gather-gather blogger kecil-kecilan Ahad ni, moh kite ke Tasik Cempaka kat Bangi. Pagi tau. Kalau bangun awal gile GB nak kejor sunrise, lalala. Nak tau lanjut sile ke blog Mak Kakcik Seroja dan DrHanie :D

54 comments:

  1. walauwehhhhh..saya tak perasan akan adanya reflection ni lah masa tangkap gambar malam2 kat sana...kena ripit ni!! :)

    ReplyDelete
  2. Cool! GB ni mmg cool. Hehehehe..

    ReplyDelete
  3. Mak nak tengok, siapa yang paling awal sampai nanti. Macamana mak nak tahu kalau buatnya mak pun sampai dah lewat waktu, kan? ;-)

    ReplyDelete
  4. pergh.....hebat la GB ni ada jer idea seni bergambor tu..

    Smart. lain kali nak tiru lah style GB ni



    * untung betul dok area kl, boleh jalan2 boleh gathering sesama blogger. kalau lah aku di KL.....

    ReplyDelete
  5. cantik ! ..

    wah2 nak gather2 ngan makk erkk
    syokk tuu
    akk jauhh .. payah nak samapi on time ! ... ;))

    ReplyDelete
  6. salam ceria dik

    akk pun tak pasti sampai ke tidak ahad tu nanti

    ReplyDelete
  7. GB, kalau nak kejor sunrise, mai ler tido umah kitorg hari sabtu tu :)

    ReplyDelete
  8. ok gak lagu ni..nice picca gb :)

    ReplyDelete
  9. baca td ingat sajak..rupanya lagu ya..

    seronotnya gathering :)

    ReplyDelete
  10. Gambor tu memang menarik...

    Seni...itu juga refleksi diri GB. :)

    ReplyDelete
  11. tetiba uncle terasa macam nak pergi buat refleksologi .. hehe.

    mendalam makna lirik lagu tu.

    ReplyDelete
  12. Cantik...
    x dpt nak join sekali sbb blk kpg,huhuhu

    ReplyDelete
  13. cantik gambar. pandai GB ambek .. dah layak jd paparazzi dah tu.

    Teringinnya nak join gathering tapi .. tapi .. tapi .. tengok lah camna nanti.

    ReplyDelete
  14. jogging sambil gathering ke? hehe ada senamrobik rasanya kat ctu klu hari ahad.

    ReplyDelete
  15. alamakkkkkkkk

    macam nak join ja...tp ade kenduri kawen la pule...

    ReplyDelete
  16. sgt suka dgn foto GB..pandai..hehe
    rasa cam nk gi jumpa GB tp cam segan sbb blm kenal...huhu..

    ReplyDelete
  17. selamat bergathering ya...tak sabar nak tgk gambarnya nnt

    ReplyDelete
  18. ini mesti snap atas jambatan kat tmn tu kan...cantikkk

    tapi betui juga kata2 tu kan..kan...

    ReplyDelete
  19. mek gb ni ambik gambor gaya mana pun cantek...

    ReplyDelete
  20. Reflection punya lirik yg cantik nie... tak perlu sembunyi-sembunyi GB.. terus-terang je...

    Ambil semua setiap makanan yg dibawa utk sarapan esok... publish hari Isnin kakak nak tengok :)

    ReplyDelete
  21. sy paling jeles kalau gathering, sbb mesti ada lambakan makanan yg sedap2! nk pg pun tak dapek, blk kmpung ahad ni utk setelkan apa yg ptut :)

    GB sesuatu tu mmg ajaib kalau diorang xamik...cash hantaran =.=*

    eh,GB bleh bagi alamat? nak pos kad jemputan..poca_hontas87@yahoo.com nk komen kat entry pun takpe, sy xpublish..mcm mak seroja hihi

    ReplyDelete
  22. salam..

    sampaikan salam utk semua, dulu selalu lepak sana, skodeng org buat projek..haha



    jemput joint contest syira :

    http://www.sissyira.com/2012/05/contest-2-kata-kata-indah-sticky-post.html

    ReplyDelete
  23. nice shot kak GB. sukaaa!!! :)

    ReplyDelete
  24. wahhh.. masing2 nak gi piknik ni.. syoknyeee...

    ReplyDelete
  25. ha ah la.. sapa datang paling awal semalam.?..

    suka dengan lyrics lagu tuu...

    ReplyDelete
  26. @Daddy Ziyyad

    saya pun kene ripit. reflection tak cantik lah!

    ReplyDelete
  27. @Pok Amai-Amai

    haha tengs babe. panas la tapi waktu. :D

    ReplyDelete
  28. @kakcik

    terbukti saya mmg sampai lambat. hahaha!

    ReplyDelete
  29. @Telor Power

    aku rasa nak dpt angle best kat memana pun boleh. ajak la aku gi tempat ko... :D

    ReplyDelete
  30. @ieda


    saya sampai terbabas jugak tuhhh...

    ReplyDelete
  31. @kasihibu

    saya dah tau jawapannya sekarang. :D

    ReplyDelete
  32. @~najwa~

    semoga refleksi kita jatuh ke atas air yg tenang. heheh~

    ReplyDelete
  33. @al-lavendari

    uncle mesti paham maksud tersirat lagu tu kan? :)

    ReplyDelete
  34. @jemarisuri

    ala...kite pun segan juga. segan dgn segan kire okelah kan?

    ReplyDelete
  35. @Kamsiah

    tengkiu kak...gambar dah tampal dah. :D

    ReplyDelete
  36. @tasekM

    ala kak. ko buat aku malu la...hihi~

    ReplyDelete
  37. @Kakzakie

    takleh kak. dalam kes ni takleh terang2. hihihi~

    ReplyDelete
  38. @Munnafendy

    takpe takpe. dah free nanti silekan join gathering ye... :)

    ReplyDelete
  39. @sepa

    org lain pun ada buat gitu juga sepa... hihih tengkiu.. :D

    ReplyDelete
  40. @Anaa

    saya antara yg awal tau. ngeeee...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D