Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, May 29, 2012

Nujum Pa' Blalang

Blalang pemakan daun (unedited, pakai Kamera cap blalang ayam)

Mereka Kawan saya yang itu dah pegi. Kawan saya yang lagi satu pun dah pegi. Tapi saya belum. Menziarah ke pusaranya lah. :)

Kalau bukan sebab kawan-kawan saya tu, saya pun tak perasan yang harini genap 39 tahun Allahyarham Tan Sri P. Ramlee pergi. Masih tiada ganti. Takkan tiada ganti rasanya. Genius berkarya bagai mencedok-cedok dari dasar laut. Kan?

Al-Fatihah untuk antara cinta pertama saya - Allahyarham Tan Sri P. Ramlee.

P/S: GB love this. :)


62 comments:

  1. Al fatihah...

    Tak lari pula blalang tu ek :-)

    ReplyDelete
  2. saya suka apapun citer p ramlee esp yg funny hingga anak pun tertarik n tgk ulang2 kali esp nujum pak belalang..siap hafal dialog hehehehe

    alfatihah buat mereka semua..masa kita akan smpai cuma tk tau bila..

    ReplyDelete
  3. Baru malam tadi tengok 3 ABDUL!

    Of course minat semua lagu dia. Terutama dia ada lagu AZIZAH! hehehehe

    ReplyDelete
  4. uncle minat dengan lagu-lagu dan suara dia. bahkan suara uncle kalau nyanyi pun ada sikit iras-iras suara dia. adalah .. 2-3 % kot !

    ReplyDelete
  5. Memang tiada galang gantinya. samalah macam arwah Sudirman :)

    ReplyDelete
  6. @sisdee

    even anak cucu kita pun akan kenal p ramlee kan? legend!

    ReplyDelete
  7. @al-lavendari

    2-3% tu pon dah cukup bagus uncle...hahaha!

    ReplyDelete
  8. @Rara Nasiha

    dua dua legend. dua dua saya pernah jatuh cinta. :)

    ReplyDelete
  9. Patutlah HotFM mainkan 3 lagu Allahyarham berturut2 tadi...

    ReplyDelete
  10. @kakcik

    aha, itu la sebabnye mak... :)

    tapi takde lagu getaran jiwa kan tadi?

    ReplyDelete
  11. Oh... kakak pun tak ingat GB...

    ReplyDelete
  12. Adakah MNasir juga akan jadi lagenda sepertinya?... kita tungguuu...

    ReplyDelete
  13. GB..anak acik pun suka..berpuloh kali ulang pun tak jemu di..semua cerita dia tengok dan boleh gelak lagi

    ReplyDelete
  14. GB..anehnya..lagu2nya,filem2nya tak pernah jemu didengar,ditonton...
    tak seperti lagu2 skrg,filem2 sekarang...

    ReplyDelete
  15. aaaaa...
    geli la pulak tgk belalang tu
    haha

    ReplyDelete
  16. jalan ampang..
    belah kanan saloma bistro
    belah kiri kubur jalan ampang..
    kubur Allahyarham Saloma yang pagar besi hitam

    parking luas.
    kalau jumpa abang DBKL baju kuning tu.. tanyakan nama dia eh...

    ReplyDelete
  17. Alfatihah...

    semoga roh nya di cucuri rahmat...

    amin...

    ReplyDelete
  18. 1. mmg jaki giler tgk gambar ni

    2. fuh dah ada lens makro...argh.- tambah2 jaki lagi aku

    3. al-fatihah

    ReplyDelete
  19. sampai sekarang menjadi kenangan..

    al-fatihah..

    ReplyDelete
  20. sentimental jiwa mu ;)


    #thanks for the advice. sekarang memang dah mula 'go slow'...takut Irfan stress dalam diam ;)

    ReplyDelete
  21. al fatihah...tak terasa kan dah lama rupanya beliau pergi..

    cantiknyaaa akk snap pic tu..suka2..:D

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum,
    Opsss! comelnya belalang ijau tu...susah nak jumpa dah skrg ni

    ReplyDelete
  23. Assalammualaikum ...

    Alllahyarham yang takkan ada penggantinya sampai bila2 .. ~_~"

    ReplyDelete
  24. cite allahyarham tgk byk kali pon xboring..sgt best n byk pengajarannya..:)

    ReplyDelete
  25. suka tengok citer pramlee semua best2 kan...alfatihah..

    ReplyDelete
  26. @Kakzakie

    saya pun kebetulan baca blog kawan kawan, baru tau kak..

    ReplyDelete
  27. @Aku

    hmm...insyaAllah. selagi dia ada kite takkan tahu. :)

    ReplyDelete
  28. @Kamsiah

    itu la hasil karya org genius, tul tak akak? :D

    ReplyDelete
  29. @Eny Yusnizar

    thanks yang. tapi gambo tu byk kekurangannya tau~

    ReplyDelete
  30. @DrSinga

    berani blue hour kat situ tak? ;D

    ReplyDelete
  31. @Telor Power

    sebelum ko jaki lagi, baik ko klik link kat caption tu eh... :D

    ReplyDelete
  32. @~najwa~

    kite mmg sentimental sikit. huhuhu~

    ReplyDelete
  33. @anyss

    tu la. nak halau tak sampai hati. tp mmg musnah lah daun dia makan~

    ReplyDelete
  34. masa kerja dulu opis kak ati dekat
    sgt dengan kubur arwah tan sri tapi
    tak sempat nak pi pun..al-fatihah

    ReplyDelete
  35. Nujum Pa'Blalang ni kan. dia tipu-tipu jeh, last2 dpt kawin ngan anak sultan. :)

    ReplyDelete
  36. @tasekM

    kalau pakai kamera akak lagi hensem blalang tuh~

    ReplyDelete
  37. @Ati Masrif

    saya kene pegi dalam sebulan ni. :D

    ReplyDelete
  38. gilaaaaaaaaa kalau berani blue hour kat situ!!
    berdua berani kot..
    :)

    ReplyDelete
  39. tahun dia meninggal sama tahun ngan adik akak lahir.. lain tarikh la tapi..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D