Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, May 14, 2012

Mereka takkan faham. Kita tak minta rasa ni.

Tasik Taman Jaya dan Amcorp Mall sewaktu jam biru (blue hour).
Setiap hari Ahad ada flea market yang best untuk ditinjau-tinjau di situ.

Skendelnye tajuk!

Tapi please take note, itu dialog movie Perempuan Melayu Terakhir sebenarnya. GB tengok kat TV3 semalam. First time tengok abis walau citer tu dah lama. Menarik gak. Rupanya M Nasir dan Tiara Jacqueline dah lama digandingkan sebelum Puteri Gunung Ledang lagi. Diorang bukan watak utama la, just watak dalam teater dalam movie tu je anyway. :D

Masa citer tu baru nak start, GB dengan bangga cakap kat adik-adik, Perempuan Melayu Terakhir tu GB lah, sampai diorang suma dah nak uwek-uwek. Pastu keluar la kat TV, tulis besor-besor kat skrin....
'PEREMPUAN MELAYU TERAKHIR. GB!

Siyes. Sebab Grand Brilliance Sdn Bhd (GB) yang produced citer tuh! Hahaha!

*

P/S: Sabtu lepas GB ke rumah Bujal sempena kenduri akikah anak perempuannya yang nombor 2. Sedap kambing goleknya. Siyes rugi sape yang tak pegi. Huhuhu~

79 comments:

  1. yg rugi termasuklah kaklong...
    rugi juga tak jumpa GB...heheh!

    ReplyDelete
  2. sangat jeles statment lassttttttttttttttttttttttttttt

    mana gambar bukti???
    kikikiki.. lariiiii

    ReplyDelete
  3. @kaklong

    sesungguh kak long mmg rugi tauuu. :D

    ReplyDelete
  4. Ada bawak balik sikit tak kambing goleh tu? :)

    ReplyDelete
  5. @kakcik

    tak sempat second round dah abis kambeng tu mak. hahaha!

    ReplyDelete
  6. tak perasan plak MNasir ngan Tiara dalam citer tu...bukan Vanidah Imran ke?

    ReplyDelete
  7. @Aspen @ MyLovelicious

    mesti awak tak tengok abis ni...

    vanidah n eizlan yusoff tu pelakon utama. tapi kan ada teater si haikal tu direct, tajuk yg sama dan pelakonnya m nasir and tiara. :D

    ReplyDelete
  8. hahahahahahaha.... tak perasan pulak GB ada kat dlm movie tuh...

    ReplyDelete
  9. best ke?oklah sy singgah sini.

    ReplyDelete
  10. Last weekend dpt 2 invitation kenduri akikah (termasuk Bujal). Tapi 2, 2 x dpt pegi sbb husband keje.

    =(

    ReplyDelete
  11. @Pok Amai-Amai

    laaa..kalau tak dapat kite laga-laga pipi kan??

    ReplyDelete
  12. Love love the night view tu... :)

    ReplyDelete
  13. Adik-adik yg dah uwek-uwek tu mesti gelak guling-guling bila cerita nak mula:)

    Kambing golek sedap!!!

    ReplyDelete
  14. simbolik btol nama GB pada cerita tu.. :)

    ReplyDelete
  15. bila Taman Jaya ni?
    :)

    saya baaaru gi semalam

    ReplyDelete
  16. Ya, ruginya saya tak makan kambeng itu..~haha

    Eh, lepas shoot gambar ni, gi lepak kat A+W tu tak?

    ReplyDelete
  17. @DrSinga

    saya gi lepas nampak gambo ohsem tasik ni kat flickr. tapi takleh amik kat port yg serupa sebab lens tak wide angle. wuwuwuwuuu~

    ReplyDelete
  18. @Daddy Ziyyad

    org tak paham, tapi A&W tu port feveret saya. fries dia ohsemmm!!!

    tapi kambeng golek bujal laaagii ohsem tau!

    ReplyDelete
  19. rasa mcm dh tgk cerita tu tp pesal aku tak ingat cerita dia mcm mana eh...?


    .

    ReplyDelete
  20. filem tu masa akak muda2 dulu..tapi tak pernah tengok pun...
    heheheh

    ReplyDelete
  21. hahaha..terdiam la adik2 GB bila kelaur perkataan tu kat tv kan... :)

    ReplyDelete
  22. @tasekM

    sebab citer dia kategori selowwwww

    ReplyDelete
  23. @diana

    kalau yg suka layan citer slow ni boleh la tgk. hihi~

    ReplyDelete
  24. js tak tengok pun lg citer tu...dh lama ekkk...hehe

    ReplyDelete
  25. KAMBING GOLEK MESTI SEDAPPKAN..

    ReplyDelete
  26. peerghh.... kambing golek yg menarik tu...

    ReplyDelete
  27. kemainnn..kambing golek..
    lepas tu..tergolek dak?

    haha

    ReplyDelete
  28. peh! mmglah gB perempuan melayu terakhir dalam blog ni, hehehe

    ReplyDelete
  29. Pakcik pun nengok kejap citer tu, last2 citer tu yang tengok balik Pakcik hahaha ...

    gambar pun nampak tak sharp, mungkin boleh cuba dengan aturan yang lain. guna f/22 atau kalau boleh paling minima yang ada. itu cadangan Pakcik lah, tak biasa guna Lumix ni ...

    lagi satu, jaga garisan horizon kamu tu. perasan tak ianya senget ?

    ReplyDelete
  30. ingat2 lupe dah filem tuu
    tapi kalau nasi yg belakon sure best ! .. ;)

    ReplyDelete
  31. tadi kat fb dah like 2 kali gambo kambeng golekk..
    kat sini nak like lagi boleh ..? hee..

    ReplyDelete
  32. jarang dapat layan cerita melayu petang2 waktu cuti sbb anak2 sibuk layan kartuuuuuuuuunn je...

    ReplyDelete
  33. salam...

    takpe x de org faham pun, yang penting kita tahu.hehe

    ReplyDelete
  34. ececehh... perempuan melayu terakhir yer... hehe

    ReplyDelete
  35. minat nasi beriyani kambing...

    muvi 'Perempuan Melayu Terakhir', pernah tengok.
    teater belum lagi...

    *teater diaorg tak buh lam utube ka.?

    ReplyDelete
  36. PMT sering dikaitkan dengan kain batik dan duduk bersimpuh.


    oh. kambing golek. *telan air liur*

    ReplyDelete
  37. saya pun tak pernah tgk ceta ni habis, mati2 ingat skendel dgn sapa tadi ..hehe

    ReplyDelete
  38. Ohhjj rugiiii x gi umah bujal...

    ReplyDelete
  39. meletopsss sungguh tajuk entry. hihi

    ReplyDelete
  40. hai wahai perempuan melayu terakhir...kehkehkeh

    ReplyDelete
  41. saya dtg lagi sekali, nak tgk gambar ni, selepas tgk gambaar Drsinga...tempat yg sama rupanya....

    ReplyDelete
  42. Tapau kambing golek bawa balik tak??

    ReplyDelete
  43. Cantiknya gambar tu. Warnia warninya.

    ReplyDelete
  44. @Sari Yusa Ibrahim

    ngeee...ramai lagi..harap2 tak berakhir la legasi PMT. :D

    ReplyDelete
  45. @Azizan Zolkipli

    f22 ye..ok, nanti saya try. tengkiu pakcik. :D

    bab horizon pun, ok. saya mmg cenderung menyenget. :D

    ReplyDelete
  46. @Anaa

    boleh!!! tapi sini cuma citernyer je..hihi~

    ReplyDelete
  47. @sudipVSsenduk

    budak besau kat umah tu pon dok layan kartun jugakkkk

    ReplyDelete
  48. @sepa

    jap.


    ada ke teater dia? aku tak tau ni.

    ReplyDelete
  49. @BonekadalamChermin

    duduk simpuh - ticked.

    kain batik - errrrr....

    ReplyDelete
  50. @Mama2Q

    aha. tempat sama. sila sila masuk... :D

    ReplyDelete
  51. @@cu SaYaNg

    2nd round pun tak sempat acu. hahaha

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D