Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, May 25, 2012

Kelaut. Hasil kojo gilo.


Semalam. GB on the way balik rumah. Sempat minum nescafe dalam tin untuk bukak puasa. Tetibe nampak dari jauh ada kapal terbang tengah nak landing. Teringat niat nak buat light trail kapai terbang. Cekcepat drive kete ke tepi, cari port (kebetulan lalu situ), amik kamera dan terus shoot. Enjin tak mati dan kaki di brek.

Ini je la hasil dia. Dah, nak balik makan.

Gilo kan?

P/S: Nanti nak buat yang betul betul punye. Semalam ada satu gambo tak jadi - light trail motor atas jalan together with light trail plane di udara. Sayangnya shutter tak cukup lama. :D

32 comments:

  1. Memang gilo.
    Kamera mesti ada sokmo dlm keta ni!

    ReplyDelete
  2. sungguh teknikal .. itu sobab uncle maleh nak buek kojo gilo tu !

    ReplyDelete
  3. hahahahaha.... memang gilaaa amik gambar laa GB nie....

    Teringat masa bujang dulu... teman selalu cakap kat kawan "Gila orang macam-macam" :D

    anyway, nice shot...

    ReplyDelete
  4. Puaskan hati selagi boleh - gila ambil gambar tak apa tak ada org hantar ke Tg Rambutan pun...

    ReplyDelete
  5. kojo gilo yg menggembirakan dan seronok tanpa mengacau sesiapa malahan ramai turut menghargai hasilnya..teruskan.

    ReplyDelete
  6. suasana cantik ada tona warna..

    pada firasat gua la kan..
    setting semua dah lengkap dah.. cuma lupa nak fokus je kan..

    p/s:gua dah ada pengalaman dah bab shot kelam kabut nie.. keh3

    .

    ReplyDelete
  7. kamera henpon ble buat camtu tak?

    ReplyDelete
  8. menggigil tak tangan pegang kamera semalam ? maklumlah, baru buka! ahahaha

    ReplyDelete
  9. kakain kalau ambik gambar mcm tuu..tak nnpk apa pun..sebab guna camera hp jerr..

    ReplyDelete
  10. sempat kamu ek...? hahaha

    aku belum sampai ke tahap wartawan NatGeo macam tu lagi...

    ReplyDelete
  11. kelaut2 pun nampak gak la trailnya..

    ReplyDelete
  12. penah tak duduk tepi jalan hujung runway tu, tengok kapal terbang descend depan mata?

    saya penah.. dada dupdap dupdap, rasa macam sikit lagi nak kena langgor dgn eroplen! haha

    ReplyDelete
  13. semat juga GB takde lah kelaut mana.

    gila la kamera 24 dekat sisi...ni aku jeles ni

    ReplyDelete
  14. photographer tegar namanya ni...

    ReplyDelete
  15. sempat jugak ko kejar... hehehe.

    ReplyDelete
  16. Erk? Jgn smpi membahayakan diri sendiri tau....

    ReplyDelete
  17. kira menjadi gak la nie walau pun dalam keadaan kelam jabut :)

    ReplyDelete
  18. Salam kenal
    Bukan bidang makchaq ni...
    Mula2 makchaq ingat gambaq chopstick..

    Anak makchaq sorang dulu minat ambik2 gambaq ni, kamera punya berat, kalau minta kita tolong pegang/sangkut kat tengkuk, rasa nak patah tengkuk makchaq.. he he

    ReplyDelete
  19. boleh jadi photographer profesional klu cam gini

    ReplyDelete
  20. salam,

    keja gila yg hasilnya mmg gilalah, hehehe...

    ReplyDelete
  21. dah lawa laa gambar nie. eh, kaki di brek? fuhh. hebat. hehe ;)

    ReplyDelete
  22. Nasib baik GB terinagt nak ketepi dibuatnya terus shoot je tengah jalan tu lagi2lah gilo.

    ReplyDelete
  23. kegilaan yang hebat..hehe :)

    ReplyDelete
  24. laaa..kapai terbang ka...igt UFO tadi hehe

    ReplyDelete
  25. SY INGAT ITU CHOPSTICK TAU, GB HEHEHEEEE

    ReplyDelete
  26. jeng jeng jenggggggg
    saya nak tiru!!

    nanti kalau saya gi sana.. saya kolin2 eh!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D