Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, May 15, 2012

Hedera helix. Asplenium nidus. Dan Kawan.

Pokok Hedera helix (kiri) tu, kawan saya, Dr Singa yang bagi. Kadang rimbun, kadang nak botak sebab GB lupa bajakan...
Yang kanan tu Asplenium nidus nama dia...

Siapa kawan? Bagi GB, as long as kita keep on communicating, tak kisah la apa cara sekali pun, maka itu dikira sebagai kawan. Tak jumpa face to face pun takpa. Sebab kadang tu orang yang kita jumpa hari-hari pun belum tentu jadi kawan kita. Friends kat fesbuk pun belum tentu kawan kita juga.

GB mula berblog sejak beberapa tahun lepas. Time tu GB sangat kurang kawan atas beberapa faktor. Tak sangka pulak bila berblog ni GB boleh dapat lagi ramai kawan. You all made my day, every day. Thank you... :)

Jadi kawan, maaf kalau GB ada buat awak (semua) kecik hati. Kadang nak bergurau tapi tak kena tempat. Kadang nak tanya-tanya takut awak (semua) rimas.

Tapi tolong tahu eh, walau GB kecoh-kecoh, atau GB diam-diam, GB tetap sayang awak (semua).

P/S: Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
GB budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan...

66 comments:

  1. pokok pakis langsuir...
    kalau dah besar, boleh dibuat tilam tidur si langsuir agaknya....hohoho

    ReplyDelete
  2. Kawan sepatutnya tidak dibataskan oleh sebarang perbezaan. :)

    ReplyDelete
  3. saya setuju. Saya punyai lebih ramai kawan dari pelbagai latar belakang, semenjak menjadi blogger

    ReplyDelete
  4. tiada terma tentang pembatasan berkawan, tapi biarlah pilih kawan yang bagus.

    Hanya batas pergaulan sahaja perlu dijaga

    ReplyDelete
  5. GB...rasa hormat tidak selalunya membawa kepada persahabatan,tetapi tanpa rasa hormat,persahabatan tidak akan wujud...:)

    ReplyDelete
  6. suka ramai kawan...dan suka berkawan dengan sesape jer...tak rugi ada ramai kawan ni kan gB...

    gB kawan kakain tak..hihihi..

    ReplyDelete
  7. saya dah hilang tunbegia saya!!

    ReplyDelete
  8. sayang jugak. mihmihmih
    okey gedik. haha

    ReplyDelete
  9. Ardzmarn pun sayang GB jugak.. Ikikiki..

    ReplyDelete
  10. Ardzmarn pun sayang GB jugak.. Ikikiki..

    ReplyDelete
  11. Wonderful photo.. I like the composition.. the lighting dari sebelah kanan gambar is superb! Letak gambar banyak sikit sayang.. u are good photographer hehehhe..

    ReplyDelete
  12. special hug for you...jom baca entry js...hehe

    ReplyDelete
  13. gb bukan budak baru belajo lah, gb dah expert..hehe, betui kawan dlm fb lom tentu ok..kalo ok pun just anak2 buah je la yg baik...tp tu la tk baik save dlm hati...redho je lah...
    kawan dlm blog comfirm best2 esp bab tukar pendapat kan :)

    ReplyDelete
  14. kaklong belom lagi berjumpa GB,tapi kaklong rasa mcm dekat jer...
    apa2 pun...






    luv u 2 GB..
    :)

    ReplyDelete
  15. kah kah.

    komen man buat aku rasa nk menyiku.







    jom mkn goreng cempedak beb...

    :)

    .

    ReplyDelete
  16. Kita memerlukan kawan dalam hidup kita.

    ReplyDelete
  17. Ramai dah dah kamceng dgn GB. Sy mgkn baru nak kamceng. Eh, kamceng ke? Jgn kencing gua sudah...wahahaha! Ok. Gurau ganas je. Jgn amik ati.

    ReplyDelete
  18. Ianya yis bukan ragi
    simpan saja dalam raga
    buat roti tapai pun boleh
    gB bukan budak lagi
    selain bijak matang juga
    ramai kawan tidak memilih

    ReplyDelete
  19. berkawan biar beribu,
    berkasih biarlah satu...

    ReplyDelete
  20. tak baja, pokok jadi botak, ar...

    *nak baja kepala la jugak. :)

    ReplyDelete
  21. bile last kite jumpe?

    we still fren kan?

    ;)

    ReplyDelete
  22. selalu bertsama tak semestinya berkawAn..:p

    ReplyDelete
  23. kawan2 akak tak ramai gB, kawan kat tempat keja lama, kawan kat tempat keja skang, kawan masa belajo ngan kawan bloggers.. yang mengkecohkan dan menggembirakan hari akak, of coz kawan2 bloggers la kannn. hhehehe..

    ReplyDelete
  24. saya nak bagi GB bunga.. nanti.. pastu nak GB bgtau apa nama bunga tu
    hehe

    ReplyDelete
  25. dulu along ada pokok tu..dah besar dan melebar..tp tanam kat atas tanah...huhu...

    ReplyDelete
  26. Kawan adalah untuk selamanya...kawan juga akan sentiasa menghormati kawannya. Semoga kita akan terus menjadi kawan.

    ReplyDelete
  27. saya pentingkan kualiti berbanding kuantiti...tapi saya pun bertemu ramai kawan sejak bergelar blogger...:)

    ReplyDelete
  28. thank u sudi kawan dengan saya!

    ReplyDelete
  29. nice! may Allah bless our friendship..

    ReplyDelete
  30. terimalah lagu sahabat oleh najwa latif...hehehe :)

    ReplyDelete
  31. @Aku

    mmm.

    mungkin. tapi tak empuk. takbest!

    ReplyDelete
  32. @kakcik

    perbezaan usia dan darjat. nehi nehi... :D

    ReplyDelete
  33. @Daddy Ziyyad

    sama. sekarang lebih terbuka pemikiran saya.

    ReplyDelete
  34. @Kamsiah

    hormat kene kekalkan, nanti persahabatan takkan kekal...

    ReplyDelete
  35. @Wanita Mutalib

    laa. jgn la malu. meh kite kawan meh. :D

    ReplyDelete
  36. @DrSinga

    nanti saya bagi yg baru. tgh cari tunbegia putih. :D

    ReplyDelete
  37. @ardz marn

    konon sayang sangat la ni sampai komen 2 kali? hahahaha!!!

    ReplyDelete
  38. @Eny Yusnizar

    hihi tengkiu atas pujian...saya malu, tapi tak. saya appreciate. teruskan tegur gambo2 saya eh. tengkiu awak. :D

    ReplyDelete
  39. @CiKPuaNLawA

    mestila kawan... :D

    jom asam pedas ramai2. :D

    ReplyDelete
  40. @Tihara

    mana de expert kak... byk kene belajo ni...

    ReplyDelete
  41. @kaklong

    tersentuh hati saya kaklong cakap gitu. luv u too. :D

    ReplyDelete
  42. @tasekM

    musim cempedak ke sana kak?

    *

    ko jgn siku dia kak. kang dia nangis susah. hahaha!

    ReplyDelete
  43. @Kunang-Kunang

    betul auntie. kalau boleh biarlah kekal sampai bila-bila...

    ReplyDelete
  44. @Pok Amai-Amai

    gua tak reti kencingkan orang fara..heheh!

    meh meh kamceng meh~

    ReplyDelete
  45. @Kakzakie

    akak, terima kaseh. tapi sungguh tinggi perumpamaan dalam pantun 6 kerat tu. tak layak betul utk saya. :)

    ReplyDelete
  46. @sudipVSsenduk

    kasih yang satu itu belum ada lagi...hihihi~

    ReplyDelete
  47. @sepa

    pokok taruk perencah megi boleh mati tau. ko caye? :D

    ReplyDelete
  48. @MasZuber

    last jumpa kite snow white. pastu subway. ingat dak? :D

    ReplyDelete
  49. @diana

    betul. kdg tu nama penuh pun tak tahu~

    ReplyDelete
  50. @Anaa

    alala akak...meh meh kat bahu gb meh...

    *kite sama je sebenornye. hihihi~

    ReplyDelete
  51. @h4ni3

    errr..dah dapat ke nama saintifiknye? eh, salah tanya eh? heheh~

    ReplyDelete
  52. @SURIA AMANDA

    pokok tu tanam atas tanah pun cantik. biar tumbuh besor2~

    ReplyDelete
  53. @JunAina

    insyaAllah...elakkan konflik dan kita akan kekal bersahabat. :)

    ReplyDelete
  54. @lieynanilaz

    ofkos. kawan ramai tapi bila sedih kene sorang2 pun tak guna juga... :)

    ReplyDelete
  55. @ummi5

    kalau u tak komen kat blog i, tak dapat i kawan dgn u tau! :D

    ReplyDelete
  56. @miss candy

    alhamdulillah...pray hard...pray hard.. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D