Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, May 8, 2012

Aku Tersesat Menuju Hatimu



Ehem. Itu cuma lirik lagu. Hihihi.

Sebenarnya semalam GB dok humming lagu ni la masa dok tembak-tembak bulan kononnya, pakai lens pendek 42mm tu je. Terpaksa pakai digital zoom. Seb baik ada tripod. Adeh! Habis 2-3 round humming lagu ni baru la masuk umah balik.

Besar bulan semalam, sampai pagi ni pun nampak lagi.

Teringat dialog Amy Mastura dalam filem Puteri Impian pasal bulan siang. Masa tu dia tolak lamaran anak raja. Tapi GB lupa pulak full dialog nye. Hihihi...

*

P/S: Jom dengar lagu yang GB humming-humming semalam. Tentang Rasa by Astrid. Lagu ni best. :)


Aku tersesat, Menuju hatimu, Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku, ‘tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama, Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi, Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan, Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang, Tak padam di dera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama, Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi, Sesampainya akhir nanti selamanya



87 comments:

  1. adakah puteri ini juga telah dipinang anak raja?
    ahaksss...

    ReplyDelete
  2. cantik bulan....fenomena bulan besar....hehehe

    ReplyDelete
  3. ooo kena humming lagu waktu nak shoot gambar ek ? oooo....

    ReplyDelete
  4. fenomena super moon kan??
    memang cantik bulan semalam :)

    ReplyDelete
  5. subhanallah..!!
    cantiknya gambor bulan yg GB snap..!

    lagu tentang rasa tu mmg best.. start suka masa lagu vanilla coklat tu lah.. heehhehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum GB,

    Best lagu ni,mengelamun sat kak Ros masa dok layan lagu ni he.he.he....

    ReplyDelete
  7. Ramai yang ambil gambar bulan. Tapi mak punya rakaman guna kamera kecik, tak menjadi. :(

    ReplyDelete
  8. semalam aku juga nak shoot gambar bulan tapi.....awan penuh, rugi aku masa untuk 2 hari tggu fullmoon

    ReplyDelete
  9. Saya pun suka lagu tentang rasa ni..teringat kat citer vanila coklat..heheh

    ReplyDelete
  10. semalam aku cuba juga tapi tak boleh... tak pernah berjaya ambik foto objek jauh ni tanpa lense panjang dan tripod..

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Ya ampunnn... I suka lagu ni.

    Getaran kita sama lagi... :)))

    ReplyDelete
  13. kemain jiwang ye. hihi. btw, lagu ni memang best. :)

    ReplyDelete
  14. Cantik gambar bulan yg GB ambik....

    ReplyDelete
  15. GB..kecik2 dulu akak dimomokkan...bayang kat bulan tu adalah bayang nenek kebayan hehe...org2 tua tak bg anak2 dara keluar rumah la tu...

    ReplyDelete
  16. lagu ni siap berantu ni... layann

    ReplyDelete
  17. GB,

    Auntie pun perasan semalam bulan mengambang penuh.

    Cuba juga nak rakamkan keindahan cuma dengan menggunakan samsung h/set, sayangnya tak menjadi. Malas nak ambik kamera dalam rumah.

    Auntie tunggu gambar bulan GBlah yer

    ReplyDelete
  18. Hmm.... melayan perasaan seketika mendengar lagu ini..

    ReplyDelete
  19. Sy teringat lagu SHE HUMS LIKE A RADIO. Lagu tu sgt sweet. Mmmm.....awak mmg pndi membidik kamera la.....cool.

    ReplyDelete
  20. baru perasan kumira henpon Samsung Y ada digital zoom.
    malam nih nak try.! :)

    ReplyDelete
  21. tembakan yg cun...

    kakD memang suka lagu tentang rasa ni...sedap ja bila dgr...

    ReplyDelete
  22. haah smlm mmg terang bulan. best tgk bulan
    tiba2 nak keluar dialog jiwang karat "aku dan dia melihat bulan yang sama, sambil mengutus rindu"
    pengsannnnnnnnnn. hahaha

    ReplyDelete
  23. lagu dlm drama vanila coklat kan ?

    tahu :P

    ReplyDelete
  24. gb try tutor sikit camne nk ambik gambar bulan jadi camtu..js ni msh baru merangkak ni...hehe

    ReplyDelete
  25. lagu black & parallax kat versus lg best tau, GB

    ReplyDelete
  26. skrg nie ramai minat lagi astrid nie .. hurmmm akk x dpt dgr nie

    ReplyDelete
  27. u know what GB, sy sgt suka lagu ini. Lps sy dah bosan dgr lagu bintang-bintang yuna tu nilah lagu peberet sy..kalau dgr meremang bulu tengkuk huhu

    ReplyDelete
  28. cantikkk bulan tuu...
    lagu tu sedap didgr....

    ReplyDelete
  29. cantik kan bulan malam td? sy rasa mcm syahdu gila...hihi..ntah hape2 ntah!

    ReplyDelete
  30. lame tak dgr laguu ni.. and bulan itu sungguh cantik...pandai GB tembak:)

    ReplyDelete
  31. hormon jiwang tgh menaik eh..?

    :p



    .

    ReplyDelete
  32. subhanallah!!...cantik bulan tu.
    bertuah siapa yg berpeluang tengok...

    ReplyDelete
  33. cantiknya gb snap....teruja ni :)

    ReplyDelete
  34. pergh.. untung la ada digital zoom..
    dapat jugak bulan besau gitu.. tahniah..

    gua dapat tangkap bulan besau taik cicak je.. keh3..

    pagi tadi ada jugak try tembak.. langit biru dgn bulan besau, cantik betul suasana.. tapi setting gua dah kelaut.. hahaha..

    .

    ReplyDelete
  35. tak sangka GB pun uplaod pic bulan, sy pun nampak bulan,cumanya saya lewat, pagi tadi kul 730 baru snap...malam ni baru nak upload ...nampaknya kita melihat bulan yg sama :)

    ReplyDelete
  36. aku tersesat di hatimu..lirik ape tu..cam bez...=]

    ReplyDelete
  37. hmmm, melihat Supermoon dengan masih lagi belum memiliki kamera uhuk uhuk sob sob ) :

    ReplyDelete
  38. @kaklong

    anak raja kapur pun taknak masuk meminang kak. :p

    ReplyDelete
  39. @PUTUBAMBU

    subhanallah.. :D

    saya pun suka time vanilla cekelat. :D

    ReplyDelete
  40. @Aku

    lens aku pendek ja, nasib baik ada digital zoom. dan tripod. tu penting :D

    ReplyDelete
  41. @~najwa~

    uihhh...patut la bergegor sampai ke sini! :D

    ReplyDelete
  42. @Kamsiah

    anak dara sekarang ni mmg pelik2 kak. kehkeh!

    ReplyDelete
  43. @Kunang-Kunang

    seb baik GB taruk bulan kat entri ni. takde la auntie tertunggu2. :D

    ReplyDelete
  44. @Pok Amai-Amai

    i was the radio tht nite. heheh.

    tengkiu you~

    ReplyDelete
  45. @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

    thank you!! lagu tu kalau liriknye kene dgn batang hidung lagi syok layan. :D

    ReplyDelete
  46. @ieda.

    takpe. ada je clip tu kat situ. :D

    ReplyDelete
  47. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    tak sabo nak tunggu lagu best seterusnya pulak kan?

    ReplyDelete
  48. @lieynanilaz

    dapat tgk aje pun dah rasa syukur sgt. :D

    ReplyDelete
  49. @ardz marn

    taik cicak di mata seekor semut kira besar jugak weh~

    ReplyDelete
  50. bagai si punngguk rindukan bulan...

    cantik bulan penuh tu :)mesti dh berapa kali GB tunggu ni

    ReplyDelete
  51. As salam GB,

    Subhanallah...

    Lagu tu, kena dgr ni ramai yg kata best! hehehe...

    ReplyDelete
  52. GB , lama tak bertukar cerita.

    saya pun dah mula sukakan lagu ni. tapi yang saya suka tentulah hasil bidikan GB yang sangat artistik.

    :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D