Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, April 21, 2012

Yang sebenonya, walau dah keje, kita wajib belajar jugak ye~

Riverside Point Singapore. Mahu tengok lebih gambar? Sila la ke sini. ;D

(Sebenarnya GB dah tulis panjangggggggg tapi dah delete sebab takut nanti bikin panas. Tak pepasal kang banyak isu pulak.)

Tapi kesimpulannya...

Alahai. Belajar la, belajar. Masa dekat uni atau kolej memang kita tak diajar cara-cara meng unzip files, nak print dokumen, nak resize drawings, nak angkat telefon dan bercakap dengan manner yang elok, nak fotostet, nak fax, nak scan, nak follow up - tapi takkan la sebab tak ajar kat situ maka selama-lamanya kite taknak belajar dan ambil tahu? Kalau nak jaga ego sendiri sampai taknak belajar benda 'baru', baik duduk bawah tempurung je!

Ok. Sekian entry yang ditujukan kat mereka yang tak reti unzip files di suatu sudut di negeri Indera Cakrawala Darul Fana.

P/S: Tolong angkat telefon atau tolong fotostet takkan menjadikan bos itu seorang kuli. Tak paham? Ah. Abaikan.

P/S 2: Mak GB ucapkan terima kasih sangat kat semua kawan-kawan yang sudi wish birthdaynye semalam. Harini mau ke Tanah Tinggi. InsyaAllah. Mak kata nak makan scones panas-panas. Hihi.

19 comments:

  1. saya pernah hadapi situasi di mana seorang pensyarah yang berpangkat Dr. cakap macam ni pada saya.." kenapa pensyarah A gunakan shahada untuk sampaikan arahan pada saya? saya bukan PAR atau opisboi!"

    hai~~saya pun tak faham. Salahkah saya sampaikan pesanan dr seorang pensyarah kepada seorang pensyarah yang lain? ooo..sebab saya ni kuli gamaknye kan? takde pangkat apa-apa..mgkin die tercabar sebab saya yg smpaikan pesanan..entahlah..


    p/s:: kirim salam kat mak GB jugak..lambat sikit wishnye..ehehe..semoga dirahmati Allah sentiasa..

    ReplyDelete
  2. Mak nak tumpang ke Tanah Tinggi boleh? :)

    ReplyDelete
  3. sabo je laa kan..tp sedapnye scone..minum teh panasa..fulaweii..terus terbang :)

    ReplyDelete
  4. Orang macam2 peel tapi kita akan gembira jika punya bos yang tinggi pekerti...buat kerja lebih pun tak akan berkira.

    ReplyDelete
  5. salam


    panas2..panas2...hehe...


    mmg tak diajar...tp masa sy kerja dulu sy tak tahu, tapi saya tak kisah pergi tanya orang walaupun org perli, cakap , x kan ada degree x pandai... hoho... kalau tak pernah sentuh fax, mcm mana nak pandai kan? hihi

    ReplyDelete
  6. kalau malas belajar, kena ajar...
    ajar cukup-cukup... hahaha

    ReplyDelete
  7. cuba 'kawan' GB tu jadik houseman..lagi dia terasa dikulikan, walaupun dah ada ijazah medic! ahahaha

    ReplyDelete
  8. ehh sama pulak birthdate kite ye aunty? happy Birthday aunty...nanti kita celebrate sesama yerk..aunty mkn scones pnas jgn lupa saya yer...

    ReplyDelete
  9. nak scones jugak
    bawak balik satu tapawe okeh!

    ReplyDelete
  10. saya dikira seorang boss la jugak sikit2 kat tpt saya, tp saya pernah angkat telefon bagi pihak klinik, dan saya pernah fotostet masa mesin tu belum rosak...hahaa...

    Tapi kan :(, saya tak tau unzip file...unzip zip pandai la..ekeke....

    ReplyDelete
  11. hheehe
    kisah unzip ker rupenye..

    sabarlah GB

    ReplyDelete
  12. cakap kat mak GB, dia bertuah ada anak seprti kamu

    ReplyDelete
  13. Belajar teori je, praktikal tak belajar.. macam tu la selalunya.. Boss kena la tunjukkan contoh yang baik kepada staff..

    Kalau boss rajin tolong kutip kertas yang jatuh atas lantai, tentu staff yang melihat akan malu sendiri dan tak mustahil lama kelamaan nanti akan terikut2 apa yang boss tu buat..

    Orang yang ego macam tu nak tunggu terhantuk dulu kot, baru nak terngadah...

    Hepi belated besdei untuk mak GB.. Moga sihat dan ceria selalu..

    ReplyDelete
  14. sapa tak nak blaja, namanya dumb arrogant plus loser ;)
    bestnya, my son likes it up there but he said jauh sangat.
    best kan ur mum dapat rasa semula memori dukung anak sulungnya and u dapat tengok dulu u baby macam mana.

    ReplyDelete
  15. GB..betul..apa pun yang dia buat dia tetap bos.tapi ada yang rasa ego tercalar.

    ReplyDelete
  16. gb selamat hari lahir terlewat ucapan dari akk juga ye
    wah seronok di tanah tinggi, tolong makan soberi coklat untuk akk ye

    lagi satu selagi hidup selagi tu kita kena belajar jugak kan?

    love u comel!!(,")

    ReplyDelete
  17. GB betul2 hehehe memang smua yang di nyatakan xde ajar kat uni or kolej kena pandai2 sendir..

    ReplyDelete
  18. faham sangat.
    sini aku suruh dia tolong fotostat,
    tapi dia cakap 'itu keje assistant'.
    so aku cakap 'then get yourself an
    assistant' - walaupun bukan aku yang
    bayar gaji assistant tu.

    marah kan?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D