Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, April 30, 2012

Turned-off



Ahad yang baru ni GB terserempak dengan seorang kakak ni. (Dia bahasakan diri dia kakak so GB 'kakak'kan aje dia). Mula-mula dia puji GB lawa. Tapi katanya kalau kurus sikit mesti lagi lawa. Mungkin sebenarnya kene kurus banyak kot baru boleh lawa. Untuk info, GB dah selalu dengar ayat-ayat macam tu maka nya GB tak termakan dengan kata-kata dia. Tapi senyum je la kan and say thanks.

Pastu dia introduce produk dia. Oh, nak bisnes rupanya. Ok, produk baru tak penah GB dengar lagi. Tapi tengah-tengah dia promo tu tetibe dia cerita pulak tentang kekurangan produk lain yang agak ternama dan beri fakta palsu tentang produk tu yang sebenarnya GB dah tau pun. Ops. Terus GB rasa macam, egh. Kot ye pun nak cerita pasal produk dia, jangan la burukkan produk lain. Cakap tak benar pulak tu...

Soooo turned-off ok!

So ini pesanan untuk GB dan kawan-kawan: Bisnes secara sihat dan positif adalah lebih baik sebab customer dan consumer sekarang ni dah ada banyak pilihan dan makin kritis pulak tu...tak gitu?

P/S: Ini out of topic. I miss someone. Dem.

30 comments:

  1. ok gelak kejap kahkahkah

    ada udang sebalik batu rupanya

    ReplyDelete
  2. @Telor Power

    ko gelakkan aku telor?? :p

    ReplyDelete
  3. nasib baik dia tak soh ko join MLM...hehehe...aku pun tengah miss someone. dem! T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. fatt, benda tu bukan mlm tp dia ada join mlm jugak tuh. Nasib la kannn....
      Ko missing2 jugak eh? Wuwuwu. Siyes dem!

      Delete
  4. yang tak tahan tu puji dulu..memang kembangla dulu gb kan =)

    penjual2 ni macam pepatah ni :

    kalau xboleh membantu orang, jangan menyusahkan orang...kalau nak jual barang, jangan burukkan barang orang=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erma, akak tak kembang sbb itu skrip biasa. Siyes ni.
      Tapi bila dia mula downgrade produk lain akak pun terus rasa x best lah kan...

      Delete
  5. org jual brg mmg suka burukkan brg org. jgn beli brg buruk & jgn beli ngan org jual brg yg buruk hati dia
    (saja mengarut)

    ReplyDelete
  6. org bisnes ayt kene manis..
    tapi part buruk2 barang org tu aku xsetuju lah.. better dia stresskn kehebatan produk dia kan..

    ReplyDelete
  7. Betul tu.. Jangan jatuhkan orang lain jika nak bersaing..

    Kalau nak jatuh, biar la jatuh sama-sama.. Jadi, boleh la ketawa menangis sama-sama jugak.. :D

    ReplyDelete
  8. yuupppp..
    memang kebanyakan yg menjual cenggituler modal depa...
    puji kita dahulu
    product depa yg terbaik..
    product yg ada tak elok
    bla.bla..bla..
    memang boring..
    nak cari duit pun janganlah sampai cenggitu...

    ReplyDelete
  9. orang kata aku cute
    jadi, aku ralat sikit nak turunkan berat badan... keh keh keh

    ReplyDelete
  10. Baca sambil senyum-senyum...Aspen x pernah suruh para WAHM biz cenggitu ok...sungguh x pro

    ReplyDelete
  11. salam..
    akak tak suka kalau seseorng nak berkawan,nak kenal dgn kta tp ada maksud lain...promote segala bagai...

    ReplyDelete
  12. akak pon anti org yg nk jual produk dier tp dok kondem2 produk org. mmg dem! cara dier nk pomot tuh mmg 'kotor' n hampehs..

    ReplyDelete
  13. Cantik adalah subjektif.ada org kata A cantik . tapi ada yg kata tak .ikut mata memasing.

    ReplyDelete
  14. salam


    sebab tu saya payah nak senyum kat org, kalau senyum je, selalu kena jual....hehe

    ReplyDelete
  15. habis Gb terus blah ker...ke terpikat beli gak barang dia..heheh

    ReplyDelete
  16. saya pun rindu someone..
    demmm jugak

    ReplyDelete
  17. besa la tu... strategy org berniaga... tapi kot yer pun, jangan laa memburukkan produk lain... nampak sangat dia tu tak berapa faham produk yang dia nak jual tuu...

    ReplyDelete
  18. hmm betul tu.. kalau lah politik boleh buat mcmtu kan bagus.. xburukkan org lain, bersaing secara sihat. kan bahagia malaysia..

    ReplyDelete
  19. selamat pagi awak....

    saya pon selalu kena gitu....

    bila dah dengar dia cakap product laen tu itu ini...

    terus cakap x pe la...

    saya dah lawa....

    hahahahaaa....

    larikkk...

    ReplyDelete
  20. org nak meniaga macam2 la skrg

    ReplyDelete
  21. biasa la tu..nk promote barang dia..hehe

    ReplyDelete
  22. orang kata kat aku, aku kacak.
    ada taik lalat cam Ning Baizura.

    (*tiru cara Dino komen...)

    :)

    ReplyDelete
  23. Huk aloh! Amerika!!! Sungguh tak suke camtuuu...
    My latest Entry :)
    The Beginning of the new

    ReplyDelete
  24. laa cenggitu pulak? kalau sy dah 'pusing'kan balik kata2 dia tu...akak tu cukup kurus ke? hihi

    ReplyDelete
  25. @gadisbunga eh takder lah....gelak sikit2 sambil tangan tekup kat mulut aje

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D