Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, April 2, 2012

Pesanan DMFK hari ini

Kat Muzium Alam Shah

Tadi GB ternampak kata-kata nasihat yang best dari Dr Mohd Fadzilah Kamsah. So terus terasa nak share kat sini! :D

"As salamu'alaikum para sahabat. Cara terbaik untuk bahagiakan diri ialah dengan berbuat baik & bahagiakan orang lain. Mulai hari ini, mari kita azam untuk tekankan butang lif atau bukakan pintu untuk orang lain, bantu orang lintas jalan, belikan air untuk kawan atau pengawal keselamatan, tunjukkan jalan orang yang sesat, bawa kuih untuk member di pejabat, dengari cerita kawan dengan teliti, kutip sampah di sekitar u, beri tip kpd waiter di restoren, bersihkan toilet untuk pengguna selepas u, SMS "I luv u" kepada orang tersayang, SMS "I'm sorry" kepada orang yang u lukai, SMS "tq" kepada yang bantu u, telefon ibubapa, adik beradik atau kawan lama, dsbnya. Wassalam."

Cool. Kan? :D

P/S: GB tak SMS. GB tulis je terus kat sini. I love you. Boleh? Heheh!

23 comments:

  1. mmm...nice

    sama lah untuk GB jugak ye

    ReplyDelete
  2. What around, comes around.. Kite berbuat baik pada orang, nanti orang berbuat baik pada kita plak...

    "kite salur charge positif, kite akan dapat kepositifannya... Dan jika kite salur charge negatif, so kite akan dapat kenegatifannya lah "

    ReplyDelete
  3. janganlah tulis kat sini GB. Kan semua org tahu nanti ..... hahaha

    ReplyDelete
  4. Seriously, hati saya akan tersentuh setiap kali melihat ada org yg mengambil initiatif turun dari kereta atau motor utk melintaskan org buta di jalan yg sibuk. Sungguh mulia hati mereka.

    ReplyDelete
  5. Buleh...buleh...takdehal punye! Hahahah...

    Luv u too!

    =)

    ReplyDelete
  6. GB lately ni mcm love is in the air jer hehe comel la..

    nak cakap jugak.. I LOVE YOU I MISSED U...

    ReplyDelete
  7. kadang, orang tolong tahan pintu lif untuk kita masuk pun i dah touching... harus kata tenkiu ;)

    ReplyDelete
  8. Bagus.

    Konsepnya, ialah bila kita buat kebaikan, kebaikan akan datang pada kita...ni pun rasa rasanya saya dgr dari FK jugak..

    ~ eh, baru perasan...your name mmg unisex kan...:P

    ReplyDelete
  9. i love u too..hikhik

    suka tgk gambo sarang lelabah tu!

    ReplyDelete
  10. Maksud tersirat buat baiklah sesama manusia...

    Kalau semua boleh buat memang aman dunia ni dik...

    ReplyDelete
  11. Gb..bagus ,,GB buat baik selalu ngan orang kn..tak perlu dato' bagi tau pun GB dah buat dah..sayang GB jugak..

    ReplyDelete
  12. emm.. tak susah pun nk jd baik kan!

    ReplyDelete
  13. baik berpada...
    yes
    donia ini bulat..
    ...
    er..(komen tak relevant kah??)

    ReplyDelete
  14. bukak pintu utk org lain pon ramai yg xbuat

    ReplyDelete
  15. menggembirakan org lain pun satu ibadah kan?

    gambar lawa..terang betul jaring2 labah tu ;)

    ReplyDelete
  16. i love you more...

    i love you most...!

    ReplyDelete
  17. Errr...den leh kata I LOVE YOU TOO ke....ahakz...ahakz

    ReplyDelete
  18. ko boleh la tulis gitu kat sini....

    aku tak boleh... keh keh keh

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D