Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, April 3, 2012

Coffin dalam cawan?

Tripod saya. Cap ayam je la tapi. ;D
(Tu bukan tangan saya)

Semalam GB buat kopi sambil layan Criminal Minds. Pastu tetibe Boboy marah GB. Dia kata:

'Along, tak elok minum kopi malam-malam. Tak tau ke dalam tu ada coffin??'

(Coffee + caffeine = coffin)

Gulp sekejap. Lepas tu bantai la gelak beramai-ramai! Hahaha!!!

*

Kene ada ruangan 'Kesalahan Tatabahasa' kat umah nampaknya ni.

P/S: Terus teringat zaman studio dulu. Kitorang ada sudut Kesalahan Tatabahasa untuk mencatit semua perkataan yang tersalah sebut oleh member-member studio. Pastu kalau tensen pegi la bergelak ketawa kat situ. Kihkihkih! Rindunye zaman tu!

66 comments:

  1. studio?? wow! awak belajar kat mana?

    ReplyDelete
  2. Kafein dah jadi keranda? hehehe...

    ReplyDelete
  3. wah siap ada sudut kesalahan tatabahasan
    kelasss. hehe

    ReplyDelete
  4. tetiba nak cuba bayang kan mcm mana la keadaan coffin dalam cawan??
    hahahhaaa...hilang stress gelak :)

    ReplyDelete
  5. ahahha kalau akak mauuu tersembur kejap ekekke ..
    ;))

    ReplyDelete
  6. Tujuan dia nak nasihatkan si kakak tapi tersalah sebut hihi.... Kakak pulak gelak sakan.

    Tapi kita pun akan masuk coffin juga satu hari kelak...

    ReplyDelete
  7. yg paling byk salah si Bob...hahahaha.....adeh adehhhh gelak gelakkk

    ReplyDelete
  8. lagi-lagi kalau lepak dengan kawan-kawan, kalau salah cakap, mesti kene bahan. :)

    ReplyDelete
  9. Hahahahaha!

    Nottyla GB nie...kwn sy dulu, ade kesalahan tatabahasa gak. Klu org len ckp sketching. Tp kwn sy bantai scratching. Apekah?

    ReplyDelete
  10. coffin? HAHA..

    tersilapp..takpelah janji ada ala-ala kan bunyiknya

    ReplyDelete
  11. dah hampir sama la bunyinya tu...:)

    ReplyDelete
  12. dah la malam malam kan, cerita pulak pasal keranda! hahah

    tripod cap ayam pun, cap ayam lah..yg penting boleh hold camera, dan produce mabelesssssss picca :P

    ReplyDelete
  13. Saya gelak-gelak juga kalau Irfan tersalah sebut ...

    'dora basikal Irfan'...ahahah

    ReplyDelete
  14. salam


    kadang-kadang nak laju , takut org sempat cakap, tu dia tersasul tu kot...ngeee..

    ReplyDelete
  15. ada sorang kakak ni selalu salah sebut..

    dan kami bantai gelak ramai-ramai..walau lucu tapi sesekali seronok gak..hehe.

    ReplyDelete
  16. sungguh chumel situasi tersebut

    ReplyDelete
  17. gB..
    lihat tajuk.. terus terbayang ada coffin kecil dalam donia...
    hehehehehe....
    wink .. wink.. semula kat u...

    ReplyDelete
  18. saya minum milo ajelah kalau sebelah malam mcm ni .... huhuhu

    ReplyDelete
  19. aku suka minum kopi.

    tapi gigi sudah menguning...

    ReplyDelete
  20. hehehehhe ... jangan coffin betul.......seremmm

    ReplyDelete
  21. terlajak perahu boleh diundur........

    ReplyDelete
  22. ada coffin eh?

    hehehe.. nasib baik tak minat sangat minum kopi..

    Miss GB.. org busylah katakan.. kite tak nyempat2 nak update selalu.. huhuhu.. :P

    ReplyDelete
  23. salam dari saigon.

    kalau minum tak elok, masuk dalam tu lagilah tak sanggup. hehe

    ada contest ke sdg berjalan sekarang ?

    ReplyDelete
  24. tiap=tiap hari saya telan coffin

    ReplyDelete
  25. pssssttt....tripod baru tuh. Lps ni main slow shutter aje la nmpknya org tewwww.. ngeeeeeee~

    Bagus apa boboi tu, at least dia tahu dan ada kesedaran yg slalu minum kopi xbgs tuk kesihatan. Bkn mcm kakak dia tu. hahahaha :p

    Sy xsuka kopi.

    ReplyDelete
  26. k,ayu selalu salah bab2 tatabahasa...

    wawawawa

    ReplyDelete
  27. ada satu lagi contoh ayat
    'si polan tu duduk kondom'
    (read : kondominium)
    hehehe

    ReplyDelete
  28. amboi seronoknya gelak kt org ekk...hehe

    ReplyDelete
  29. GB: jom outing reramai geng belog.

    Ajak bujal, DZ, uncle gedek, seme2 la!

    ReplyDelete
  30. cap ayam pun tapi ada juga tripod dari aku yg takde lagi nie huhuhuhu

    hahahaah suka2 gelakkan

    ReplyDelete
  31. @Lya Colours

    used to. tapi mmg menghiburkan. heheh

    ReplyDelete
  32. @ieda

    dibuatnye pulak msa tgh minum kopi. hahaha!

    ReplyDelete
  33. @Daddy Ziyyad

    pasni konsentret beli lens pulak. heheh~

    ReplyDelete
  34. @lieynanilaz

    ala..kite bukan menggelakkan..cuma nak happy2 je..hihi

    ReplyDelete
  35. @Riri Yoorin

    masa gelak kuat2 tu tak comel dahhh...hahaha!

    ReplyDelete
  36. @Aku

    pakai la ubat gigi yg whitening~

    ReplyDelete
  37. @Chik Att

    takpe. coffin masih boleh diterima. :D

    ReplyDelete
  38. @Maya Mayana

    mmg faham sebenarnya. saje je nak usik2. heheh

    ReplyDelete
  39. @al-lavendari

    sampai waktu nanti kita yang akan dimasukkan dalam tu. :D

    ReplyDelete
  40. @Azira Mohamad

    kegemaran betul menyelow shutter nih. hihihi

    ReplyDelete
  41. @Telor Power

    pasni nak beli cap itik pulak. hihihi

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D