Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, April 9, 2012

Bila iceberg meletup


gB dan Nurul Shifa'...penyejuk hati. :)
 Tu hidung dia kembang kempis, mesti tengah ada 'bisnes' la tuh! Ihihi.

Dia macam ni tau.

Bila kita dah berada dalam situasi tu untuk tempoh masa yang lama, maka seharusnyalah kita percayakan instinct dan bertindak ikut komensen. Dalam kes GB, I've read the situation well enuff, long before they spoke up. Cumanya kan, bila kite dah meletup baru dia nak bercakap.

Too late? Kinda.

Whatever.

P/S:  Semanis-manis orang, ada juga pedasnya. Jangan paksa lah. :)

55 comments:

  1. lama2 sgt memendam, sekali meletup, habissss

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,
    tolong jangan letupkan kat bebi comel tu ya

    ReplyDelete
  3. GB,dah sesuai jadi mak budak la..:)

    ReplyDelete
  4. hidung budak tu kembang-kempis diharap bukan berpunca dari yang memangkunya.... keh keh keh

    ReplyDelete
  5. pesal aku nampak ko comel dr baby nih...?



    .

    ReplyDelete
  6. wow nampak keibuan laa GB.. :)

    ReplyDelete
  7. baby hidung kembang pun cute jer...comey plk tuu..

    ReplyDelete
  8. nurul shifa' looks like her aunty. ye lah birthday dekat2.
    i can actually visualise u saying..dia macam ni tau :D
    manis2 pedas i tink better than pedas2 manis. anak i suka sweet sour ;)

    ReplyDelete
  9. haluuuuus .. rambut Shifa'.

    uncle tersedak bila baca "ikut komensen" ... dipersilakan ! hehe

    ReplyDelete
  10. GB..rasa tak percaya n3 nek meletup bilan tengok gambar ni..manisnya senyuman GB sama comel ngan baby shofa'

    ReplyDelete
  11. nurul shifa? as beautiful as the name. :)

    ReplyDelete
  12. Tu dia dah meletup ak guna nak kata apa kan...

    Hmmm... baby siapalah pulak nie? Comel macam gadis yg memegangnya:)

    ReplyDelete
  13. Heheheh....pic tu, comel.

    GB orgnye kelakar n hepi2. Tapi garang. Betul tak?

    ReplyDelete
  14. @Lya Colours

    berenang dalam lava la jawabnye. huhuhu

    ReplyDelete
  15. @anyss

    hihi. buah hati tu, mana boleh meletup kat dia... :D

    ReplyDelete
  16. @pena rozie

    dia nyer body language mmg cenggitu. hahaahaa

    ReplyDelete
  17. @Kamsiah

    sungguh saya faham sekali hint itu akak. hihihi

    ReplyDelete
  18. @Aku

    yang pangku dia wangi okeh! heheheh

    ReplyDelete
  19. @tasekM

    hihi. mula la kembang ni. cer kabo, nak ape sebenornya kak? :p

    ReplyDelete
  20. @ummi5

    mom says shifa' looks so much like me when i was her age. hihihi.

    in fact i mmg 'bercakap' masa i type this entry. feels really like 'bercakap' walau bukan dgn mulut. lega tau!

    next time i bawak asam sweet sour for ur kids. diorg suka tak?

    ReplyDelete
  21. @al-lavendari

    saya rasa komensen tu dah boleh dibahasamelayukan lah. amacam cadangan saya?

    ReplyDelete
  22. @Acik Erna

    lepas meletup selalunya gb akan senyum macam biasa. heheheh

    ReplyDelete
  23. @Ibu n Abah

    kalau tak takdela pengalaman. kan kan?

    ReplyDelete
  24. @Kakzakie

    tu la anak buah saya. cucu pertama mak ayah saya.

    comel mcm saya kan? ngeeee

    ReplyDelete
  25. @Pok Amai-Amai

    tak garang sebenarnya. tegas je. tapi kdg2 main redah je marah org kalau tak kene caranya. isk!

    ReplyDelete
  26. asam tak pandai makan cos the mum tak reti. kejam kan apa mom tak suka, tak kasi anak try haha.
    yg they kenal cuma sweet sour fish hehe

    nanti shifa' buat pasport, mamanya boleh bawak ke sini.
    that day, ada report in newspaper, but i belum read fully, the train station at tanjong pagar now open to public.
    http://www.channelnewsasia.com/stories/singaporelocalnews/view/1193075/1/.html
    http://news.asiaone.com/News/Latest%2BNews/Singapore/Story/A1Story20120404-337676.html

    ReplyDelete
  27. @ummi5

    hahaha kejam occayy :p. tp asam sebenarnya x berapa bagus pon.

    kalau betullah stesen tu finally open to public maka haruslah i pegi lagi. tgk dalam pulak. nnt i mintak izin ummi shifa' utk bwk dia jalan2. hehe

    ReplyDelete
  28. mcm nak dekat samalah muka auntie sama nak buah tu :)


    emm ckp psl apa ni..tp mmglah kalau kita pendam lama-lama boleh meletup

    ReplyDelete
  29. tembam nye...geram nak gigit pp dia

    ReplyDelete
  30. @@cu SaYaNg

    shifa' jerit: selamatkan saya dari digigit!! hahaha!

    ReplyDelete
  31. salam ziarah dan salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  32. @Mama Zharfan

    sila sila. terima kasih sudi singgah sini. ;D

    ReplyDelete
  33. Comel Nurul Syifa'..geram tengok pipi dia yang gebus tu.. :)

    ReplyDelete
  34. @Nida Mohd

    kalau pegang2 nanti dia buat muka. hihihi!

    ReplyDelete
  35. iceberg gitu... comeljer dia buat gitu...

    ReplyDelete
  36. berbisnes atas riba maklong kah?
    ehehe

    ReplyDelete
  37. Pipi awak berdua sama laaaaaaaaa...........

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D