Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, April 22, 2012

Bila buat benda yang kita suka, kita takkan rasa penat. Mungkin.

Tea and scones. Dok bawah bumbung transparent kaler biru ni buat gambo jadik biru lah! Ish~

GB suka apa yang GB buat. Jalan-jalan. Singgah-singgah amik gambo. Borak dengan strangers yang kebetulan ada kat tempat yang kita pegi tu. Dan benda tu buat GB rasa tak penat. Siyes.

Tadi Semalam first time gi naik ke Ladang Teh Sungai Palas. Cantik gile tempat tu...dengan jalan nak naik pun penuh lumut hijau dekat bukit. Best rupanya eh!

P/S: GB pakai tudung bawal kaler biru harini semalam. :)

71 comments:

  1. wah, tu dia naik bukit2..
    misti byk tembak gambar alam ni kan..
    seronok~

    ReplyDelete
  2. ...suka jugak tegur strangers. :)

    ReplyDelete
  3. Asyik sebut scones je..

    Sedap ke scones ni GB..? Tak pernah lak cuba... Nanti nak cari resepi dia laa..

    ReplyDelete
  4. sudah tentu. i kalau dapat jalan2 memang tak rasa penat tapi kalau jalan untuk exercise ke jogging confirm penat. fikirkan aje dah penat.
    rasanya tak pernah c u in tudung bawal. unik term tu, invented by sapa agaknya. i tink down here tak panggil bawal.

    ReplyDelete
  5. aku pulak, selalu kena tegur dek strangers...

    ReplyDelete
  6. GB, kat mana ladang teh sungai palas tu.

    ReplyDelete
  7. aah .. nak2 lepak2 dan makan2 free .. layie best dik .. ;)

    ps ; GB nak tanye kenapa bila kita transfer ke pic dari canon melalui card reader , semua pic corrupt huhu ?? masalah card reader tu ke ?? ..

    ReplyDelete
  8. bunyik mcm ada orang hadiahkan tudung bawal kaler biru jek.. keh3.. cewahhh...

    ReplyDelete
  9. Kalau cantik itu boleh buat jadi gila, mak tak nak pergi. :)

    ReplyDelete
  10. makan ape tu??
    kenape macam tak pernah tengok je..

    ReplyDelete
  11. saya kalau dengan strangers agak berhati-hati,takut kena tipu atau etc..

    ReplyDelete
  12. sedap nye hidangan di atas meja..duk intai GB tak nampak plak :)

    ReplyDelete
  13. sedap kelihatannya..
    sy pon rasa ..buat benda yang kita suka takkan rasa penat yang penat.

    ReplyDelete
  14. GB betul tu..bila buat benda yang kita suka..memang tak rasa penat.
    Gb ada apa2 kaitan ke ladang teh palas dengan tudung biru gb pakai semalam

    ReplyDelete
  15. gB..
    Geography fail..
    Ladang teh sg palas kat mana?

    ReplyDelete
  16. gB..
    Geography fail..
    Ladang teh sg palas kat mana?

    ReplyDelete
  17. gb,

    lama yek aku tak nyinggah di sini...minggu lepas aku gi ladang teh cameron..makan scones..teringt kat ko sbb ko kan suka makan scones :)

    ReplyDelete
  18. Salam kenal. I dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;)

    ReplyDelete
  19. ni kat bharat tea tepi jalan tu eh..?

    ReplyDelete
  20. makan tak berjemput,keciwa..hee..;p

    ReplyDelete
  21. Bila peginya tuh... OK tak jalan kesana? Last time teman kesana, banyak kesan tanah runtuh...

    ReplyDelete
  22. Impian yg blm tertunai- cameron highland!!!!!

    ReplyDelete
  23. apa kata GB tukar kerjaya jadik jurufoto bebas..memula buat sambilan dulu..

    ReplyDelete
  24. komen akak : sila rujuk komen kakcik dan komen kak ainnoraini.. heeee..

    ReplyDelete
  25. ammboii sonoknyer jalan jalan kanns.. ehhhee

    ReplyDelete
  26. GB oii cik riri meleleh nengok stoberi ngn scone tuh.. adoilaaahhh mau g tanah tinggi ...

    ReplyDelete
  27. banyak ke borong teh...???
    nikmatnya minum teh kat puncak sana...

    ReplyDelete
  28. Kita da x larat...kita pun nak p jalan-jalan....uwahh!!!!! Teringin nak pegi Golden Palm Tree Sepangggg

    ReplyDelete
  29. scones tu mengingatkan kak ati masa
    kerja di lobby lounge, regent hotel
    bila time afternoon tea..
    hari2 dpt ngap scones yg enak tu ..hihi


    kat mana sungai palas tu GB???

    ReplyDelete
  30. Dah mcm penjajah British, kan? Minum ptg dgn teh dan skon. Sedap oh!

    ReplyDelete
  31. tak penat kerana kita rela. rasa penat akan muncul jika dilakukan krn terpaksa. Kan GB kan ..

    ReplyDelete
  32. @sepa

    sebab masing2 sama tujuan. nak tengok tempat orang kan?

    ReplyDelete
  33. @~ Cik Azz ~

    saya suka sebab dia tak manis. tapi makan kat CH je feeling best. mkn kat bawah boleh boleh la..huhu~

    ReplyDelete
  34. @ummi5

    tudung bawal tu tudung empat segi sebenarnya. i pun tak tau sapa yg coined that term. heheh.

    i dah penat memikirkan pasal joging. hahaha!

    ReplyDelete
  35. @ieda

    makan tu tak free la tapi. huhuhu~

    ReplyDelete
  36. @ardzmarn

    tudung bawal adik aku beb. aku recycle pakai je. huhuhu~

    ReplyDelete
  37. @kakcik

    tapi mmg cantik gile mak. ihihihi~

    ReplyDelete
  38. @Mimi Jazman

    tu scones dik. kat giant ada jual tapi ada kismis la. :)

    ReplyDelete
  39. @lieynanilaz

    just small talk je. sebab kebetulan sama2 ada kat tempat tu. :)

    ReplyDelete
  40. @Nieda

    makan tu acara wajib sebenarnya. hihihi~

    ReplyDelete
  41. @cik izars

    kan? sebab kita tak terpaksa nak buat benda tu~

    ReplyDelete
  42. @Acik Erna

    takde kaitan sebenarnya acik. cuma saya dah lama tak pakai tudung bawal. nak nak pulak kaler biru. hihihi~

    ReplyDelete
  43. @ainnoraini

    mungkin sebab dia tak dok tepi jalan mcm cameron bharat. :)

    ReplyDelete
  44. @fatt

    minggu lepas? hari apa?

    aku baru naik CH sabtu yg baru ni. makan scones juga. :D

    ReplyDelete
  45. @Izni Hafiz Abdul Rashid

    sabtu yg baru ni. jalan so so la. kene hati2 sikit. :)

    ReplyDelete
  46. @Anaa

    saya dah jawab kat kakcik dan kak aini. heheh~

    ReplyDelete
  47. @hajiMete

    tapi rasa tak cukup. nak jalan lagi~

    ReplyDelete
  48. @Kamsiah

    tak borong pun kak. just minum je kat atas tu. :D

    ReplyDelete
  49. @Ati Masrif

    saya rasa scones kat situ mesti lagi sedap kan kak?

    ReplyDelete
  50. @Pok Amai-Amai

    kat atas tu, makan mende tu je boleh feeling. turun bawah dah kurang dah~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D