Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, March 30, 2012

Tolor

Ni gambo diambik pakai kamera fon

Nasik putih herbal ponni panas panas.

Tolor goreng mata lembu (kerbau pun boleh).

Kicap.

Gulp!

*

Atau...

Roti tolor kasi banjir, kuah dal sambal!

Dapnye weh! Dapnyer!!

P/S: GB tengok dalam rancangan masak memasak mat saleh kan....telur ayamnya apasal kaler putih eh?

32 comments:

  1. acu pun selalu tengok rancangan masakan omputih telur ayam nye putih
    tertanya2 gak...emmm..nape ek

    ReplyDelete
  2. Telur ayam oversea.....
    Putih juga macam depa, kihkih.....

    ReplyDelete
  3. nasi panas + tolor mata + kicap + cili api = wallaweyyyy...

    ReplyDelete
  4. x suko roti banjir
    cepat muak
    amoi dekat office saya ni, kalau pergi makan kat mamak, dia mesti order telor goyang 2 bijik. kuning cair. dia curah kicap byk2. erk! tak berani makan. tak sanggup nak menambah kolestrol pada diri ini >_<

    ReplyDelete
  5. telur dadar + kicap + sambal belacan = dua kali tambah nasi.. he..he..

    ReplyDelete
  6. yang mat salleh tu telor ayam ker telor itik hehe..

    tak pon dorang basuh kulit telur sampai putih

    ReplyDelete
  7. telor ayam mat salleh ikut warna kulit tuan dia kot !

    orang NS tak panggil tolor, tapi tolo jer.

    ReplyDelete
  8. CA ingatkan tolo tu tolo itik... rupanya tolo ayam .... rugi gak tak makan keh keh ...

    ReplyDelete
  9. i pun tertanya2 mmg..tapi mmg kaler telur kat sana semua putih ;)

    n smlm terjumpa kat tesco mmg telur ayam kaler putih ngeee...

    ReplyDelete
  10. tolor kurang masak 2 biji..

    sebab ayam depa dok kat snow.. hahahha

    ReplyDelete
  11. Kakak kena kurangkan makan 'tolor' GB. Sebab bila dah tua nie kena jaga kolesterol. Tapi anak kakak suka telur mata lembu bubuh kicap...

    ReplyDelete
  12. hmmm... tghari ni aku nak makan nasi dengn telur goreng la.... jimat pun jimat gak..

    ReplyDelete
  13. omelet + cheese + bawang , di makan dgn roti = TERBAIK.

    ReplyDelete
  14. yum.....buat karamel pun ok gak

    ReplyDelete
  15. salam

    y putuh tu telor itik kot..hehe

    ReplyDelete
  16. Peh...nasi telur mata dgn kicap...lapo nie!

    ReplyDelete
  17. oooo...ayam keturunan inggeris lain dengan ayam keturunan melayu..nak research lah pasal salasilah telo ayam ni..menarik..hehe :)

    ReplyDelete
  18. sy x brp gemar telor tp kalau takda lauk bolehlaa huhu..


    tp sy x leh tahan kalau tgk telur mata lembu yg bergoyang huhu

    ReplyDelete
  19. Salam GB,

    Dah depa pun orang kulit putih,pasai tu lah telor ayam depa putih...ayam mat saleh lah kata kan he.he.he....

    ReplyDelete
  20. selalu dengar telur mata kerbau jek
    yang mata lembu ni baru baca kat sini..hik3

    ReplyDelete
  21. salam jumaat...

    GB buat lah petua ni....\

    Telor ni kalau makan banyak2 pas tu jangan buang air besar 2-3 hari....
    pas tu lepaskan gas dalam keter....

    peergghhhh...... boleh pengsannn....

    ReplyDelete
  22. sup telor pon sedap!!!
    nyammeh!

    salam singgah dari cik jannah :)

    ReplyDelete
  23. suka telur mata + renjis kicap + hiris cili padi...fuh sedapnya pekena dgn nasi panas2...hehe

    ***org putih puya maybe telur burung kot...hehe

    ReplyDelete
  24. putih telor.. no kolesterol

    makan lah banyak banyak

    ReplyDelete
  25. sambal tolor pecah...arggggg...gaul-gaul ngan nasi...arrrgggg

    ReplyDelete
  26. guna fon pon cantik gambar dia :)

    Saya xgemar telo
    tp suami sy suka sgt
    Tiap kali msk mesti xpernah lupa telo
    skrg mcm2 resepi telo sy bljr..pelbagai kata org.
    Tp kdg2 tu muak jugak asyik tgk telo je. he3~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D