Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, March 8, 2012

Segmen mari bertanya

Scanned photo of a waterlily in a pond at Monsopiad Cultural Village, KK.
Captured on 2002 using SLR Nikon FM (as featured in this entry)

Salam kawan-kawan.

GB rasa macam nak buat segmen mari bertanya lah. Kawan-kawan ada soalan apa-apa nak tanya GB tak?

Kalau ada silalah tanya kat kotak komen. Yang mana mampu dijawab, GB akan jawab dalam entry akan datang. Kalau soalan sikit, GB buat 1 entry aje. Kalau banyak, mungkin berentry-entry. Kalau dah jawab nanti GB akan roger kawan-kawan. Heheh.

Soalan adalah bebas. Heheh!

P/S: Malu bertanya kang sesat jalan. Heheh!

47 comments:

  1. Salam sayang GB yang manis seperti gula....:)

    satu je soklan bonus dari akak..

    "bila nk begi kad undangan GB?"

    hehehe..jawab jangan tak jawab.

    ReplyDelete
  2. Very nice capture of the water lily. I've always wanted to get a shoot this 'flaming' flower core.

    ReplyDelete
  3. Macamana GB 'buat' gambo tu? Cantik. :)

    ReplyDelete
  4. GB, GB ni kan banyak berahsia, apa rahsia yang paling GB simpan...kasi bocor skit

    HAHAHA....GB dah berumur tapi masih belum berpunya ke?? Jual mahal kot

    ReplyDelete
  5. Takmo tanya apa2 berkaitan personal..

    Sebab akakpun tak suka jika ada orang yang bertanya pasal personal akak...

    Respect each other.. :)

    ReplyDelete
  6. soalan aku:

    Agak-agaknya benarkan Apollo 11 berjaya sampai ke bulan?

    ReplyDelete
  7. Kepada Auntie GB bejak bestari...

    Berapa banyak tahu lalat di badan Auntie?...

    haaa..kira auntie kiraaaaaa

    ReplyDelete
  8. Sayang sayang buah kepayang
    ditelah pahit dibuang sayang
    abang sayang GB pun sayang
    kenapa penyatuan tak ada bayang

    buah kelapa buah kuini
    buah manggis buah rambutan
    mengapa sendirian sehingga kini
    apakah GB manis menjadi rebutan

    bangun tidur terus menguap
    jawab GB jangan tak jawab

    gurau-gurau dik...

    ReplyDelete
  9. ganaz lah gb leh snap pic bunga duk dalam air ni..**maybe dari atas jambatan atau camne yea?..ske sangat

    **apa pendapat GB tentang cinta? :)

    ReplyDelete
  10. soalan saya..

    dengan 1 patah perkataan sahaja, gambarkan blog ini dengan diri GB?

    ReplyDelete
  11. gb tangkap bersama siapa bunga ni?

    ReplyDelete
  12. salam gb..

    i love u...
    tanya sikit bila nak datang sini?;p

    ReplyDelete
  13. aku nak tanya apa? takpa, kalau ada soalan nanti aku what's app je la.. hehe

    ReplyDelete
  14. bila nak belanja eskrem kat ice room?
    haha

    ReplyDelete
  15. Sebab ramai yg dah tanya GB soalan cliche itu, maka saya nak tanya soalan lain..soalan saya ialah:

    " describe siapakah GB, dan apa yg GB akan buat dalam masa 10 tahun dari sekarang"

    :)

    ReplyDelete
  16. soalan saya: apa persamaan justin bieber dan brintney spears?

    ReplyDelete
  17. Berani mati buat mcm ni.

    Kalau GB boleh ulang masa lampau, apakah event yg mahu GB lalui semula?

    ReplyDelete
  18. hehe..jenuh la GB nk jawab seme soalan nnt


    soalan sy:


    apakah ciri-ciri lelaki idaman GB ;P

    ReplyDelete
  19. js nak tanya, gb keja kt mana..manalah tau blh berjumpa..hehe

    **cantik gambar tu kalau js nak tiru stail tu camne ye...hihi..

    ReplyDelete
  20. erm..lokasi GB subang kan? boleh kasi detail ckit? mgkin kita berdekatan =)

    ReplyDelete
  21. nak tanya... apa komen GB terhadap blog saya!? hahahaha..

    jawab tau.. =)

    ReplyDelete
  22. Nikon ngan Canon mana lagi best? sila jawab dgn jujur...hehe...

    ReplyDelete
  23. err,,kebetulan soklan saya sama ngan yunus badawi..

    if lah kan..
    leh ulang lik.. nak restart kat part mana and why?

    ReplyDelete
  24. eeehehehe GB asalnya dari mana ya? all your siblings memang terrer ya snap photos? or maybe ada family member you yang jadi photographer? oops, terlebih soalan plak hehe. :)

    ReplyDelete
  25. Dari mana Gb dapat ilmu ilmu tentang munge?cerita la sikit..hampir semua munge Gb tahu namanya..impress tau!

    ReplyDelete
  26. banyak soalan dah tu....saya cuma nak tau jawapan...boleh gitu!!..

    ReplyDelete
  27. tggu jawapan GB untuk semua soalan di atas :)

    ReplyDelete
  28. kakain cuma nak baca jawapan jer dari soalan2 tu semua...boleh ke gitu gB..yg manissss...

    ReplyDelete
  29. soalan eh? ha..kita kan perempuan,dulu2 mesti kita penah angan2 kan,nk lelaki yg cmne.yg ada lesung pipit la,nk lg tnggi la..GB cmne?

    ReplyDelete
  30. apa beza antara photographer dan pemilik Nikon?

    ReplyDelete
  31. bila GB nk kawin????wakakaaaa...

    ReplyDelete
  32. Masa nak snap foto, tgk2 kamera kesayangan dah hilang... Apa perasaan GB masa tu?

    ReplyDelete
  33. Satu lagi, apa beza pokok telipok spt dlm foto dgn teratai?

    ReplyDelete
  34. salam kenapa nama gadis bunga..sapa sebenar apa hehe...soalan sengal..

    ReplyDelete
  35. assalam GB..manisnya gambar tu..
    soalan bonus..bila nak jemput?

    ReplyDelete
  36. No question. Sekian terima kasih :)

    ReplyDelete
  37. apa nama mak aku?





    ok.
    aku balik dulu.

    :p


    .

    ReplyDelete
  38. kemain ramai yg tanya...

    saya tumpang baca jelah nanti...

    ReplyDelete
  39. bila nak ajak berfoto shoot sama??

    ReplyDelete
  40. umoq GB berapa eh? dari gaya penulisan nampak matang :)
    hehe *dasar kepochii

    ReplyDelete
  41. boleh tau GB pakai camera model apa :)

    ReplyDelete
  42. where, how do u see yourself in 10years time
    kira soalan angan2 yg ingin dijadikan kenyataan :)

    ReplyDelete
  43. (1) kenapa GB suka ambil gambar bunga atau pokok ?

    Wakjan nak 5 jawapan yang tidak bersandaran antara satu sama lain. ahakssss ...

    (2) Adakah GB suka mengedit gambar ? Jika YA, berapakah peratusan gambar yang diedit dengan yang tidak langsung diedit. Contoh 50-50/30-70, dsbnya ...

    Ok, itu aje. Thanks in advance ...

    ReplyDelete
  44. dah pernah dapat advertorial post tak? kalau ada berapa ?

    ReplyDelete
  45. rasanya saya baru sini... saya just nak tanya... bunga ni dah kawin ke.. ekekeke

    ReplyDelete
  46. saya nak tanya GB..

    1. gambar yg diambil di edit ke tak sebelum masuk blog?

    2. Tak kan guna kamera cap chicken yang GB cakap tu jer gambo cantik2..

    3. BILA NAK KAWIN?
    oppp jgn mare..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D