Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, March 20, 2012

Part 3: Menjawab soalan Azam, Queen, Sahrom, DaddyZiyyad, Syafawani, Yunus Badawi, Jemarisuri, Munnafendy, Fatin Mraz, RTP Farra Arisha, Ladysirna, Kamsiah, Ummi 5: Soalan kategori Personal




Azam  - apa rahsia yang paling GB simpan...kasi bocor skit. HAHAHA....GB dah berumur tapi masih belum berpunya ke?? Jual mahal kot
Rahsia GB yang paling rahsia sekali akan tetap jadik rahsia. Heheh. :D
Pasal belum berpunya tu, itu rahsia Allah pulak. Jual mahal mungkin tak, tapi pemalu mungkin ye. Maklumlah, kita kan serba kekurangan. J

Queen – berapa taik lalat di badan GB
Haritu dah kira dah, sekarang lupa balik. Haha. Sorry Nik!

Sahrom - dengan 1 patah perkataan sahaja, gambarkan blog ini dengan diri GB?
Saya

DaddyZiyyad - describe siapakah GB, dan apa yg GB akan buat dalam masa 10 tahun dari sekarang.
Ummi 5 - where, how do u see yourself in 10years time. kira soalan angan2 yg ingin dijadikan kenyataan :)

GB ni orang yang pelik dan penuh dengan macam-macam idea tapi nak execute tu selalu sangkut. Mungkin sebab tak jumpa lagi orang yang boleh ‘masuk’ dengan GB kot. And dalam 10 tahun lagi, GB harap…GB harap dah settle down and make a family dengan seorang lelaki yang baik, beriman dan bertanggungjawab. Doakan GB eh. :D

Syafawani - umoq GB berapa eh? dari gaya penulisan nampak matang 
GB dah (ke baru?) 31 dik. J

YB - Kalau GB boleh ulang masa lampau, apakahevent yg mahu GB lalui semula?
Fatin Mraz - if lah kan..leh ulang lik.. nak restart kat part mana and why?
Kalau boleh kan, GB nak ulang balik sebaik sahaja lepas grad. Sebab time tu semangat tengah berkobar-kobar nak keje kat Singapore atau Dubai. Sebelum tu life was great, takde yang GB nak ulang walau bukan semuanya terbaik. Tapi itu yang buat kenangan jadik indah tuh. Kan? :D

Jemarisuri - gb keja kt mana..manalah tau blh berjumpa..hehe
Munnafendy - lokasi GB subang kan? boleh kasi detail ckit? mgkin kita berdekatan =)
Lokasi GB adalah berdekatan dengan Shah Alam, Sungai Buluh, Airport Subang, Kota Damansara, Tropicana, dan Bandar Utama. Heheh.

RTP Farra Arisha - GB asalnya dari mana ya?  all your siblings memang terrer ya snap photos? or maybe ada family member you yang jadi photographer? 
GB asal Kedah. Kalau nak kata terer tu tak lah, tapi adik bongsu GB minat fotografi jugak. Minat GB timbul sebab ayah memang peminat fotografi sejak dulu. Selalu tengok ayah main-main dengan kameranya. Cuma zaman sekarang tak berapa aktif sebab digital-digital ni ayah tak pandai sangat. Dia lebih pakar pakai kamera berfilem.

Ladysirna - Dari mana Gb dapat ilmu ilmu tentang munge?cerita la sikit..hampir semua munge Gb tahu namanya..impress tau!
GB ni tukang kebun, sebab tu kena tau nama bunga. Heheh. Tapi tak semua bunga GB tau. Kalau pokok-pokok hutan, herba, dan bunga empat musim, GB tak berapa tahu. Lagipun zaman belajar dengan zaman kerja ni, landscape dah berevolusi banyak kali dan tiap kali tu ada je pokok dan bunga yang ‘in’ untuk waktu tu. So learning process never ends.

Kamsiah - salam kenapa nama gadis bunga..sapa sebenar apa hehe..
Heheh. Gadis Bunga tu sebab GB suka bunga. Dan pada masa yang sama GB nak jadi macam bunga. Cantik. Indah. Tapi real life GB tidak le sebegitu. Heheh.
Takpe. Panggil je GB ni, GB. Ngeeee~

P/S: Part last, akan datang, hal kawin dan cinta. Adey!

88 comments:

  1. jawapan selamat ni GB....hehehe

    Insyaallah semoga dipercepat jodoh olehNYA...amin

    ReplyDelete
  2. waaa, terhurai sudah pertanyaan kami sebelum in ya hehe. okay GB good luck in the future of yours. :)

    ReplyDelete
  3. agak2nya lepas grad tu ada gak
    buah hati yg tersayang kot :P

    ReplyDelete
  4. tak sabar nak tunggu part last ni.. saspenn.. hehe..

    ReplyDelete
  5. Seronok jugalah idea GB nie. Kakak tertunggu-tunggu tau. Even masa cuti tu kakak buka blog GB je sebab nak tahu jawapan tapi tengok tak tukar lagi... ha hari ini ada lagi N3 baru.

    Macam cuba nak mengenali GB...

    ReplyDelete
  6. HEHE..x sabar nk tunggu soklan sy dijawab plak


    p/s: sori br smpt singgah ke blog GB

    ReplyDelete
  7. ooowh GB org kedah...1 kapal la kita...kedah belah mana tu GB

    ReplyDelete
  8. salam
    sbnrnya soalan tu,nak tanya nama apa sbnrnya hehe,..
    ya... bunga baunya wangi, warnanya cantik, menggoda dan menarik...

    ReplyDelete
  9. baru acu tau GB seorang tukang kebun..hehehee

    ReplyDelete
  10. Awak tukang kebun yer...kita tukang gebang...

    ReplyDelete
  11. Seyesly umo u 31?.. Patutla mmg penulisan matang sangat. huu. tp selalu +ve. ai loike.!

    ReplyDelete
  12. yaaaa..... kita sati negheri lah nooo...

    ReplyDelete
  13. ohw manyak yg saya dh tahu skrg ni..hehe

    GB akak men terjah je gi bgn lalang restoran mana sebab teruja nk mkn pepahat..hehe tp menuruk daddy ziyyad dia selalu mkn kat restoran bgn lalang seaview tp tk yah risau spnjg jln tu restoran semua bersepah

    menembak sunset smbil mkn seafood,sambil menyelam smbil minum air,kalau pndai mancing boleh mancing sekali :P

    ReplyDelete
  14. assalam GB..jawab..jangan tak jawab..he he.
    Pemalu tu la kelebihan GB

    ReplyDelete
  15. sbnrnya perkahwinan ini seperti jambatan...kalau jambatan itu panjang lambat la nak sampai..ade sesetengah org dia punya jambatan pendek je,so cepatlah dia kawen..

    ReplyDelete
  16. wow sonoknya baca..semakin mengenali GB :)

    ReplyDelete
  17. arkitek landskap, haruslah tahu kan.hihi

    ReplyDelete
  18. moga ditemukan jodoh.. aminn..

    ReplyDelete
  19. pehhh...mcm kena soal dgn wartawan oooo...hebat

    ReplyDelete
  20. okeh, saya menunggu last part ;)

    ReplyDelete
  21. ... last part itu sungguh mendebarkan... hehehe

    ReplyDelete
  22. i c my name at title, but not at answers? i even counted the number of names and the number of ans. hehe me and my madness with numbers. tapi i tak la small heart u missed me ;)
    nvrmind la, dont ans also can.
    gambar belon cute, kat mana, nak beli. depan deretan tandas eh.

    ReplyDelete
  23. nama gadis bunga itu sgt2 simbolik .. akak duk fikir nak guna nama simbolik jugak ! .. ;)

    ReplyDelete
  24. haha terkantoi i tak baca teliti ;)
    tak sangka ada soalan lain 10tahun juga.
    Amin. keluarga sakinah, insyaAllah.

    ReplyDelete
  25. tak kaci..takkaci...tak menjawab soalan dengan tepat..hahhahah =)

    ReplyDelete
  26. alamak! mak tertinggal lagi. Baru 'jumpa' sesi soal jawab GB yang ini. ;-)

    ReplyDelete
  27. jawapan yg ringkas dan mengikut kehendak soalan..

    tenkiu GB

    ReplyDelete
  28. sebai tak ada adik yg sebaya GB..kalau tak dah kenen2...heheheh!

    ReplyDelete
  29. @azam

    jawapan selamat tu perlu..heheh~

    terima kasih di atas doa. amin~

    ReplyDelete
  30. @Ati Masrif

    takde kak. siyes. saya fikir pasal keje je. :D

    ReplyDelete
  31. @Kakzakie

    ala kak. malu saya. saya biasa2 ja, mcm org lain. saje suka2 je buat Q&A ni. hihi~

    ReplyDelete
  32. @Kamsiah

    tauuu...kalau betul2 nak tau boleh la email. hihi~

    ReplyDelete
  33. @Puteri Biru

    tulis berdasarkan pengalaman dan pemerhatian dan pergaulan.. :D

    ReplyDelete
  34. @Maya Mayana

    banyak eh buleh buat tepi laut cenggitu~

    ReplyDelete
  35. @Acik Erna

    sampai sekarang tak hilang malu ni acik. :D

    ReplyDelete
  36. @EE

    jambatan saya panjang. jalan kaki pulak tu., :D

    ReplyDelete
  37. @Tihara

    ala kak. tengs. saya suke2 je ni. hihi~

    ReplyDelete
  38. @zati embong

    kalau tak tau kene la tukar bidang. huhu~

    ReplyDelete
  39. @ummi5

    belon tu kat hot air fiesta putrajaya ahad lepas. belon tu je dapat. :D

    ReplyDelete
  40. @ieda

    saya ni pemalu dah perahsia, tapi lama2 banyak juga cerita. tu yg jadi gadisbunga tuh. :D

    ReplyDelete
  41. @ummi5
    it's ok. i shd put different colours on your name. hihi~

    ReplyDelete
  42. @kakcik

    mak jgn risau. mak tak terlepas satu entry pun lagi. :D

    ReplyDelete
  43. @sahromnasrudin

    kite jawab apa yg ditanya je kan?

    tengs sahrom.

    ReplyDelete
  44. @kaklong

    haha. susah nak ngenen kt yg tua ni kan kaklong? :D

    ReplyDelete
  45. salam

    kena soal siasat tu...jenuh menjawab tu... y penting enjoy :)

    ReplyDelete
  46. nak tunggu jawapan pada soalan seterusnya..hehe.

    ReplyDelete
  47. Salam, Menarik dan tertarik! dgn tulisan ni.

    ReplyDelete
  48. heee..GB rahsia ttp rahsia yea..ira kena pggil akk GB laaa camni..br tau umur GB..Igtkan kak GB br 25+ je..wuu..xpe k.GB ada jodoh nt msti kak GB dah stlle down..amin..;)

    hee..lepas konvo mmg smgt kerja berkobar2 kan..heee..thankss k.GB wish..malu gambar konvo tak cantik sgt mcm gambar kak GB..:)

    ReplyDelete
  49. Rasanya belum terlambat kalau GB nak kerja kat overseas seperti Singapura atau Dubai.

    Why not give it a short?

    ReplyDelete
  50. Nak jawap soalan kamu hari tu.

    Kalau nak taruk lagu tu sama macam copy dari youtube macam biasa tapi kamu kecikkan saiz dia manually. Harap tips ni dapat membantu untuk lebih memartabatkan lagi blog ni... kahkahkah serius gila ayat...

    ReplyDelete
  51. banyak jugak tak menjawab soalan gb ni..hehe

    ReplyDelete
  52. GB pon org Kedah? haha baru taw..so lame! anyway thanks sebab jawab soalan wani pasai umoq GB tu =) keep on writing okay =D

    ReplyDelete
  53. waahhhhhh....kamu satu kapal dgn kakD rupa2nya...

    ReplyDelete
  54. @Syira Qahira

    heheh. ini namanya sendiri cari penyakit. haha!

    ReplyDelete
  55. @Yunus Badawi

    mujur saya dah buang R tu awal2. heheh~

    ReplyDelete
  56. @Ismail Fitry

    aku tak paham! citer detail sikit! *aku mmg bengap sikit bab2 ni~

    ReplyDelete
  57. wahhh..dah lama tak singgah sini..tahu2 ade sesi soal jawab pulak..nak tanye soklan jugak kat GB la cenggini..boleh tak? boleh tak? hehe..;p

    ReplyDelete
  58. baru dtg sini GB tgk jawapan =)

    sah! kita mmg dekat. opis sy alamat kg baru sg buloh, tp area2 subang bestari..ulang alik airport subang-ara dmansara-pj..laluan kita bertentangan kan? =D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D