Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, March 13, 2012

Part 1: Menjawab soalan Aku, Kasih Ibu, Cikgu Ma, Kella, Tasek M, dan Baby (Mama Amana & Arief): Soalan kategori General

Ahad. Di kenduri kahwin Azreen dan Ophan. :D


Aku (Nizam) bertanya: Benarkah Apollo 11 berjaya sampai ke bulan?
Pasal isu Apollo 11 ni kan, ramai dah cakap berita tu cuma hoax (palsu) je. Siap ada video lagi haplod kat youtube nak buktikan kepalsuan landing ke bulan tu. Tapi since GB sendiri tak pasti benda tu betul atau palsu, biarlah kite tengok aje bulan dari bumi. Kang kalau nak hujah lebih-lebih takut kene kejor dek FBI atau Men In Black lak nanti. Tu takpe lagi. Dibuatnya diorang block belog ni cemana? Huhuhu~

Kak Sya (Kasih Ibu): Bila nak datang sini (sana?)
InsyaAllah sebelum GB gi Kelantan, GB gi umah Kak Sya eh. Heheh!

Cikgu Ma: Apa persamaan Justin Bieber dan Britney Spears?
Dua-dua takde bin atau binti. :p

Kella: Apa komen GB terhadap blognye?
Ala. Sebenarnya GB no komen! (Bajet Fasha Sandha. Kehkeh!)
Tapi seriously, blog awak ok je sama macam blog orang lain. Loading senang, tak berat, tak banyak benda liplapliplap tu. Boleh dikatakan GB punye type la, cewah! Heheh.

Tasek M: Apa nama mak aku (dia)?
Dia ingat kite ahlil nujum kot? Bak sini myKad!

Baby (Mama Amana &Arief): Pernah dapat advertorial post tak? Kalau ada berapa?
Tak penah dapat, dan ofkos lah takde incomenye. :D
Dan untuk info, Nuffnang kite punye dah cecah 48 ribu dah. Tapi dalam Rupiah la. Heheheh!


~End of Part 1~

P/S: Part 2 kang kita jawab soalan panassss!!!

78 comments:

  1. GB dah kategorikan semua soalan ye. Ok juga ada homework kena buat...

    ReplyDelete
  2. Saya tak dapat hadir majlis Azreen..bila dia balik KL? Saya nak beri dia hadiah kawin..

    ReplyDelete
  3. Apollo 11... tu cerita rekaan semata-mata... Kalau betul, manusia dah jejak kaki ke bulan... Confirm NASA buat banyak trip kesana... Ini tidak, dok setakat terbang ke ISS jer laa... :D

    Biasa lah, USA mana pernah nak mengaku kalah... :D

    ReplyDelete
  4. thanx yea jawab...tapi jawapan kurang memuaskan...saya bleh bagi setengah markah...jawapan yg menepati citarasa pemarkahan saya adalah "dua-dua (britney&justin) tak kenal awak"...ekekekeke

    ReplyDelete
  5. oh ok saya nak tanya. bila GB nak datang sini(melaka) nanti saya nak belanja kat seoul garden, kita makan sampai kembanggggggggg. ngegegege

    ReplyDelete
  6. wah, senang skali ya boleh menjawab pertanyaan blogger2 yang lainnya hihi. :)

    ReplyDelete
  7. bagus jawapan kamu...hahaa.

    nak tunggu jawapan dari soalan panas...bagaimana kamu menanganinya......hehe.

    ReplyDelete
  8. best yer majlis ni..lain dari yg lain or sbb akk bese g ke majlis kduri kt kg je kut jd unfamiliar..

    soklan akak ari tu yg akk igt...gb ambik gambo munge teratai dari atas jambatan ke..eh ye ke?..

    ReplyDelete
  9. Dalam mykad ada nama mak ke? (meujuk jawapan kepada soalan TasekM) :)

    ReplyDelete
  10. Apa persamaan Justin Bieber dan Britney Spears?

    Dua-dua tak kenal Uncle. hehe

    ReplyDelete
  11. soalan tasek M memang kellass, haha.


    GB,comellah notes di gambar tu.

    ReplyDelete
  12. @Kakzakie

    saya kategorikan supaya buleh jawab dalam beberapa entry sahaja. lagipun ada soalan yg berbau hampir serupa. :D

    ReplyDelete
  13. @Daddy Ziyyad

    dia balik minggu depan. cuti seminggu. weehooo!

    ReplyDelete
  14. @Izni Hafiz Abdul Rashid

    lagi org cakap tipu, lagi kemain nat geo ceritakan betapa berjayanya misi tu. heheh~

    ReplyDelete
  15. @Cikgu Ma

    yg itu semua orang tahu jawapannya. heheh!

    ReplyDelete
  16. @Rtp Farra Arisha

    yg mana susah itu saya kasi hentam saja! heheh!

    ReplyDelete
  17. @lieynanilaz

    soalan panas ada banyak. adeh, pening nak jawab!

    ReplyDelete
  18. @Saya Disini

    banyak jugak. kene kategorikan baru senang nak jawab.

    ReplyDelete
  19. boleh plak keluar soalan apollo 11~~keh keh~

    ReplyDelete
  20. soklan akak dah jwb ke belum?tu wajib jawab tau kalau tk akak cubit pp gebu tu...ekekeke

    ReplyDelete
  21. @Tihara

    soalan akak akan saya jawab dalam entry seterusnya. heheh.

    kenduri tu sama macam kenduri biasa, buat kat rumah, ada beberapa khemah, etc etc. yg lainnya adalah pengantinnya dan tema dekorasi. :)

    dan pastinya cerita2 kitorang yang tahu. itu yg paling berharga. :)

    ReplyDelete
  22. @~najwa~

    soalan nak kene cepuk. hahah!

    Love Notes tu mcm otograph, tapi tak dibukukan. sebaliknya akan diframekan, boleh selalu tgk sbg kenangan. :)

    ReplyDelete
  23. @nyanyisunyi

    soalan akak panas sangat. jawab kendian. kehkeh!

    ReplyDelete
  24. hmm... i tot so...

    tapi kan, pandai giler dia orang tipu. ni mesti zaman propaganda perang dingin dgn Rusia ni...
    thanks

    ReplyDelete
  25. @Aku

    kann???

    diorg mmg suka hidup dalam penipuan yg diorg ingat real sebab diorg yg cipta sendiri~

    ReplyDelete
  26. GB..dalam mykad mana ada nama mak..

    GB kene pi jumpe nujum pak belalang la GB..haha

    ReplyDelete
  27. Bila nak datang kelantan???

    Roger2 la yep ^_^

    ReplyDelete
  28. lama betul x singgah sini...sihat ker GB?

    ReplyDelete
  29. @Queen

    tuh la. dah tersasul mintak mykad pulak dah. heheh!

    ReplyDelete
  30. @eiela

    tu gambar kat so-called-guest-book kat wedding azreen. :)

    ReplyDelete
  31. @Aku Ibu Muda

    bulan 5 wani. nak gi wedding dgn nak tembak sunrise. jom!

    ReplyDelete
  32. tunngu part no 2 la mcm nie hahaha

    ReplyDelete
  33. hehe jumla kita usaha dapatkan advertorial haha..entah bila nak dapat..

    ReplyDelete
  34. britney spears tue sebaya kita kans huhuhhhhh

    ReplyDelete
  35. soalan i sejuk aje kan :)

    pssst...99.9.% fakta dari 'mereka' adalah palsu!

    ReplyDelete
  36. ok nak tungu jawapan soalan panas

    ReplyDelete
  37. hehe..jwpn persamaan justien biebier dgn britney spears tu best..tp cikgu ma punya jawapan sbnr rs nk belasah HAHA


    larikkkk..takut cikgu ma kejor!

    ReplyDelete
  38. rajin betei jawap soklan..hahahaha

    ReplyDelete
  39. js duk tggu js puya jawapan plak..hehe

    ReplyDelete
  40. soalamn sejuk2 mata memandang xder ke GB?

    ReplyDelete
  41. persamaan justin bieber dengan britney spears ialah dua2 xbersunat....hahahaha

    ReplyDelete
  42. @ummi5

    soalan u nyaman. heheh!

    fakta dari mereka - yup, well know. tipu banyak!

    ReplyDelete
  43. @hanie

    bila dah bukak soalan, kene la den menjawabnye~

    ReplyDelete
  44. @Anonymous

    amboi. hepi ek nak jawab soalan tuh?

    *lenkali tinggalkan la nama. taktau nak panggil apa nih!

    ReplyDelete
  45. rajinnya GB jawab soalan kengkawan..

    ReplyDelete
  46. GB! sila jawab soalan jat ye.hihi

    ReplyDelete
  47. Ia ke dik? akk tunggu...calling2 yup ;p

    ReplyDelete
  48. As salam GB,

    Seronok pulak dgn soalan2 mcm ni ye...menguji minda...hahaha! Kreatif! :)

    ReplyDelete
  49. byk tu.......juta² rupiah dah pendapatan

    ReplyDelete
  50. Aku nak tanya soalan sempat tak lagi?

    Soalannya kalau 2 buah cubes dimana 1 berisi hydraulic oil dan 1 lagi berisikan gas. Keduanya diberikan force 5.5 Newtons. 2 pressure sensor dipasang pada kedua cubes tadi. Adakah bacaan pada pressure sensors tersebut sama atau berlainan?

    Nota: Density gas ialah 1.222 kg/m3 dan density hydraulic oil ialah 800 kg/m3

    Sekian.

    ReplyDelete
  51. Salam gadisBunga

    He.he.he...best jugak ni GB...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D