Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, March 5, 2012

Me Hindustan Nahi

Sunset semalam di Tanjung Harapan (again)


Semenjak dua menjak ni kan GB rajin betul layan hindustan kat tv. Dari Kuch Kuch Hota Hai nye, Sangam nye, Andaaz nye, Dilwale Dulhania Le Jayenge, termasuklah cerita-cerita lain yang ada pelakon macam Shahid Kapoor (aum!), Amir Khan (dulu masa zaman Mann dan sewaktu dengannya GB tak suka dia!), dan lain-lain. Terbaru, tak sabar nak tunggu Bobbi muncul.

Walau ada cerita yang GB tak berkelip mata tengok sebab sama ada pelakonnya hensem giler atau ceritanya menarik, tapi ada jugak yang GB suka sebab lagu-lagunya sedap! Teringat zaman kecik-kecik dulu. Sebab dulu kan, kalau balik sekolah hari Jumaat tu mesti mak tengah layan hindustan. Pastu tetibe sekarang ni bila mak tengok GB pun macam tu, sampai book TV sebab kejap lagi ada Kuch Kuch Hota Hai lepas tu bila tengok pulak sampai bergunung tisu habis jadik mangsa, mak sampai tanya, 'Ni sejak bila yang rajin sangat tengok citer Hindustan ni?'.

Eh?

Takpelah. Mungkin bermusim je kot. Tapi kan, sebenarnya GB suka tengok background sebenarnya. Haritu tengok Sangam dengan Andaaz GB terasa macam nak gugel je kat mana diorang berlakon sebab tempat tu cantikkkkk sangat!

P/S: Dan setiap kali keluar lagu, GB selalu bayangkan kalau lah ikut diorang menari macam tu selalu dah tentu boleh kurus! Tapi GB cuma bayangkan je lah. Heheheh...

63 comments:

  1. :) dah kuch² hota hai dah GB ni....hahaha

    jiwang tgk hindi

    ReplyDelete
  2. hehe...dulu sy x mnt hindustan..
    ms bljr dulu...tiap sabtu..sy tmnkn room8 g bilik tv layan hindustn..dr situ la sy muka minat sampai la skrg..hehe...
    tgk tak cite hari sabtu yg lepas...menarik betul cerita tu..

    ReplyDelete
  3. akak pun tengok cite industan bermusim, sbb yg cerita baru baru punya versi membosankan gayanya kan?

    ReplyDelete
  4. Kadang2 citer lama lagi best dari citer sekarang. Sangam & Andaaz tu memang best..

    ReplyDelete
  5. Kakak sejak khamis lepas tak sihat GB. Boleh masa hari Sabtu pun kakak layan tv dgn adik tengok hindustan tentang budak kecik yg kena dyslexia memang mengalir air mata dibuatnya...

    Kakak jarang menonton sebenarnya kalau sihat.

    ReplyDelete
  6. hahaha Gb dah terkena virus2 hindustan dah nie

    lepas ni mesti tak leh tinggal punya lah...

    ReplyDelete
  7. hahaha Gb dah terkena virus2 hindustan dah nie

    lepas ni mesti tak leh tinggal punya lah...

    ReplyDelete
  8. aku minat hindustan! siap hafal lagu lagi.. hahahaha

    ReplyDelete
  9. saya tak suka tengok hindustan, seksa mata. huhu, lepas tu suka nyanyi2, jenuh tunggu.

    ReplyDelete
  10. GB tgh ambek feel la tu. hihihi.

    Hrp2 GB dpt jmpa yg cun2 di sana.

    ReplyDelete
  11. akak paling suka cerita Dilwale Dulhaniya tu..

    lagu2 dlm filem tu best.. dari awal sampai le akhir..

    asyik dibuatnya!

    ReplyDelete
  12. penangan hindustan...saya pun suka gak tapi lebih banyak layan lagu...haha.

    ReplyDelete
  13. Dah lama tak tgk..
    Dulu giler sat kat amir khan dlm citer mann...

    ReplyDelete
  14. bertuah dapat rakam saat itu..

    ReplyDelete
  15. cantik view tu~js pun baru je snap smlm sunset di putrajaya tp lum smpt upload lagi....hehe

    ReplyDelete
  16. agak2 tanjong harapan tue bole beri kita harapan tak?? huhuhuhhh

    org klang panggil tanjong gila

    ReplyDelete
  17. cewita sanggam tu akak suker nengok handbag dia, lawa2 je.. :)

    ReplyDelete
  18. yabag pun layan hindustan ni..nik samada dah lebur..atau pun masih sibuk kat dapur..huhu..lagsung tak dan nak tengok tv

    ReplyDelete
  19. GBBBBBBB...


    minat kita sama..sy pon suka hindustan..dan part yg shahid kapoor tu mmg aummmmm!!!!


    haritu sy tgk shahid kapoor berlakon dgn rani mukherjee kat saluran astro B4U..best sgt ceritanya


    sbnrnya kan GB dari hari jumaat sy nk buat entri psl hindustan nih tp sbb kebizian melanda terus entri tu tersimpan dlm draft HEHE

    ReplyDelete
  20. the only hindustan movie I watched was Kuch Kuch Hotai Hai...:P

    ReplyDelete
  21. leh la gang ngan adik ai..si Lisa tuh..

    ReplyDelete
  22. guling-guling balik pokok...
    tak mao, banyak tungau...

    ReplyDelete
  23. dulu time remaja lagi tiap sabtu memang tercongok depan TV tunggu hindustan pukul 2pm kat TV3 tu, sekarang ni je dah susah nk tgk sebab bnyk komitmen lain kalau weekend..hihi, saya memang suka layan hindustan...lagi lagi kalau pelakon handsome!ahaks..

    ReplyDelete
  24. jom.. menari sama2 masa tengok bobbi..
    haha

    ReplyDelete
  25. zaman skolah hindustan best...sekrang pelakon manyak seksi dan agak lucah...

    ReplyDelete
  26. ingat lagi zaman2 90an citer hindi mmg hit.. mmg g skolah sambil naik basiklah humming lagu hindi lalalala

    ReplyDelete
  27. hndustan sabtu baru ni,aduh nangis dr hati yg tulus.serius sgt best jalan cerita dia.

    ReplyDelete
  28. tengok Kuch2 Hota Hai aje hari tu, itu untuk beberapa minit pertama & terakhir. yang lain tu, padam terzZz hahahaha ...

    cerita lain tak berkesempatan, dan juga mungkin tarikannya tak kuat sangat kot ...

    ReplyDelete
  29. cantik! harapan i nak get this view too!

    ReplyDelete
  30. zaman akak berhantu ngan hindustan dah berlalu.. namun kuch kuch hota hai, dilto pagal hai, dilwale, mann dan beberapa lagi, masih lagi akan buat akak tercongok depan tivi... suka bangat lagu2 dia.. ada kenangann..

    ReplyDelete
  31. oyeah! sy n family mmg peminat hindustan! ckp je cita apa...eceh! haha

    ReplyDelete
  32. @nabilah_2908

    awak, citer sabtu lepas cemana ending? tak dapat tgk abis... :(

    ReplyDelete
  33. @kasihibu
    versi baru ni byk dedah2 lah. hihihi

    ReplyDelete
  34. @Telor Power

    tak jugak. kene tgk pelakonnya siapa. heheh!

    ReplyDelete
  35. @eiela

    aaa..itu lah yg awak tak tau. setiap lagu ada cerita tau!

    ReplyDelete
  36. @PUTUBAMBU

    siyes lagu dalam cerita tu best giler!!!

    ReplyDelete
  37. @lieynanilaz

    kalau cerita tu dah selalu tgk, layan lagu pun best!

    ReplyDelete
  38. @jemarisuri

    dah upload ke?

    saya mmg selalu teruja dgn sunrise dan sunset. :)

    ReplyDelete
  39. @sahromnasrudin


    mmm.

    harapan yang tak pasti lah kot. heheh~

    ReplyDelete
  40. @Tihara

    betul!!

    sanggam punye fashion sangat kelas!!!

    ReplyDelete
  41. @Queen

    huhu...kite bayangkan kite pun mcm tu bila dah kawin ada anak nanti. huhu~

    ReplyDelete
  42. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    ya rabbi...kita sama! shahis kapoor tu kite mmg suka since cerita yg dia berlakon dgn kareena kapoor tu. citer Jab We Met!

    ReplyDelete
  43. @Aku

    depa guling2 kat switzerland, takdak tungau kot? heheh~

    ReplyDelete
  44. @Ladysirna FA

    sila listkan pelakon2 hensem tuh! heheh!

    ReplyDelete
  45. @zati embong

    alaa jatt..kite tak sempat tgk abis citer tu. apa jadi??

    ReplyDelete
  46. @ummi5

    kalau sempat i nak bawak u pegi sana nanti. :D

    ReplyDelete
  47. @Anaa

    terus terimbau di masa nan silam. cewahh!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D