Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, March 23, 2012

I wasn't there (yet)...


...Walaupun ada FM dari Vienna terlekat kat pintu fridge.

Tapi nanti ai pegilah. Kumpul duit beli tiket dulu. ;D

Thanks Kak Hanie! Hugsss! ;D

*

Anyway. Silent treatment dari boss belum berakhir lagi. Puas juga memikir kat mana silap di kalangan kitorang yang kuli-kuli ni. Last-last kitorang assume je yang dia dengan bos-bos lain yang sebenarnya tengah ada isu. Agaknye lah. Maklumlah, company baru merge. Sistem dah banyak tukar. Dah makin complicated lak jadi. Rindu pulak keje masa zaman less complicated dulu. Very laid back tapi projek masuk, keje siap. Cuma payment je kekadang lambat dan liat. Heheh.

*

Oh. Sedikit pasal budak Fatihah yang merancang penculikan diri sendiri tu. Katanya lari dari rumah sebab tekanan perasaan kan. GB teringin jugak nak tahu, kenapa? Sebab budak sementah tu takkan terfikir nak lari dari rumah walau dia ada boyfriend, kalau dia sendiri rasa selamat dan selesa di rumah. Andaian GB ajelah.

P/S: Ni soalan terakhir untuk dijawab. Soalan dari Kak Hanie: Bila nak banje makan kat Iceroom? Jawapan GB: Kite tuntut janji dari DaddyZiyyad dulu eh? Heheh!

41 comments:

  1. Kita pun tak pernah jejak ke situ lagi, harus kumpul duit dulu kan..

    ReplyDelete
  2. Nak pergi IR? (Vienna dah tentu2 mak tak mampu nak pergi. Mak nak join sama, boleh? :)

    ReplyDelete
  3. i was there...once.
    dlm mimpi la tapi, lps tgk citer apa ntah...serius!! hehehe

    ReplyDelete
  4. lari dari rumah sbb nak enjoy kuts..papepun moga dia selamat n insaf, cian parents dia..

    ReplyDelete
  5. dalam mimpi pun lom kuar lagi.. masih lagi kuar takat2 dalam mesia jer..

    ReplyDelete
  6. Teman pun nak jejak kaki kesana jugak...

    ReplyDelete
  7. cantiknya fm tu..

    tentang Fatihah tu, urmmm.. cuma kesian ngan ibunya.. Apapun alasan, Fatihah tk patut buat macam tu..

    ReplyDelete
  8. koleksi FM wa ciput...huwaaaaaa!

    ReplyDelete
  9. sy x berani nk komen apa psl fatihah psl sy pon ada anak perempuan..kita x tahu masalah org kan :)

    ReplyDelete
  10. Jommmmm kumpul duit dalam tabung, kita bua rombongan cik kiah ke Vienna lepas ni..hahaha

    Bila nya lah kita semua nak melepak kat Bagan neh? ~hahaha

    ReplyDelete
  11. byk gak magnet yg mmg belum smpai ke situ.. ntah la dpt smpai ke idak

    ReplyDelete
  12. wahh....kak ati jelessss FM tu...huhu

    jawapan yg tepat sekali GB
    lepas DZ ...
    baru GB ...
    epas tu hanie pulak..hik3

    ReplyDelete
  13. bestnya dpt FM dari sna ..
    akak lagilah .. huuh tgk jelah orgdpt Fm ;)

    hurmm walau macam mana sekalipun , kita x leh lari dari rumah , bawak berbincang dengan mak dan ayah , x terfikir ke syurga dibawah telapak kaki ibu ..

    ReplyDelete
  14. gb,
    silalah berjalan ke mana2.
    dan.
    belikan aku FM.

    hehe.


    .

    ReplyDelete
  15. Vienna?

    sekarang ni PD pon uncle tak mampu pegi...

    ReplyDelete
  16. fm..akka pun dok giler collect benda tu skrg hehe...tp takde pulak teman2 kat 'obersea' nak bg...:) jeles I...

    ReplyDelete
  17. nak abeskan pusing satu mesia dulu.. hehhe..

    ReplyDelete
  18. Betul!!!x berani komen sbb ada ank dara yg bkl membesar cuma doa byk2 smg ank2 besar nanti x buat perangai pelik2 mcm mama dia yg baik ini.ahaks:-D

    ReplyDelete
  19. merancang penculikan diri sendiri yg tidak begitu teliti perancangannya aka stupid.

    ReplyDelete
  20. Acik pun tak faham..
    tapi 15 tahun dulu zaman acik tak sama dengan 15 tahnu sekarang

    ReplyDelete
  21. kalau pergi Iceroom bawalah saya sekali

    ReplyDelete
  22. Patutlah dah pindah ofis. Dah merge dgn sykt lain rupanya.

    ReplyDelete
  23. jauh tu....tah bila la nk dpt gi sana..hehe..

    kalau cuti2 malaysia tu blh lah kot...hehe

    ReplyDelete
  24. no wonder la tersedak! haha~


    hmm.. dah tumbuh janggut dah, punye lama tunggu DZ tunaikan janji. muahaha

    ReplyDelete
  25. Seronoknya dpt ole2 FM. Kalau akak dah lompat tinggi2

    ReplyDelete
  26. awat lah depa buat mcm tu erk...ada sebab lain ke selain ikut BF...??

    ReplyDelete
  27. kerana cinta, yang lain tolak tepi.

    ReplyDelete
  28. bila dah d vienna, sggh2 le di Pulau Murano. :)

    ReplyDelete
  29. Cantik FM tu... - nak ke tempatnya membeli kena kumpul duit :)

    Kakak pun ada rasa sedikit curious kalau dia tak diculik kenapa masa ditarik masuk dlm kereta dia menjerit-jerit minta tolong si adik dan dua adik menarik tangan si kakak tapi gagal. Atau sebenarnya dia dipaksa mengatakan dia lari ikut lelaki itu. Entahlah...

    Sebab ikut file polis lelaki itu dah pernah ada satu kes dlm record..

    ReplyDelete
  30. lama tak bertegur sapa
    sihat ke dik?

    ReplyDelete
  31. kompeni aku pun sama.. huhuhu...
    sekarang ni musim kompeni kawin-cerai kut...

    ReplyDelete
  32. Gb, kalu tekanan perasaan kat tempat kerja, cepat2 rancang utk lari dari opis buat seketika :P

    ReplyDelete
  33. xdpt g dpt FM pn jd la kak GB kan..hee..nice!bestnyaaa kalo dpt g Vienna..heee

    psl fatihah tu..rsnya mcm smthg wrong je dgn family dia...kot la..wuuu

    ReplyDelete
  34. pelik kan pasal kes lari rumah tu. ada lagi ke tempat menenangkan perasaan selain dari rumah ibu bapa?

    ReplyDelete
  35. setuju

    mahu tuntut janji daddy ziyyad juga!

    moh kiteeee

    ReplyDelete
  36. melancong mmg seronok. best la GB

    ReplyDelete
  37. jeles tgk fm tu tau...huhu...

    ReplyDelete
  38. sampaikan salam majuk kat cik dr hanie....uwahhhhh!!!!!!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D