Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, March 29, 2012

Kefobiaan Terhadap Perasan

Monumen Alaf Baru, Presint 2, Putrajaya

Dulu kan masa sekolah, GB pernah share dengan kawan pasal sorang budak laki yang suka nak kacau-kacau kite, cari gaduh, pendek kata kalau sehari tak gaduh dengan dia memang tak sah lah. Sampai GB rasa yang budak tu suka GB sebenonya. Lepas tu tetibe member cakap apa tau kat GB?


'Ko ni perasanlah!'.

Ceh! Potong la! Perasan je ke rupanya? Malu betei GB time tuh! 

*

Tapi yang tak bestnya mende tu efek GB sampai sekarang tau! Tu pasal kalau ada mamat memana yang nampak macam suka nak usik-usik GB, carik gaduh bagai, GB anggap dia tu suka-suka je usik atau dah memang pe'el dia macam tu. Kannya apa. Sebab takut kene chop perasan lagi. Punye la fobia kot. Sampai boleh sentap la kalau terdengar perkataan 'perasan' tuh! 

Kepada yang nak 'baca' GB tu, silalah paham kenapa GB ni low self esteem gile, tak konpiden dan blur memanjang. Dah dapat kawan pesen gitu time childhood, tu yang efek kot?  

Kot la...

So adik-adik, jangan la cakap cenggitu kat kawan-kawan. Kesian kat depa. Ek?

P/S: Ok lah ok, fine.... Musim GB berangin kus kus la nih! Heheh!

50 comments:

  1. tak jadilah saya nak usik2 GB. Takut sama2 perasan nanti ....hahaha

    ReplyDelete
  2. i pnah ada perasaan camtu..esp dulu le kan..sejak ada org yg i ingat suka kat i rupanya suka kat kwn i :( then kwn tu kutuk le i nie perasan..so dari hari tu mmg hati2 dengan semua org...smpai le jumpa suami sekarang..tu pun dari pesakit jek pun :)

    ReplyDelete
  3. tapi selalunya kalu usik2 tu...memang ada fefeeling..walau tak byk, lite2 tetap ada...
    maka bangun lah gB! semoga cepat dan dipermudahkan mendpt jodoh yg baik :)

    ReplyDelete
  4. Hmmm..kata-kata kwn mmg boleh mempengaruhi hidup kita GB..mcm sy dulu rendah diri sbb rupa sbb ada sorang kwn tu suka kutuk rupa sy..ckp muka sy mcm kartun lah...bnyk benda merahlah (jerawat)..


    pendapat sy abaikan kata-kata kwn tu..GB bnyk kelebihan yg blh buat org sukakan GB..


    mmg ada setengah lelaki yg kalau suka kita suka usik kita, adalak yg jenis diamm langsung x tunjuk yg dia suka kita tp lelaki camni selalu melepaslah sape suh x ckp kan..nnt bila kita dh dgn org lain br dia nk luahkan perasaan..nk buat apa..


    kalau GB ada sukakan seseorg dan seseorg tu pula mcm sukakan GB jgn jual mahal sgt..maksudnya bkn kita jd perempuan murahan tp tunjukkan yg kita care kan dia..maybe blh masak utk dia pd hari special dia mcm ms besday dia ker..so walaupon x ckp tp mgkin si dia nnt blh rs juga yg GB sukakan dia..

    ReplyDelete
  5. hmmm..camtu, tapi semuanya dah tertulis sebelum ditiupkan roh, ajal, maut, rezeki..berdoalah dan kawan2 sentiasa mendoakan agar GB bertemu jodoh yang ideal..Insya Allah..jgn fobia tau :)

    ReplyDelete
  6. eleh kawan tu jeles sbb xde org nak cari2 pasal dgn dia. dia x menjadi perhatian lelaki. tu dia jeles. hahaha

    ReplyDelete
  7. sakit perut saya gelak baca komen YB !!!

    Tapi kan GB, ada masanya kena 'perasan' tau...ekekeke

    ReplyDelete
  8. tetibe rase cam perasaan yang same mase kecik2 dulu.. =D

    ReplyDelete
  9. waaa....ni mesti GB memang gadis cun...hehe

    ReplyDelete
  10. Oooo... itu sebab tahap sifat pemalu GB tinggi kot... Pemalu tu kan baik untuk menjaga diri...

    ReplyDelete
  11. pesalla lama sangat efeknya tu... hmmmm...

    yg penting, jangan sampai salahkan diri sendiri ek..

    ReplyDelete
  12. saya saspek, kawan GB tu sebenarnya jeles..

    sila jangan kawan dengan dia lagi! haha~

    ReplyDelete
  13. betul lah tuh..

    'musim dia..'

    [nada anak bapak lam cd ujang]

    kikiii

    ReplyDelete
  14. @Yunus Badawi

    takpe. saya tak penah perasan lagi dgn yb nih. kehkehkeh~

    ReplyDelete
  15. @sisdee

    perit je kan kalau kene gitu. seb bek awak dah selamat!

    ReplyDelete
  16. @Elyn

    ai tengah bebangun nih. eceh terus bangun! heheh~

    ReplyDelete
  17. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    aiseymen...rasa mcm nak jugak buat mcm (masak masa bday org tuh) tu tapi...tapi...isk.

    cemana la kawan awak boleh cakap awak mcm kartun? kartun cinderella kot?

    ReplyDelete
  18. @Tihara

    baiklah! heheh.

    tapi tu la, bila tgh angin kuskus ni mmg segala mala isu akan keluar lah. hahaha!

    ReplyDelete
  19. @Cikgu Ma

    masa sekolah? tak. saya tak cun! heheh~

    ReplyDelete
  20. @Kazman / Sue

    kalau org cakap perasan pun malu jugak rasanya. heheh~

    ReplyDelete
  21. @Aku

    tahnya. aku ni sentap kemain lama lagi~

    ReplyDelete
  22. @h4ni3

    aloh. budak sekolah. takkan dah pandai jeles kot?

    *abis ape cer pulak dgn budak sekolah yg dah pandai sentap? hahaha!

    ReplyDelete
  23. @Fatin Mraz

    musim ni ikut bumi jugak. dah tak menentu dah sekarang!

    ReplyDelete
  24. Sy naif. Bdk laki syok kat saye tp sy tak nah perasan simptom2 nye. Sape suh tak terus terang. Padan muke. Wahahahah!

    ReplyDelete
  25. gB, akak yang dah tua ni pun kadang2 perasan gak.. perasan muda bila ada orang ingat akak budak praktikal kat kompeni ni. kekeke.. muda 20 tawun tuh...

    ReplyDelete
  26. perasan itu adalah perasaan..
    vole?
    :D

    ReplyDelete
  27. gambar tu kat mana??

    jgn la lowself esteem sgtt gB..;)

    ReplyDelete
  28. saya rasa sbg lelaki dia kena berterus terang barula gentleman jgnlah nk bg hints suruh kita perasan sorang je..kalau time bebudak dulu lainla citer but dah dewasa ni dh boleh jd bapak budak dah kenalah berani dgn perasaan sendiri...

    dan kita sbg perempuan kalau dh jumpa lelaki yg sekufu,baik yang kita yakin selamat dan ada masa hadapan yg cerah dgn dia boleh kot dipertimbangkan...just my humble opinion :)

    ReplyDelete
  29. betul kata doc.hanie..kawan tu jeles..buan GB yang perasan

    ReplyDelete
  30. nasib baiklah awak tak pernah perasan lagi dgn saya. Kalau tak, mahu kena kejar dek mak Adam ..... hehehe

    ReplyDelete
  31. GB ni pic kat mana....? tolong bertahu nak tahu sgt2 la sis

    ReplyDelete
  32. Gb,

    perasan vs perasaan
    trust your own intuitive first :-D

    ReplyDelete
  33. nampak macam reduuuppp je kat Monument tu..

    tipu !!
    mesti panas terik kann ??

    ReplyDelete
  34. @Anaa

    auwww...keles kak...org igt budak prektikel!

    ReplyDelete
  35. @aYa

    kat putrajaya.

    self esteem ni kene cari ubat baru boleh fixkan. :D

    ReplyDelete
  36. @Maya Mayana

    tapi mmg ada lelaki yg cenggitu walau dah besor panjang. malu lawan malu mmg tak ke mana la jawabnya. heheh~

    kalau jumpa yg sesuai, yg boleh dipertimbangkan tu, mmg insyaAllah kite on je. tapi belum jumpa lagi...

    ReplyDelete
  37. @Acik Erna

    ala. tu yg pelik. budak sekolah dah pandai jelees eh? heheh~

    ReplyDelete
  38. @Yunus Badawi

    hoish, tapi saya mmg perasan yg yb ni sayangggg kat mak adam. heheh~

    ReplyDelete
  39. @DrSinga

    ni pesen panas panas mendung kak. saya burned!

    ReplyDelete
  40. memang betul la GB orang tu suka usik2 cari gadoh ngn kita tu memang dia suka itu jer cara nk closed tapi since mcm xde perasaan.. n bukan perasan.. dorg keep la kacau endup tak menjadi sbb tiada balasan haha :P

    ReplyDelete
  41. Sy pernah beteduh kt bwh tmpt yg kt dlm gambo GB ni.Masa tu ujan lebat gila. Terbantut niat sy nk ambik gambo sunset yg berlatarkan masjid besi tu..haish.
    kena repeat ni.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D