Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, March 26, 2012

Demi

Bagan Pasir, Tanjung Karang.
Sepatutnya time ni matahari tengah terbenam, tapi sebab pakai low shutter maka matahari tak nampak.

Rasanya tajuk tak kena nih, takpelah. Abaikan. ;D

*

Meh GB ceciter sikit. Last Sabtu GB dengan adik dan sorang member gi terjah sunset kat Bagan Lalang Pasir. Port ni mula tu GB nampak kat entri Wakjan yang ini. Nampak sangat menarik dan teruja nak gi nembak sunset. Lepas tu Wakjan pun tunjuk dalam map tempat yang dia dan basikalnya sampai. Maka ke sana lah kitorang haritu.

Cuaca baik. Syukur Alhamdulillah. Nak sampai ke sana agak senang sebab ikut petua dalam map Wakjan tuh. Tapi sampai je kat sana (area tambak) tu mula gelabah sebab...err...ada lah sebabnya. Nanti GB citer detail dalam blog lagi satu eh.

P/S: Kat Tanjung Karang sate secocok tiga posen je. Sedap lak tuh!

68 comments:

  1. Semakin famous dah bagan Lalang nie... Ramai blogger yg promo tempat ini lately...

    ReplyDelete
  2. GB..bila pi tanjung karang..buat acik teringat je..ye la kan 18 tahun acik menetap disana..mana boleh lupa.

    ReplyDelete
  3. @Kakzakie

    alamak. saya salah tulis tadi kak.

    Bagan Pasir sebenarnya, bukan Bagan Lalang. Maaf... :D

    ReplyDelete
  4. cantiknya tempat tu... tapi cete sate secucuk 30 sen lagi menariks! (makan.. makan.. makan.. hehe)

    ReplyDelete
  5. :) nice.....hehehe

    salah ambik gmbr pun cantik jugak

    ReplyDelete
  6. ke tanjung karang tak pegi 'satay hut' ker?
    femes o tempat tu

    ReplyDelete
  7. The milky water pounding the rocks looks beautiful!

    ReplyDelete
  8. air tu nampak mcm berasap eh..?

    ReplyDelete
  9. weyhh g tak makan kat satay hut tg.karang tu..besar giler..tg.karang kg akak GB, kat Sg.Sireh :)

    ReplyDelete
  10. @azam

    tengs. mmg purposely amik gitu sebenornya. :D

    ReplyDelete
  11. @de engineur

    big F number and very slow shutter.

    thanks. :)

    ReplyDelete
  12. @Daddy Ziyyad

    F/22, ISO 160, exp time 15 sec. :D

    tak beli ND filter lagi lah DZ!

    ReplyDelete
  13. @tasekM

    aha. tuh yg gigih tunggu 15 saat tuh. :D

    ReplyDelete
  14. @Tihara

    lerr...member saya yg ikut tu org sg sireh la kak!!!

    ReplyDelete
  15. bagan lalang mmg cantik sunset dia tp apa kata gb mai ambil sunset kt putrajaya plak...rasanya cantek jugak...hehe

    ReplyDelete
  16. paya bakau.

    nak tanya. nih masa air tgh surut atau masa air tgh pasang.

    :)

    ReplyDelete
  17. ada nelayan jual ikan tak?
    hehehehe!

    ReplyDelete
  18. dekat batu-batu tu mcm ada kabus-kabus dh rs cam kat kayangan lak.


    secucuk 30 sen???? murah giler derrrr

    ReplyDelete
  19. Air laut ke air sungai tu?
    seyes, aku tak tau tempat tu...

    ReplyDelete
  20. selalu lalu kat tg karang.. tapi tak pernah singgah kat bagan pasir.. lain kali akak nak singgah jugaklah..

    ReplyDelete
  21. salam...

    nampak iar tu mcm youget je..huhu

    ReplyDelete
  22. Demi cintaku padamu.. ehh? silap.. tu lirik lagu Search.. hmm, komen tak kena ngan entri..

    ReplyDelete
  23. GB
    lama tak jengok sini
    what? satay 30sen?
    jommmm...
    pepepun..gambar tuh nampak spookyyy...
    but nice...heheh

    ReplyDelete
  24. kenapa la sy baca tajuk entry GB mcm "dem!"

    dah standby nk baca apa yg GB marahkan..haha

    ReplyDelete
  25. Org Tg Karang pun comel2. Tak caya, cuba lihat emak Adam .... hehehe

    ReplyDelete
  26. Lama tak pegi Tanjong Karang. Sedara mara MyBONDA hampir semua tinggal di Tanjong Karang.

    Sawah padi memang kagum!

    ReplyDelete
  27. tanjung karang???

    jgn lupa pekena sup belut skali..huhu

    ReplyDelete
  28. sate secocok tige ploh sen??? bia betik..

    ReplyDelete
  29. ada rasa nasi ambeng tanjong karang tak???

    ReplyDelete
  30. dekat sini sate secucuk 70senggg.. kecik pulak tu.

    #eh ;p

    ReplyDelete
  31. cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    giles layan gambar Gb.. tapi dah kurang BW kakak ko dik, update blog pun 2 -3 hari sekali..

    mmg murah kalau 30sen tu.. makan berapa cucuk?hehehe

    ReplyDelete
  32. weh kira murah lagilah tu...kg saya pun kalau tak silap dah 40 sen.

    ReplyDelete
  33. Bagan Pasir ni lat mana pulak GB? perak ke?

    ReplyDelete
  34. @jemarisuri

    putrajaya tu ramai org dah jejak. nantilah saya pegi. :D

    ReplyDelete
  35. @Hanis Azla

    sebenarnya sini cuma pantai je, takde tempat mkn pun. bagannye pun sempit, muat2 kete lalu je~

    ReplyDelete
  36. @azieazah

    tak penah lagi jalan2 kt sawah padi kat tg karang tuh. :D

    ReplyDelete
  37. @hanie

    beli 100 kene bayo 70 hengget. gilo!

    ReplyDelete
  38. @lieynanilaz

    kalau 100 rege dah 40 hengget. ok, mahal! hahaha~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D