Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, March 7, 2012

Apa perasaan bila jalan jem disebabkan kita?



Sebenarnya ada banyak situasi jalan jem sebab kita. Mungkin sebab:

1 - Kete rosak tetibe tengah jem.
2 - Minyak habis lak pulak tak sempat nak jumpa next petrol stesen
3 - Tayar pancit langgo paku
4 - Kene cium dek kete belakang. Bedebah! (itu kalau uncle Lavendari yang cakap)
5 - Tercium kete depan. Aduiiii!
6 - Kete sebelah tak nak gerak sebab ehem nak tunggu kite tengok dia and ehem balas senyum dia, padahal kete depan dah gerak jauh ke depan dah, sikit lagi nak kene hon je!

Ok. Comel. Heheh!

P/S: Lepas tu dia dah gerak pun, kepala masih keluar toleh tengok kita sambil lambai-lambai. Nasib baik nampak, kalau tak nampak apa agaknya dia buat eh? Hihihi *blushed~

82 comments:

  1. bawa keta tak tengok orang dah .... sopannn

    ReplyDelete
  2. pernah berlaku no 2 tuh.. stesen kt dpn aje xsempat kihkihkih

    ReplyDelete
  3. cium kete depan?
    jangannnnnnnn
    mintak selisih la

    ReplyDelete
  4. Jatuh cinta di jalanraya? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No 3 pernah kena 2x dlm tmph 12thn memandu secara halal.

      Delete
  5. kereta saya pernah 2x rosak kat traffic light waktu peak hours org balik keje. Serius nak menangis sebab saya penyebab jam teruk kat Penang... huhu.

    lepas tu terus merajuk, tukar kereta baru, huahua...

    ReplyDelete
  6. no 2 tu dik..
    aduhai malu rasanya, bebetul dekat lampu isyara telok panglima tu
    malu nya masa org duk tolong tolak ke tepi ;p

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,
    Ohhhh GB dah jemkan jalan sebab ke 6 ek?

    Sangat bahaya ni...akan jem sepanjang masa la la la

    ReplyDelete
  8. ehem2...gb kah itu yang duk ehem2 kereta sebelah...haha

    ReplyDelete
  9. ehem2..kena ngorat kat jalan sampai jem?? mmg bikin org lempang la....

    ReplyDelete
  10. hamboii.. yg last tu, kisah benar ka?

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum

    kt tempat sy, usahkan traffic jem, traffic lite pun payah nak jumpa huhuhhhhh

    ReplyDelete
  12. Pnh je. Gara2 nenek tua yg berani mati bwk kete. Last2 langgar Harimau Kumbang kite. Syok betul dpt perhatian kete2 len. Siap hon2 lagi. Mst terbakar je dlm ati diorang tu kan???

    ReplyDelete
  13. @Lya Colours

    tak penah lagi cium kete depan, kalau kene cium tu selalu!

    ReplyDelete
  14. @al-lavendari

    nakk feeling muda anytime je uncle. heheh!

    ReplyDelete
  15. @kasihibu

    benda mcm tu kite tak duga terjadi kan kak..

    ReplyDelete
  16. @anyss

    kalau jumpa org yg sama hari2 dah tentu jem hari2. hahaha!

    ReplyDelete
  17. @Queen

    dia tgk kite masa tgh nyanyi2 dlm kete nik. malu betul!

    ReplyDelete
  18. @aanie

    kete lain tak tau apa jadi. hahah!

    ReplyDelete
  19. @Pok Amai-Amai

    gaya mcm bawak kete tetengah hutan. banyak kete jugak eh???

    ReplyDelete
  20. yg tersenarai tu belom pernah jadi lagi pada saya...

    ReplyDelete
  21. tiada satu pun di atas.. mintak dijauhkan.

    No 6 tu nampak 'cute' tapi org lain mesti bengang kan..

    ReplyDelete
  22. rasa nak sorok muka dalam bonet.. ;)

    ReplyDelete
  23. js rasa dia dh berkenan dgn org sebelah kot~haha

    ReplyDelete
  24. kte jadi punca mengamuk nti org~~
    jadi berusaha la mengelak jd punca... heeee...

    ReplyDelete
  25. sempat ambik no telepon tak???
    fb ker??
    takpun, no plet kete pun jadik!
    hihihi

    ReplyDelete
  26. ooo ni nak bgtau ada orang senyum kat dia tadi la ni ehh.. wah, bukan selalu dapat melalui pengalaman cenggini tauu.. very the precious one.. haha..

    tidur malam ni jangan senyum ehh..

    ReplyDelete
  27. setiap kali acu nampak keta yg rosak di tengah2 jalan automatik mulut acu akan cakap "sian nye orang tu"

    tak dapat dibayang kan la kalau keta kita menyebabkan jam yg panjang..emmmm

    ReplyDelete
  28. no6 tu penah berlaku kat akak..ingat ada org nk norat sbb masa tu bujang lg..hik3...rupa2nya pintu tutup tak rapat...:P

    ReplyDelete
  29. No 6 - dia tngok gB cantik sgt kotttt, hihi

    ReplyDelete
  30. sume di atas adalah benar hehe...
    My latest Entry :)
    WW: Lapar der...

    ReplyDelete
  31. kebiasaan rakyat malaysia, ada apa apa tepi jalan mesti jalan jadi jem teruk...arghh...

    ReplyDelete
  32. @lieynanilaz

    baguslah. sebab nanti orang lain marah.

    ReplyDelete
  33. @Zaza Si Photographer

    tak popular pun. orang setakan nampak seminit aje. hu~

    ReplyDelete
  34. tak de perasaan nih..sebab tak penah jadi..hihi...nak balik SP!!!

    ReplyDelete
  35. @farmys

    kite terus mengelak taknak jumpa kerete tu~

    ReplyDelete
  36. @jemarisuri

    alah...kot ye pon takkan atas jalan? hahah!

    ReplyDelete
  37. @h4ni3

    sempat senyum dgn lambai2 je kak. hahah!

    ReplyDelete
  38. @Anaa

    hahah. tuh la kak. bukan selalu dpt jumpa org yg perasan kita. bila ada pun, atas jalan. alahaiii... :p

    ReplyDelete
  39. @@cu SaYaNg

    at least kete dia rosak. bukan sebab main sms atau ape kan?

    ReplyDelete
  40. @Tihara

    kes pintu tak rapat saya tak penah kene lagi. :D

    ReplyDelete
  41. @Sari Yusa Ibrahim

    saya tak cantik kak. manis je sikit. kihkihkih!

    ReplyDelete
  42. @Cikgu Ma

    alaaa..rindunye SP!

    saya akan ke utara wiken ni. :D

    ReplyDelete
  43. eh sempat pulak nak jeling menjeling eh..kasik kelip mata menggoda skit tros termati enjin kereta dia kat situ kann..hehe

    ReplyDelete
  44. part u look at me i look at u sungguh romantika hik2.. mcm dlm drama, tapi bab2 bawa kete ni nauzubillah dr perkara tak elok kan...

    ReplyDelete
  45. kalau boleh nk elakkan jln jem sebab kita..mst kena kutuk punya..

    'tu lah pompuan bawak keta.."

    ReplyDelete
  46. hihi,jeling2 tahan lg,xtahan kalau nk jalan selari dgn kita.kita slow,dia slow,kita laju dia laju,kete lane kanan kat belakang dah hangin.

    ReplyDelete
  47. Errr...nak tanya...entry ni mmg tak de gambo ke..?...itu jerk komen beta...ahakz

    ReplyDelete
  48. Hamboiiii....

    Dah macam citer hindustan la pulak dok main balas2 senyum kat jalan jammed... :)

    Akak tak suka orang pandang akak.. Akakpun kurang suka nak pandang orang, sebab takut nanti orang tu perasan or tak selesa, sama macam apa yg kita rasa bila kena pandang..

    ReplyDelete
  49. @SyAfaWaNi ♥‿♥

    alaaa..tu la masalah! kite tak reti jeling menggoda! hahaha!

    ReplyDelete
  50. @Hanis MY

    tahnye. ada ke nak romantik2 time tgh jem. hanginnn je org lain. hahaha!

    ReplyDelete
  51. @zati embong

    kalau yg macam tu masa tgh tak jem pun boleh bikin hangin satu badan!

    ReplyDelete
  52. @~ Cik Azz ~

    sebenarnya saya pun tak suka kak. malu satu hal. tapi dah sebab situ aje jumpanya, pasni kompem tak jumpa, saya berani2 je senyum balik. hehehe!

    ReplyDelete
  53. Mana GB tau tak jumpa dah lepas ni..? Jodoh pertemuan kan di tangan Tuhan..

    GB nampak macam suka je kat dia, kan... Mudah2an ada jodoh pertemuan untuk kali kedua.. Amin..

    :)

    ReplyDelete
  54. hari yg malang nie....takpe sabar byk2

    ReplyDelete
  55. Hari ni baru nampak gambo tu...alahai semlm tak nampak pulak....

    ReplyDelete
  56. @~ Cik Azz ~

    mungkin tidak cik azz. saya jumpa dia pun bukan dkt jalan yg biasa saya gi keje. jalan lain.

    hari lain saya tak pakai dah jalan tu. huhu~

    ReplyDelete
  57. @Telor Power

    yang jadi kat saya adalah nomor 6.
    yang lain alhamdulillah tak jadi. mintak2 jangan la jadi. huhu~

    ReplyDelete
  58. @jeBateja

    aku rasa blogger yg tgh problem kot?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D